starševsko nadomestilo oz. porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Pecorella -> starševsko nadomestilo oz. porodniška (7.7.2009 17:18:45)

vem da je bilo o tej temi že kar veliko napisanega, pa vendar. če bi mi kdo znal pomagati in odgovoriti, bi mu bila zelo hvaležna.

zaposlena sem za določen čas in sicer do 31.8.2009 (zaposlena sem bila dvakrat po 12 mesecev). PDP imam 9.11.2009, tako da bi se mi porodniški dopust pričel 12.10.2009. torej od 31.8. do 12.10. bi morala biti prijavljena na zavodu za zaposlovanje. zanima me, če bi v tem primeru dobivala porodniško kot povprečje plač v zadnjih 12 mesecih (11 mesecev plače in 1 mesec na zavodu)?

ali pa je tako, da moram biti do začetka porodniškega dopusta obvezno zaposlena?

najlepša hvala za pomoč!

Tanchy -> RE: starševsko nadomestilo oz. porodniška (7.7.2009 19:06:47)

Jaz sem bila zaposlena 12 mesecev, potem slab mesec na bolniški izven delovnega časa (na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije - ti morajo odobrit, načeloma ti), sedaj pa sem dober mesec na Zavodu za zaposlovanje, 2.8.pa nastopim porodniško. Kot so meni na CSD povedali obračunajo tudi nadomestilo plače, ki ga upoštevjo na Zavodu za zaposlovanje (se pravi zadnjih 12 mesecev do oddaje vloge). Koliko pa bo potem porodniška, pa ne vem še, čakam na odločbe. Moraš pa zelo pazit, da se ti upoštevajo VSI dnevi tako pri zaposlitvi, kot tudi bolniški, če jo boš kaj imela in tudi na Zavodu za zaposlovanje, saj čim ti manjka 1 dan (ča je kje napaka) ti pripada le minimalna porodniška. Mese so na CSD to zelo opozarili, naj gledam datume.

Dobro opravi in mirno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].

Stran: [1]