Anonimen
|
Žmlješanci. Delodajalci čjo, da bi blo najbolj, če bi delu 24 ur na dan, zraven meu pa še cel vrtec otrok, da nataliteta ne bi upadala. Pol pa mal pogledaš, pa ugotoviš, da si res v Evropski uniji, ampak z balkansko plačo. Država nej najprej začne omogočat osnovne pogoje, to je normalno plačo, ki ni izpod jurja evrov (neto), zaposlovanje nej zrihtajo, ne da dopuščajo, da se vse pokrade, stradajo pa delavci, omogoča naj bivanja, da bodo mele družine kam za it, zrihta nej inflacijo tako, da ne bomo v samem višku med državami evr. unije, kar se tiče inflacije, da npr. dvočlanski družinici ne bo potrebno žvet ob kruhi in vodi, pa še in še. Včas so bili trije sloji, revni, povprečni in bogati, zdej je pa več revnega, povprečnega skorajda ni, ostanejo pa še tisti tabogati. Pol gre pa en prejšnji predsednik Vlade razlagat svetu, kako razviti smo, a ko pogledaš not v globino države, je pa vse gnilo. Nej država začne plačvat davk zarad neumnosti, k jih delajo, da bo vsaj enkrat tud državljanom zadoščen. Iz svojih luken nej potegnejo davke, ne pa da mi kot davkoplačevalci že tko plačujemo tud tist, kar nam neb blo treba. Npr. ala Strojanovi. Njihove položnce plačujemo noben drug kot mi davkoplačevalci. To je zgol en primer bedarij, ki jih počne država. S tem davkom so ga pa čist mim usekal. Grejo se neko demokratično, socialno državo, pa ko kej tazga preberem, od demokracije, še manj od sociale ni kej dost ostal v tej državi. Če čjo sprejemat, pa kratit svobodne pravice in se it socjalno državo, nej kar začno spreminjat Ustavo. Pa un Vizjak nej že končn sam začne en tedn star kruh jest, da nam bo vsaj en zgled v tej naši "bogati" državici. Mi grejo še tiste kocine pokonc, k jih nimam.
< Sporočilo je popravil Repka -- 17.7.2009 21:32:59 >
|