JULIJKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Dari -> JULIJKE (27.5.2005 7:33:52)

Danes sem pa jaz prva. S zbujena sem itak že od petih naprej, ko je :love: odšel v službo. Sama nase sem huda, ker bi lahko spala vsaj do pol sedmih, pa ne morem :grrr:. In pol sem cela neprespana.
Joj, kok sem bla včeraj pridna. Smo imeli športni dan, (jaz sem samo sedela na sončku in pazila, da so otroci res priltekli do mene) in sem bla že ob enajstih doma, pol sem se pa lotila pospravljat podstreho. Sem vse lepo v škatle zložila, napisala kje je kaj, pa kar nekaj stvari znosila v kanglo za smeti. Pol sem še celo stanovanje pospravla, pa na sprehod šla, pa zlikala, pa vse oprala... In zvečer sem se sesula v posteljo. In ko je :love: prišel iz službe, me je še zmasiral (zdaj se spet tko trudi zame, ko sem mu jih zadnjič malo napovedala ;) ), tko da sem danes kot nova. Edino kar me matra, so pekoči podplati. Ne vem a zato, ker sem preveč na nogah, a nimam primerne obutve... A še kero tko pečejo, prov bolijo, podplati?

Naš :angel: je pa tud tko zlat in priden. Zjutraj takoj pokaže vse svoje vragolije - brca, pa ven tišči ritko, pa nogice pa rokice, in zdajle ko pišem o njem prav veselo brca 9nebesa.

Lj julije sem vidla da se menite za kavico. Škoda, da drug teden še delam, in dopoldne ne morem. Saj mogoče se pa dobimo še kdaj kasneje :zmeden2:. Upam, res!!!

LP :metulj:

Anonimen -> JULIJKE (27.5.2005 7:34:42)

Si me malo prehitela

Dari -> JULIJKE (27.5.2005 7:38:18)

Pa sem te res, za minutko :)

Ko bi vsaj meni kg stali na 7-8. Pri meni so že (po moje) +12. No, ko sem se vagala nazadnje je blo dobrih +11. Zdaj pa se vage izogibam :(. Ah, kaj bi to ;).

bobek05 -> JULIJKE (27.5.2005 8:03:07)

Dobro jutro,

no zame ne vem, če je ravno DOBRO, ker sem spet slabo spala :(( - hudiča, kaj zdaj sploh ne bom imela več ene normalne noči do poroda - eh, kaj kvačkam, po porodu še manj :(( Kdaj se bom spet pošteno naspala?? :zmeden:
Non stop se zbujam na 2 uri, pa ful sem žejna, pa WC..., pa :duda: ne paše moja lega - to je za znoret... Kaj imam res PDP šele čez 37 dni.. :((

Sramne in medenične kosti me ful bolijo, še posebej ko nekaj časa ležim ali sedim, pa se potem premaknem... Noge pa so itak kriminalka - naprej odtekanje, potem me bolijo kot :hudicek: (ja, Dari, podplati tudi) - mislim, da je to zaradi povečane teže, ki jo mora sedaj telo prenašati.

Moj :angel: je še vedno ful aktiven, tako da se mi sploh ne da štet tistih gibov - se začne premikat že ob 6h zjutraj in do 8h ali 9h, jih je že zdavnaj 10.. Krči so in še bodo (vedno hujši) - več delam ali se gibljem, več jih je, če pa bolj počivam, pa je čist OK, ampak kaj ko se meni ne da cele dneve čepet pred TV :zmeden:

Danes že spet samo jamram... :ups:

Zadnje čase opažam, da se še bolj stiskam k :love: , ves čas iščem njegovo bližino in sem prav žalostna, ko sem sama doma... Ne vem, zakaj.. On pa je tak angel, da sem v 9nebesa - ful mi pomaga pri gospodinjstvu, včeraj pa mi je spet kupil rožico (pa nisva nič praznovala), rekel je le, da mi že nekaj časa ni, pa da je zdaj bil že čas in ker me ima tako zelo rad... 9nebesa (saj mi je že pred nosečnostjo kupoval rožice, ampak zdaj se mi zdi pa še posebej pozoren), pa dosti me po trebuščku boža in se pogovarja z :duda: - mislim, da prav tako kot jaz že komaj čaka, da pride ven..
Saj ne morem verjet, da sva že eno leto poročena.. Pa da sva skupaj že več kot 6 let.. Kako čas hitro beži..

Malo sem se spet razpisala... Zdaj je spet na vrsti moj zajtrk, tako da šibam..

