Anonimen -> pomoč pri izpolnjevanju papirjev (27.5.2005 8:09:05)
|
Gre se za premijo, ki ti jo (verjetno) vsak mesec trgajo direkt od plače in imaš z njo pokrito dodatno zdravstveno zavarovanje. Večina je zavarovana pri Vzajemni, zate ne vem. Najbolje, da pogledaš na plačilno listo, kjer piše pri kateri zavarovalnici si zavarovana ali pa telefoniraj v službo pa vprašaj. Potem napiši, katera enota zavarovalnice je tvoja zavarovalnica, to je običajno kraj, v katerem stanuješ, oz. najbližje večje mesto, če si iz vasi. Potem napišeš št. police, jaz je na plačilni listi nisem našla zato sem telefonirala na Vzajemno in vprašala po svoji številki. Potem si jo še kam zapiši, ker jo boš potrebovala še kdaj :)-. Glede zadnjega plačila premije pa je tako: zadnje plačilo bo z zadnjo plačo, ki jo boš prejela v službi. Takoj ko začneš prejemati porodniško, ti v službi prostovoljnega zavarovanja ne plačajo več in ga moraš plačati sama. Je pa tako, da se zavarovanje plača v naprej. Torej, če bo zadnja plača npr. julija, boš julija imela plačano zavarovanje za acgust 2005 - to napišeš v papirje za CSD. Potem pa imaš možnost, da ti z zavarovalnice vsak mesec pošiljajo domov položnico in zdr. zavarovanje plačuješ sama, ali pa se na CSD-ju dogovoriš, da ti ga trgajo direkt od porodniške. To označiš v istem obrazcu, ki ga tukaj omenjaš, se mi zdi na v naslednjem odstavku.
|
|
|
|