Koliko je dovolj? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kepa* -> Koliko je dovolj? (27.5.2005 15:54:41)

Našemu malčku, ki zelo nerad je, kot že veste, saj neprestano jamram o tem:ups:, sem začela uvajati gosto hrano. Zelo rad ima banano z rižekom. Zdaj me pa zanima, koliko bananinega pirejčka je dovolj za en obrok? Kako vedeti, koliko je premalo oz. preveč?
Ker naš bi kar jedel, če mu ponujam žličko. Pol se pa ful naje in je bil danes kr siten, ker ga je verjetno buši bolel. Jaz pa tudi ne vem, kdaj naj neham, saj je zame nekaj novega, ga vidim, da z veseljem je.

Torej kdaj je dovolj? Mislim količinsko?




Mojca P. -> Koliko je dovolj? (27.5.2005 16:57:58)

Ena od punc je enkrat pisala, da ji je patronazna rekla naj bo mera jogurtov lonček, se pravi 2 dcl. Meni se zdi to kar veliko, ker je Zigov obrok sele zdaj (pri 10 mes) toliksen. Pri petih se ni jedel gosto, prvi obrok je bil pa nekje 125 ml (kolicina malega hippa)pri dobrih sestih.




Anonimen -> Koliko je dovolj? (27.5.2005 17:52:25)

Zadnje dni pospešeno študiram literaturo o uvajanju in nekje sem prebrala, da steklenička hrane ustreza mlečnemu obroku od 160-200 ml mleka.




Anonimen -> Koliko je dovolj? (27.5.2005 20:56:22)

ja js sem dobila info od patronažne da naj bi otrok pri 6. mescih pojedu 2 deci obroka, kot npr tavelik frutek. to naj bi veljalo, če začneš z gosto hrano pri 4. mescih. sprva pa je moja pojedla recimo za tamal frutek to po kakih 2 al treh tednih, prej pa še manj, samo sem jo vedno po tistih parih žlicah obroka goste hrane še podojila al pa ji dala hipp. recimo da je od začetka pojedla 4 kocke hrane iz modelčka za led.
še zdej pri 10,5 mescih poje na obrok 2 deci, včasih še manj. sem mela pa od začetka isti problem k ti ker ona bi kr jedla pa jedla :)

upam da sem kej pomagala

lp, lara




dory -> Koliko je dovolj? (27.5.2005 21:00:29)

Kdaj dovolj? Pomoje tle meril ni...nekateri rabijo vec,nekateri manj...no nas je med tistimi,ki potrebuje manj zato ne bom omenjala da zgubljam zivce....prezivi tud z enim jogurtom na dan:zmeden::((:((




fipi -> Koliko je dovolj? (28.5.2005 9:32:09)

Ojla!

Vse veselo jamrate, da vaši sončki:duda: nočejo kaj dosti jesti, pri meni pa je ravno obratno. Naša pikica že od samega začetka poje več kot jaz :ups: .

Vedno ko sem prišla k pediatrinji, sem bila opozorjena, da se naša pikica zelooo redi in naj pazimo pri prehrani :zmeden:. Pri treh letih je imela 3 kg preveč od povprečja:ups:. Me je prav strah, ko bo imela sistematski pregled pri 5 letih.

No naša pikica bo čez 1 mesec stara 4 leta, ampak ko smo že uvajali gosto hrano je zelo dosti pojedla in se spomnim, da ji včasih nisem dala vsega za pojest.

Pravijo, da bo to prerasla, bomo videli!

Lep sončen in vroč pozdrav!:sloncek::sloncek:




asso -> Koliko je dovolj? (28.5.2005 10:16:43)

teja&maj smo tudi mi na istem in zgubljamo živce. Po dveh mesecih uvajanja je njen obrok max. 50 g in še to z dvema žlicama jo dajam na finte. V eni roki ima ona žlico v drugi jaz in ko ona hoče prazno dati v usta ji jaz naenkrat zabašem povno:)- in seveda poje.
Drugače kdaj dovolj? je res odvisno od otroka.

Lp




Bejba -> Koliko je dovolj? (28.5.2005 22:12:56)

Tudi mi imamo ta problem, da bi kar jedli in jedli in jedli in jedli......do onemoglosti. Tako, da mu dam jaz cca. 2 dcl na obrok. Sadje in kakšen jogurt zneseta več, pa tudi zvečer poje več kot 2 dcl riževe kašice, ampak če pa je takoooo dobro ;). Je naš ati rekel, da bo treba malo na dieto, ker hlebčki kar rastejo :)-.




Stran: [1]