linči 312 -> RE: kako naj pridelam več mleka? (11.7.2009 10:12:34)
|
najprej naj ti rečem, da nikar ne vztrajaj za vsako ceno pri dojenju, če se otroček res nič ne redi. otrok pač težo mora pridobivat. ampak, če pa pridobiva in jo dobiva le malce slabše, kot bi bilo to po volji patronažne, pa pediatrin je in drugih zdravstvenih delavcev, pa poslušaj svoje srce in ga daj dojit. jaz sem naredila napako, ko sem po 14 dneh bila v posvetovalnici in mi je pediatrinja rekla, da moram dodajat AM. in sem. in danes ko je že 3 m mimo, še kar nekako vztrajam pri dojenju, pa črpanju in pri misli, da nama bo pa le uspelo in se bova le dojile[sm=smiley1.gif] (ja tale smeili je zato, ker se zdaj vsemu skupaj že smejim in sem se počasi že sprijaznila, da se moja mala pač ne bo dojila tako kot sem si to jaz zamislila). večji del je itak na AM. za naslednjič bom vedla, da se moram predvsem manj obremenjevat z nasveti drugih in poslušat srce (seveda do neke razumne meje). Spodnje sporočilo pa sem prilimala zato, ker bi jaz vse dala, da bi takrat v posvetovalnici dobila tak nasvet glede dojenje, kot ga je nina04. no, ko sem jaz vprašala pediatrinjo, kaj naj naredim, da ko črpam, se kar ustavi, je rekla, da pač ni več mleka in naj dam AM. da mleko je, če teče oz. šprica. kaka neumnost. to vem šele sedaj, ko že 3m črpam kolkor se da, in to predvsem zaradi spodbudb na tem forumu, kjer sem vendarle dobila nekaj znanja o tem ali mleko je ali ni. seveda še vedno ne načrpam toliko, da bi bil moj otrok hranjen le z mojim mlekom, ampak vseeno več kot na začetku, ko mi je pediatrinja rekla, da pač nimam dosti mleka in da naj pač neham. IZVIRNO SPOROČILO: nina04 Moja pikica se je tudi prvi mesec bolj slabo redila (na spodnji meji). Pa mi je dala pedijatrinja na prvi posvetovalnici nasvet. Naj si po vsakem podoju še črpam mleko s črpalko cca 5-10 min na vsako dojko. Tudi če nič ne načrpam. S tem se še bolj spodbudi tvorba mleka. Sem prakticirala kakšne 2 tedna. Je full pomagalo. Je pa res, da na začetku nisem skoraj nič načrpala, potem vedno več. Moraš bit vztrajen. Danes je moja princeska stara 7,5 m in se še dojiva (6 mesecev polno dojena). Pa kot je ena že napisala preberi si nasvete na med.over.net. Predvsem pa poslušaj sebe in svoje dete, pa bo vse dobro. Veliko uspeha. veliko volje in veliko uspeha. pa še velik počitka, ta najbolj prav pride[sm=smiley2.gif]
|
|
|
|