Danes bo pa spet vroče... :(

Bobek v 35t

Anonimen -> JULIJKE (27.5.2005 8:23:31)

Kat kaže julijke še spijo ali pa so se že odpravile na vikend dopust.

Romcka -> JULIJKE (27.5.2005 8:29:25)

hi pupe:) jaz se pocasi navajam na penzionersko zivljenje:bravo::bravo: prvi teden mi je bilo prav hudo doma...kr nisem vedla kam naj se dam in kaj naj delam..pa sem celi dan :love: cakala da pride domov in da me zabava (to je bil vesel)...zaj pa sem ze 3 teden doma in je cel zur...koncno po 5 letih odkar ziviva na hisci, sem zacela na vrtu malo delat, pa rozce zalivat in sadit....in sem ze v teh letih, da prav uzivam v tem:) sam nobenmu povedat:) pa res tak pocasi pucam malo kuhno, malo spalnice, malo sobico za bejbija, malo teraso....blablablabal..in kaj naj recem,'PENZIJA' je zakon...JAz spim superca - razen pac tisto nujno vstajanje kdaj pa kdaj..noge pecejo in bolijo, ko pac malo pretiravam in mojo kuziko prevec okoli vlecem...drgac pa ni za pritozevat....samo res komaj ze cakam da vidim tole naso baby:)
uzivajte
R

PBJ -> JULIJKE (27.5.2005 8:43:03)

Jaz sem pa odlično spala, niti nisem slišala, kdaj je šel moj možek v službo:sloncek:, čeprav ga skoraj vedno slišim. Je pa res, da sem šla spat šele ob polonoči, ker sem še likala in pripravljala za našega :duda:, pa prala zavese - pri tem mi je moj :love: veliko pomagal.
Zadnje dni me precej boli, ko hodim, kot da me boli levi kolk, desno je ok.Ali se razteza medenica ali je kolk ne vem:zmeden:, ampak bi se včasih kar sesedla od bolečine...sem kot babica, ko hodim po stopnicah.

Bobek,kdaj greš drugi teden previjat pupo???:)-:)-

Sedaj grem na vrt povezat paradižnik.Me kar vleče ven, ker je zunaj čudoooooovito.

Uživajte kolikor se da in lp:metulj:

anckabancka -> JULIJKE (27.5.2005 8:49:17)

Dobro jutro julke!

Jaz pa uživam v jutranjem hladu in se bojim popoldneva, ko bo tako vroče.

Včeri sva zaključila s šolo za starše in sem prav zadovoljna, ker je to za mano. Res sem že komaj sedela, bilo je vroče in še noge so me bolele, ker so mi začele zatekat.

Po predavanju pa sva se zapeljala "malo" zapravljat v Tosamo Domžale. :bravo: Končno sva kupila ene par stvari za :duda: Se mi zdi, da sva vzela bolj najbolj nujne stvari pa sva zapravila 37.000! Kar veliko. Sicer je pa tudi res, da nisva nič podedovala in morva čist vse kupit, od plenic, oblekic, krpic... Zdej pa komaj čakam, da začnem prat te male cortkane stvarce. Kar naprej hodim gledat v škatlo kolk so luštkane te mickene stvari.
Moj :love: sploh ni mogel verjeti, da rabiva tako male oblekice, skoz misli, da bo najin otrok imel sigurno vsaj 55 cm in 4500g. Men se pa sploh ne zdi, ker nimam tako gromozanskega trebuha. ;) Bomo videli... Še malo...

Vidim, da ste punce ful pridne in na veliko pospravljate, meni se pa ne da. :ups: Kar naprej sedim pred računalnikom in se borim s slabo vestjo, ker bi mogla za faks napisat še tri seminarske :( pa se še nobene nisem lotila. Čisto nič se mi ne da... Zdej sam še na :duda: mislim in se ga vedno bolj veselim.
Popoldne mam pa spet dober izgovor, da ne bom nič naredila, ker grem na piknik - nečak ima celi dve leti! Komaj čakam čevapčiče, putke, hrenovke... Sedaj v nosečnosti prav uživam, ko jem meso, prej sem ga pa jedla čisto malo. Bo moj :duda: čisti mesojedec, zgleda...

Lep sončen dan vsem!

