roty -> 13 mesecev, zobkov pa ni (27.5.2005 14:02:36)
|
Pozdrav vsem! Moj Nik je včeraj dopolnil 13 mesecev. Že 14 dni samostojno hodi, zobkov pa od nikoder. Čakamo jih že od septembra, saj se od takrat neprestano slini, rokice so nonstop v ustih, zdaj ga očitno tudi zelo srbi, saj se s pestjo kar riba po dlesnih. Vsako spremembo razpoloženja pripisujemo zobkom, če ima slučajno rahlo povišano temperaturo ali drisko, pravimo, zdaj pa zgleda, da res bojo. Ampak ne. Pa je otrok star 13 mesecev, pa vidim njegov brezzobi nasmešek. Zdravnica je pred parimi dnevi rekla, da zobkov še lep čas ne bo in nam zvišala dozo kapljic AD3 (10 kapljic). Druge mamice pa se čudijo in me strašijo, kako bomo vsi "bogi", ko bodo zobki kukali na plano. Drage mamice (in očki), kakšne so vaše izkušnje? Je res toliko bolj hudo, če so zobki kasneje? Na forumu berem, da so vaši otročki veliko prej dobili zobke. A je kdo na zobke čakal tako dolgo kot mi? Tudi "tolažba", da bo imel bolj močne zobe, kot nekateri pravijo, je baje larifari, tako mi je zatrdila moja zobozdravnica. Lep dan še naprej! Roty
|
|
|
|