Kerensa* -> RE: bančni izpiski (8.7.2009 21:56:47)
|
To velja že dolgo časa. Kar se pa tiče ZVOP, pa nimam pojma, kako je dejansko, ampak moje mišljenje... Glede na to, da je v igri DSP (torej finančna ugodnost zate, s strani države), se mi zdi logično, da vsaj nekako dokažeš, da nimaš prihodkov. DSP je namreč namenjena za takšne. Denarja, prejetega na črno, se tako ali tako s papirji ne da dokazati, tako, da se tukaj dokazuje vsaj uradno prejet denar, ki se nakazuje na TRR. In na TRR izpisku ni nič takšnega, kar bi v tem primeru ZVOP smatral kot kršenje pravic. Če želiš uveljavljati eno možnost (DSP), moraš prinestii dokazilo (TRR). DSP namreč ni pravica, ampak možnost. Če bi bila pravica, bi morala biti za vse in potem bi bil TRR sporen. Po mojem. Pred izkoriščanjem davkoplačevalskega denarja pa se je treba na nek način zaščititi. Vsaj na enega, no. Kajti drugače je najmanjši problem na črno zaslužen denar položiti na anonimen švicarski račun in denar z njega dvigovati npr. preko Eurocarda. Potem imaš lahko milijone, pa boš še vedno prejemal DSP, ker si v Sloveniji uradno revež. Ko boš šel pa na bankomat dvigovat DSP, se boš pa pripeljal z Mercedesom. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|