Anči :muca:

valentina. -> JULIJKE (27.5.2005 9:53:41)

Dobro jutro,

kako ste vi vse pridne in toliko uspete naredit! Jaz se full hitro utrudim in moram malo na kavč, pol pa počasi naprej. V glavnem, ni dosti od mene.
Kako je pri vas s sprehodi? Meni je postalo kar mučno hodit, me vse začne stiskat dol in na WC me takoj stisne, da moram hitro proti domu :zmeden:. In sramna kost tudi mene spet precej matra.
Včeraj sem kupila pajacka za iz porodnišnice. Po nasvetu trgovke sem vzela s kratkimi rokavi in kratkimi hlačnicami, št. 62. Kapico imam navadno belo bombažno, tudi 62, upam da bo prav? Pa na CSD sem oddala papirje, tako da bi morala 15. junija dobit že denar (namesto paketa). Ojej, kaj vse še moram doma pospravit in pripravit, me kar zvija!

LP, valentina:rozica:

Dari -> JULIJKE (27.5.2005 10:08:27)

Jaz pa sicer spim ful dobro, se ponoči niti za na wc ne zbudim :bravo:. Pa tud za sramno kost sploh ne vem kje jo imam, sprehajam se pa tud vsak dan zjutraj ko grem v službo dober 1 km, pa ko grem nazaj, pol pa še pod večer kako slabo urco...

Danes me pa :love: pelje v kino - oziroma pelje bolj sebe ;). Vojna zvezd - je obseden od tega filma. Sem mogla prejšni teden gledat prva dva dela, da bom kao vedla za kaj se gre, ampak se mi zdi, da smo jih gledali bolj zarad njega ;). Pa itak že pol filma na pamet zna. In zdaj je cel teden odšteval kolikokrat še gre spat, da bo videl tretji del 9nebesa. Se mi včasih zdi da bom julija doma imela dva otročka :)-.

Pa tko lepo vreme je. Jaz sem čist happy k je sonček in ob takih dnevih me obvetno prime da moram pospravljat. In dons samo razmišljam kaj vse bi lahko nardila, če ne bi šla v kino... Pa saj me bo počakalo.

Uživajte drage moje :metulj:

Antigona -> JULIJKE (27.5.2005 10:24:17)

Ojla!

Kako ste kaj punce?
Danes je spet en tako lep dan, pa še vroče bo...
Obožujem sonce...
Včeraj sem zaključila z materinsko šolo, sedaj se moram pa počasi spravit in začet nabavljat za našega :duda:.
Do sedaj mi je uspelo kupiti samo voziček in lupinco, pa ene štiri bodije...:ups:
Sicer pa danes od nekih prijateljev dobim nekaj cunjic in moram najprej preverit kaj sem dobila, ostalo bomo pa še nabavili...:bravo::bravo:

No Ljubljanske in okoliške julije kaj je sedaj z našo :kava:???
S PetroCBU in Tinko74 smo se nekaj dogovarjale za sredo (1.6.) ob 10:30, nismo se pa še zmenile kje...
Se še katera pridruži??? Imate kak predlog kje imajo dober sladoled, pa da se da zraven tudi parkirat?

Lp, Sonja
:rozica::rozica::rozica:

Grascakinja -> JULIJKE (27.5.2005 11:45:59)

Ojla,

mater, jaz res ne vem, kako vam rata tako zgodaj vstat... :ups: Jaz pa pred deveto kar težko...

Včeraj sem imela pregled pri G, in tokrat bila pohvaljena zaradi teže (+9,5). Sicer se počutim zelo dobro, glede na 8 mesecev nosečnosti, samo noge mi otekajo in medenica me buba, drugače se pa počutim, da bi gore premikala :sloncek:.

:(( Smo pa malo negotovi, ker je na UZ videti nekaj "sumljivega", namreč G ne ve, ali ima naša pupa poln mehur, ali pa morda cisto na jajčniku - zdaj že 2 pregleda opazujeva ta mehurček, pa se ne da ločiti, oboje je v istem predelu. In bova spremljali naprej. Upam, da naša pupa samo noče it lulat.... da ni podedovala nagnjenosti k obolenjem rodil po moji strani. Držte pesti.:angel:

Tako, jaz zdajle v teh sončnih dneh perem in likam pleničke in cotke za našo :duda:, včeraj sem kupila še kompletek za iz porodnišnice in nekaj manjkajočih malenkosti pa previjalno podlogo. Zdaj pa lahko pride naša pikica, jo komaj čakamo:bravo:, da se bomo crkljali in lupčkali in vse to.... :angel:9nebesa:angel:9nebesa:angel: Saj kake elektronske varuške še nimam, pa digitalnega termometra, previjalne torbe in tako, ampak moram nekaj pustit še za obiskovalce po rojstvu :)-, bomo pri teti odprli "knjigo želja".

