Darca_k -> RE: Odvajanje pleničke na morju (3.8.2009 10:33:29)
|
Jaz imam podobno izkušnjo. Kot najprej mislim, da mora biti otrok dovolj 'zrel' da že ve, kot drugo pa se morajo starši odločiti, da sedaj pa gre zares (isto kot pri dojenju). Mi smo bili junija na morju (in se kao odločili, da ne bomo več lulali v pleničke). Na plaži je sicer še šlo, če ga je lulat, je šel v poseben kot v morje in je vedel, da je tam kao njegovo 'stranišče', vendar ko smo šli ven ali pa ko smo bili v apartmaju, pa sva z mojim komplicirala s pleničkami (kaj pa če se polula na kavč, ki ni najin, na blazine.... bla bla bla). Odvajanje: na pol uspešno. Potem pa smo prišli domov in sem se naslednji dan v vrtcu zmenila, da od jutri dalje ne bomo imeli več pleničk, razen ko gre spat. In tako smo zjutraj lulali na kahlico, v vrtcu se je sicer v naslednjih dneh 3x polulal, doma je popoldan bil brez pleničke (večkrat smo šli na kahlico poskusit ali bo lulal), 1x se je sicer v hlače tudi pokakal - ampak ga to ni motilo (očitno za kakec še ni pravi čas). Skratka sedaj že tri tedne uspešno lulamo samo v kahlico ali školjko (tudi če ima gor pleničko, reče lulat in letimo, zadrži, če smo kje na sprehodu in takoj ko stopimo skozi vrata reče lulat)... Za kakanje pa mi reče naj mu dam pleničko, se umakne v svojo sobo, pride ven pokakan in me prosi da ga previjem. Pa verjamem, da ga bo tudi to minilo... Če gledam zase - verjetno je bil pravi čas, pa odločiti se je bilo potrebno, da gre zares... Tako, da če boste videli, da otrok sodeluje... kar vztrajajte in ne komplicirajte, če pa mu bo to muka, pa je mogoče bolje počakati še kakšen teden ali dva... Pa veliko uspehov!
|
|
|
|