Bejba -> RE: Zgodilo se nam je.... (7.7.2009 9:03:47)
|
Tudi jaz pravim: od tečnobe in joka v avtosedežu ni še noben umrl, od tega k ni bil privezan pa jih je že veliko, čisto preveč. Jaz sem nasploh panična kar se varnosti v avtomobilu tiče in sem čist penasta, ko vidim kakšne, ki svoje otroke vozijo nepripete in v naročju. Imamo sosede, ki to konstantno počnejo od npr. nas pa do svojega doma. Ene dvakrat sem komentirala, pa sem dobila nazaj samo grde poglede, tako da se več ne vtikam. Upam le, da si ne bojo tega očitali, ko bo že prepozno. Sama sem bila v najstniških letih priča zelo zelo hudi nesreči, ki se je zgodila praktično pred hišo v kateri smo takrat živeli. Udeležena sta bila sicer dva motorja (en avtomatik, drugi malo večji). Na avtomatiku je bila mama in majhna hčerkica. Na srečo je imela hčerkica le poškodovano rokico, mama pa je skoraj umrla, bila je v nezavesti in še sedaj po tolikih letih si živo predstavljam kako se je k njej sklanjal mož in vpil ne umret, ne umret. Ta gospa ima še sedaj posledice nesreče (je bila hudo dolgo po bolnicah, da so jo skup spravili). Pa še tole cvetko naj povem: se je en očka pripeljal na telovadbo s svojo hčerkico in izstopita iz avta in je imel malo pri sebi med nogami, da sta skupaj peljala (mala je stara cca. 4 leta). Meni se je kar zameglilo, pol je pa moj komentiral, če se mu zdi to pametno (Mimogrede naj omenim, da sta morala priti po glavni cesti), pa je očka rekel, da se mu je ni dalo pripenjati v sedež in se zraven smejal. POl mu je pa moj samo rekel - a na njen grob se ti bo pa dalo hodit? Po njegovi faci se mi zdi, da sploh ni dojel kaj mu je hotel povedati. Takim res ni pomoči. Sama sem tudi jezna, ko moj mož ta maladva pelje na skuterju. Sicer zelo kratko relacijo (samo do vode ponavadi), vedno imata čelade in mož vozi tako počasi da jaz lahko celo hitro hodim zraven, pa vseeno nisem ravno vesela ko to vidim. Čeprav se lahko huda nesreča zgodi že na kolesu (tudi na kolo ne gresta NIKOLI brez čelade, pa če se samo po dvorišču vozita). Amapk se mi zdi, da je pomembno že to, da storiš za varnost kar je v tvoji moči. Če pride do nesreče ni rečeno, da jih bo pas ali čelada ali kaj drugega rešilo, lahko pa si vsaj ne očitaš, da nisi poskrbel za maximalno varnost, ki ti je bila v tistem trenutku na voljo. Nikoli ne veš kje te čaka nesreča, zato naj ti res NIKOLI ne bo škoda tistih par sekundic, da otroka in sebe zapneš v avtu. To je najmanj kar lahko narediš za vašo varnost!!!
|
|
|
|