No, in grem peglat naprej :(... imejte en lep dan, pa če bo po sreči, se vam v sredo pridružim, se bova s Tinko74 uskladili.:kava:

LP Pupa

P.s. A KATERA VE, KJE BI SE PRI NAS DOBIL MALINOV ČAJ??????

Meceno -> JULIJKE (27.5.2005 12:03:18)

Jaz sem tudi včeraj pretiravala , ko sem dve natlačeni omari končno pospravila oz eno morava vreči , ker je od prejšne spalnice .
Žal najina :duda: ne more še imeti lastne sobice , ker morava prvo balkonska vrata zamenjat ( jih je pes čisto zgrizel ) oz tudi okno in vrata še v spalnici, ker bova dala obnovit fasado na hiši, želiva imeti vsa nova okna .
Mislila sem da bi vseeno pobelila , samo je res brezveze , ker bo itak :duda: spala 3-4 mesece v najini spalnici , že pri spalnici nama je hudo , ker sva jo lani, sva dobro kombinacijo dobila, sedaj pa vse jovo na novo ,..... Previjalno bom imela v kopalnici in še poličke moreva z :love: namontirat ,ker drugo leto bova renovirala kopalnico , razen tuš kabine , ki je nova ,...

Jutri greva posteljico kupit , danes pa ne smem nič delat , ni vredno , imam skos trdi trebuh , je moj :love: kar žalosten kako beba trpi . Žal naše mišice še delajo z vsakim naprezanjem, zato potem maternica želi v svoj položaj.
Ju-hu , je malo ravno popustilo in že beba brca :bravo::bravo:

No grem izkoristit dan v senčki :bravo:( zaradi izpuščajev ne smem na sončka :( )

Pa še dokonča pozajtrkovat !:)-:)- ( jp sem do 11h pančala ;) )

Lp Meceno

Talči -> JULIJKE (27.5.2005 13:10:26)

Jaz pa danes bolj težko tipkam.
V nedeljo sem 3 ure likala, v ponedeljek pa me je tako bolelo zapestje, da sem roko komaj premikala. Še vedno boli kot :hudicek:. Sem bila včeraj pri svoji osebni zdravnici, je rekla, da se mi je kri zlila v mišico in da imam zato otečeno in me boli. Dobila sem neki gel za mazat, danes pa mi je začelo še škripat v desnem zapestju.
Še zobe sem si morala z levo roko prati.

Zato: POČIVAJTE in se NE NAPREZAJTE preveč. Take stvari kot se je ta zgodila meni, se baje pri :nosecka: izredno rade naredijo.

Uf, boli....

Zdaj pa grem na en mali sprehajalnik, ker doma tak nič ne morem naredit...

LP
Talči

petraCBU -> JULIJKE (27.5.2005 15:02:55)

Men je končno internet začel delat...:grrr:

Ej, PUPA, malinov čaj, čemu? Če misliš onega za lažji porod, ti ga jaz dam. Sem ga kupila pred enim mesecem, pa so pol rekli, da naj ga ne serjem s tem čajem pri dvojčkih (da ne bodo prehitro ven padli :) ), zdaj pa itak še tole s CR... skratka, nekako ne rabim tega čaja.

Vroče mi je za znoret. Prej sem bila pri frizerju, pa mi je še fen seku v glavo, bi šla najrajš v hladilnik (sam se ne zbašem noter)...

Ja, nekaj smo razpravljale o :kava: v sredo (mal po 10.30 prosim, da se jaz še od G prikotalim (ga imam ob 10-tih, pa se včasih mal zavleče). Lokacija: men se zdi idealen: Gostilna Žabar na Viču (parkir-plac in njamiii sladoled), sam ne vem, če ne odprejo šele ob 11-ih :zmeden: A katera ve?

Danes pa jaz jezna na mojega :love: , ker je včasih tok brezobziren (in jaz tok občutljiva :ups: )
P.

Antigona -> JULIJKE (27.5.2005 15:21:14)

Ja baje je pr Žabarju res ful dober sladoled, ampak žal ne vem kdaj odpirajo...:ups:

Sej se lahko dobimo enkrat od 10:30 naprej, če majo že odprto, pa se nam pridružiš ko končaš...

Lp, Sonja
:rozica::rozica::rozica:

Stran: [1]