Paradižnikova omaka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ona -> Paradižnikova omaka (7.7.2009 18:27:20)

Že večkrat sem poskusila naredit tole omako za testenine z raznoraznimi recepti,a mi nobena ni posebej všeč,zato rabim recepte iz prve roke[sm=smiley1.gif]
čisto enostavne...
hvala




blaža -> RE: Paradižnikova omaka (7.7.2009 19:32:28)

kaj samo navadno paradižnikovo, al lahko z zelenjavo?

Mi nardimo tako, da naseklamo čebulo, malo prepražimo, da posekleni na olivnem olju, dodamo narezane bučke, melancane, včasih kornček in seveda paradižnik, najboljši nam je " volovo srce", ker ni voden, ampak mesnat. In pol to kuhamo v voku, dokler ne izhlapi čim več tekočine in se res lepo zgosti.

jaz sem tudi pozabla napisat, da damo origano.





Anonimen -> RE: Paradižnikova omaka (7.7.2009 19:33:36)

Jaz naredim takole: prepražim čebulo,česen, nato vlijem pelate ali pasiran paradižnik, malo rdeče paprike, sol, origano, na koncu še dodam malo začimbe fant za golaž.




norge -> RE: Paradižnikova omaka (8.7.2009 11:23:40)

Ena najbolj enostavnih in hitrih;
Olje najbolje olivno, lahko tudi navadno segreješ, dodaš zmiksane pelate, prepražiš, dodaš malo soli, popra, bazilike, sladkorja(sladkorja daš toliko, da ti je okusno - poizkusi, jaz imam rada malo bolj sladko, nekateri pa ga dodajo le melankost, da ni omaka prekisla... streseš gor testenine...njami!!!
Pa dober tek!




muška -> RE: Paradižnikova omaka (8.7.2009 18:11:05)

sprazniš piksno pelatov (zmiksanih) v posodo, posoliš, dodaš malo origana (če ga imate radi) in to je to. tik preden postrežeš dodaš še SVEŽE liste bazilike - ne šparaj z njimi.




lunka1 -> RE: Paradižnikova omaka (25.7.2009 19:07:50)

Pelati + šopek bazilike (pustim liste kar cele) + česen

Na koncu dodam še naribano feto in parmezan, ter potresem s pinjolami

superca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




smeja2 -> RE: Paradižnikova omaka (25.7.2009 21:19:09)

jaz dam rada notr mocarelo (tisto merkator)
nardi ful dobr okus in ni tok kisla omaka




kalbo -> RE: Paradižnikova omaka (10.8.2009 21:04:07)

Nasekljan česen streseš v vroče olivno olje dvakrat pomešaš toliko da zadiši in zliješ gor zmiksane pelate, soliš, popraš, dodaš baziliko in pol toliko kot bazilike origana pokuhaš in to je to.

Na olivnem olju prepražiš prešano slanino, ko je spražena, dodaš nasekljan česen, pomešaš toliko da zadiši, ostalo enako kot zgoraj. (Z baziliko ne šparat)






*piškotek* -> RE: Paradižnikova omaka (11.8.2009 7:50:00)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Nasekljan česen streseš v vroče olivno olje dvakrat pomešaš toliko da zadiši in zliješ gor zmiksane pelate, soliš, popraš, dodaš baziliko in pol toliko kot bazilike origana pokuhaš in to je to.




Tudi jaz jo delam na enak način [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kalbo -> RE: Paradižnikova omaka (11.8.2009 17:55:26)

Sam upam, da vegete ne tlačiš not.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




*piškotek* -> RE: Paradižnikova omaka (11.8.2009 20:30:12)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sam upam, da vegete ne tlačiš not.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]



Ne, nič bat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Povsod je pa tudi ne tlačim in je tudi na veliko ne uporabljam!




kalbo -> RE: Paradižnikova omaka (11.8.2009 21:37:14)

Veš, jest mam doma eno knjigo, ki se ji reče Recepti Vegetine kuhinje. Odlična knjiga z odličnimi recepti. Sam eno stvar je treba zbrisat iz teh receptov...jedno žličico Vegete...




Taddy78 -> RE: Paradižnikova omaka (12.8.2009 17:00:10)

Meni tudi nikoli ne rata...obožujem pa recimo okus filane paprike oz. paridižnikove omake, ki jo imajo v pločevinkah in tako omako bi rada znala narediti.

Za testenine pa mi tudi ne rata (no enkrat sem zmešala skupaj paradižnikovo juho in še nekaj sem zraven zmešala, pa je bila super) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...




Peli -> RE: Paradižnikova omaka (24.8.2010 9:22:30)


IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Meni tudi nikoli ne rata...obožujem pa recimo okus filane paprike oz. paridižnikove omake, ki jo imajo v pločevinkah in tako omako bi rada znala narediti.


Skrivnost teh omak je v Knorovi kocki in fantu[sm=smiley36.gif]




Felicita -> RE: Paradižnikova omaka (24.8.2010 9:31:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Peli


IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Meni tudi nikoli ne rata...obožujem pa recimo okus filane paprike oz. paridižnikove omake, ki jo imajo v pločevinkah in tako omako bi rada znala narediti.


Skrivnost teh omak je v Knorovi kocki in fantu[sm=smiley36.gif]


ne, skrivnost teh omak je v papriki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jest paradižnikove omake ne maram. že bolonjeze komi dol spravim, sama paradižnikova pa... rajš jem suhe makarone. obožujem pa npr omake od čuftov, filanih paprik, sarmic,... ker zgubijo paradižnikast okus. ker se te prave omake kuhajo reeeees dolgo in se navzamejo okusa zadev, ki se kuha v njih, se 'naravno' zgostijo in so res njam. tko da imho - za dobro paradižnikovo omako je potreben - čas.




Stran: [1]