Klemy82 -> RE: brezzaposlitev in zavarovanje drugič (8.7.2009 23:10:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* "Širši družinski član" je po tej logiki kdo? Vsak družinski član, ki ni partner, starš ali otrok, živi pa v skupnem gospodinjstvu s potencialnim upravičencem? Po tej logiki - če z mano, kot potencialno upravičenko, živi moja nepokretna teta, ki ima penzije 1€ čez cenzus (z mano pa živi zato, ker je nepokretna in ker striktno želi mojo družbo), potem jaz nisem upravičena do tega, da mi Občina plača OZZ. Ločena gospodinjstva? Ja, super ideja, ampak na kateri UE bodo pa nepokretno osebo prijavili v samostojno gospodinjstvo (glede na to, da ji bo še bivališče prišel prijavit nekdo drug, saj sama ne more, ker je nepokretna)? Svašta. Štejejo se vsi družinski člani v skupnem gospodinjstvu. Kar je svojevrsten absurd, ker te po 26 letu ni dolžan nihče preživljati (razen partner, če si poročen), a v tem primeru štejejo vsi dohodki in prihranki članov v skupnem gospodinjstvu. Ko je tole prišlo ven, je bil moj na zavodu prijavljen in so se socialna pa občina skor pobili med sabo glede tega. Socialna tupila, da to ne gre....občine pa svoje... Ampak tak je. In moj je šel prijavit lastno godpodinjstvo, da je bil mir.
|
|
|
|