plesniv voziček (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

googica -> plesniv voziček (8.7.2009 13:36:43)

Lep pozdrav vsem skupaj. zanima me, če je že kdo prišel do take težave.. voziček ni čisto nov, in ker je stal v kleti, je blago pridobilo na plesni. ker je voziček iz vsaj treh različnih materialov, in ne želim tvegati izgube originalne barve, na njem ne upam uporabiti varikine. upam da imate kakšen nasvet, ker ne bi rada kupovala novega vozička.
LP, googica

Luni -> RE: plesniv voziček (8.7.2009 14:34:54)

Za plesen pa res ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Plesen tudi z belega perila pri kuhanju ob uporabi varekine ne zgine takoj, je potrebnih kar nekaj pranj....

mateyka -> RE: plesniv voziček (8.7.2009 15:42:48)

moj mož pravi, da je treba prvo namočit v alkohol, da ubiješ bakterije.

Isabellabina -> RE: plesniv voziček (8.7.2009 17:01:09)

No ena moja frendica je poskusila z Cilit-bangom  za pošpricat.In je bila uspešna.

googica -> RE: plesniv voziček (8.7.2009 19:06:16)

sem poskusla s cilitom, pa ni uspelo. problem je, da je močno zažrto v blago, zato študiram, če bi se morda dalo šivat na novo, ampak ne vem, če se to sploh da. verjetno bi bilo še vedno ceneje od nakupa novega vozička.

Eca -> RE: plesniv voziček (9.7.2009 21:58:20)

Jaz sem imela podoben problem, samo da pri meni ni šla plesen v "globino".
Težavo sem rešila tako, da sem voziček postavila zunaj, ga fajn zmočil z vodo in nato vzela cet, toplo vodo in krtačo in ga fino skrtačila. Nato je sledilo še tuširanje in sušenje na zraku.
Voziček je bil po čiščenju kot nov. Nikjer nobene plesni.
Res pa je, da je bila plesen bolj površinska.

Dobi se še nek Oust ali nekaj takega, ki je za plesni in glivice (sprej), ki hkrati tudi osveži tkanino. Mogoče še pošpricaš s tem ali pa s Spitodermom (ali nekaj takega), ki je tudi za glivice in podobne zadeve razkuževat.

Veliko sreče pri čiščenju!

Eca

googica -> RE: plesniv voziček (10.7.2009 10:25:32)

hvala, bom poskusla s tem :)

Anonimen -> RE: plesniv voziček (10.7.2009 10:30:54)

Jaz sem tkanino namakala v posebno čistilo proti plesni, dobi se Mullerju, pa je šlo ven, kar ni bilo zažrto v blago, drugje je ostalo.

Kaj pa če bi poizkusila v čistilnici? Ene moževe hlače so bile prevlečene s sivo plesnijo, pa so sedaj kot nove.

Katjusa -> RE: plesniv voziček (10.7.2009 10:38:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Eca

Jaz sem imela podoben problem, samo da pri meni ni šla plesen v "globino".
Težavo sem rešila tako, da sem voziček postavila zunaj, ga fajn zmočil z vodo in nato vzela cet, toplo vodo in krtačo in ga fino skrtačila. Nato je sledilo še tuširanje in sušenje na zraku.
Voziček je bil po čiščenju kot nov. Nikjer nobene plesni.

Res pa je, da je bila plesen bolj površinska.

Dobi se še nek Oust ali nekaj takega, ki je za plesni in glivice (sprej), ki hkrati tudi osveži tkanino. Mogoče še pošpricaš s tem ali pa s Spitodermom (ali nekaj takega), ki je tudi za glivice in podobne zadeve razkuževat.

Veliko sreče pri čiščenju!

Eca

tudi mi smo ga tako sčistli je pa blo kr fino začrto v blago

srček2007 -> RE: plesniv voziček (11.7.2009 13:24:40)

plesen je zelo nevarna za človeka, rada se naseli na pljuča. jaz bi na tvojem mestu nabavila nov voziček in tega dala na deponijo, kajti plesen je zelo težko uničiti, pa še to da ga čistiš z močnimi čistili in nato daš otroka v voziček, ki s svojim rokami vse prešlata, nato v usta. ja pa čistila nikoli 100% ne spereš.
sem kemik, delam v barvni izndustiji in vem kakšna sredstva imamo za uničevanje plesni, in ta za tekst. so skoraj pa enaka vsaj po škodljivosti.

Stran: [1]