Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: živka Tudi meni se ne zdi normalno in v tem ne vidim nikakršnega čara, da moj otrok pride domov poprapskan in pogrižen, z ušmi, kozami, bronhitisom, črnicami, praskami, vnetimi ušesi, drisko,.... V vrtec sem ga dala zato, da bo varno preživljal svoj čas, ko bom jaz odsotna, da ga bodo nahranili, varovali in po programu marskiaj naučili. Zavezali smo se s pogodbo, tako vrtec, kot starši in zato plačujemo mastne denarce. lej, sej nobenemu ni fajn, če pride otrok domov popraskan, z ušmi, drisko, bolan itd.. logično. Če bi nam bilo, bi bilo nekaj hudo narobe z nami. Je pa dejstvo, da se to dogaja. Pa tudi ne vsak dan - vsaj pri nas ne. Ima pa tamala eno hudo prasko pod desnim učesom, ker jo je ena punčka opraskala, ko sta se za dudo prerivali in kaj naj zdaj? Otroka izpišem iz vrtca, dam odpoved, pa zanjo doma v vati skrbim, da ja ne bo do česa prišlo? Nikakor ne bi tolerirala, če bi bila vsak dan v buškah, praskah, ugrizih itd.... tako pa, ko je to enkrat na par mesecev, pa pač vzamem v zakup, glede na to, da je velika skupina (14 otrok), dve vzgojiteljici in predvsem to, da s tem "pretepanjem" (ki to ni, samo ne najdem boljšega izraza) gradijo neko hierarhično razporeditev, ki je za družbo normalna..... Jaz sem, kar se hrane tiče v našem vrtcu več kot zadovoljna. Kuharica se 100% drži navodil, ki ji dajem, ker je hčerka alergik in gre definitivno čez vsa pravila zato, da bo otrokom alergikom omogočila tisto, kar smejo jest. Pa mi ni treba vsakič sprot prinesti potrdila od alergologa, dovolj je, da povem na lastnih opažanjih, česa ne sme..... Da mi tako dobro skrbijo za hčerko na področju alergije, lažje požrem kako prasko, ki pa (kot sem rekla) tudi ni na dnevnem ali tedenskem redu....
|