Tiamo -> avgustovke- ravno prišla od zdravnika (27.5.2005 21:28:47)
|
Jessy jaz sem na istem z nogami k ti, z miševi imava pa seneni nahod. Mene tole zaradi nog full skrbi, taka sem kot nilski konj :((:((:((:((:(( Nič več nemorem zvečer obut!!!! Držanje v luft tudi men nič ne pomaga. :(:((:(:(( Na med.over.net sem pri Pušenjaku zasledila, naslednje: :angel:otekanje nog in včasih tudi drugih delov telesa (rok, obraza) je v nosečnosti do neke mere dopustno, hkrati pa je ob prevelikem zatekanju lahko tudi znak bolezni. Zlasti smo zaskrbljeni, če ob zatekanju prične naraščati tudi krvni tlak in če se v seču pojavijo beljakovine, če omenjenih dveh "dodatnih sprememb" ni, pa so otekline praviloma nenevarne. kakorkoli pa na s vseeno skrbi, če se teža poveča za več kot 1kg na teden v povprečju več tednov, (recimo > 4kg v 4 tednih). To je zelo verjeten znak prekomernega kopičenja vode v telesu, kar nakazuje možnost nosečnostne okvare ledvic. Popolnoma neslane diete nosečnicam nikoli ne priporočamo, pač pa priporočam zmanjšanje vnosa kuhinjske soli na 3g / dan. Za primerjavo pojdite v lekatrno in poprosite, če vam natehtajo 3 g soli v zavitek, da boste dobili občutek, kako malo je to. :angel:najpogotejši razlog za otekanje nog brez drugih bolezenskih sprememb v nosečnosti, so slabe vene na nogah in pod ravnijo trebuha. Priporočam, da si priskrbite močne elastične nogavice proti krčnim žilam ali si z elastičnimi povoji povezujete noge takoj zjutraj, ko se prebudite do večera, ko greste spat. Lih povijala si jih nebi v tej vročini!!! Zdaj grem pod tuš in namakat noge, če bo kaj pomagalo. Lp Tia74
|
|
|
|