Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


marelina -> Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (5.7.2009 23:46:18)

 Ma dobr itak se mi gre, da zamenjamo okolje, da se mal nasolimo, damo na off, sprostimo, narežimo v dobri družbi. Ma pri dveh otrocih še pride neki robe zraven.

Kaj od hrane vzeti zraven. Ok, neki pač moraš jesti- pa da ne greš po vsak pi.. v štacuno. Joj kolk več cajta bi imel, če ne bi nič jedl? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kakšen je plan?




pipic -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (5.7.2009 23:53:00)

kakšen je plan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Prvi plan je da nikoli ne vzemamo hrane s seboj




Anonimen -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 0:14:54)

Mi vzamemo doma iz hladilnika tisto kar bi se doma pokvarilo ter začimbe, kis in olje.




Anonimen -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 0:33:43)

Posteljnina,brisače,servieti kuhinjski, osnovna živila(itak imam pakirane hermetično), začimbe, potem pa malo preštudiraš glede jedilnika, pa vzameš kakšno konzervo, testenine, jutranjo hrano-marmelada, margarina.... sej v končni fazi si v apartmaju sam kuhaš. Mi vedno peljemo hrano sabo, v kraju bivanja pa kupujemo kruh, pa kar nam npr manjka.

Posteljnino pa vedno vzamem sabo,ker se mi gabi spat na tistih spranih, zaflekanih rjuhah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




diva 4 -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 6:33:02)

Cote, igrače za otroke, zajtrk oz. večerjo in pijačo za prvi dan. Vzamem kako kuhinjsko krpo in nekaj brisač, kljub temu da imamo vse tam.Hrane pa absolutno ne, ker nič ne kuhamo , kljub temu , da smo v app.




ksenija12 -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 9:14:38)

Mi si nesemo hrano od doma in sicer zmrznjeno - golaž, ričet, mesne polpete, sojine zrezke, celo zmrznjeno juho sem že nosila...enostavno se mi najbolj obnese, da prej skuham doma, dam zmrznit in imam vsaj 4 dni mir s kuharijo. Potem pa jemo še kakšno rižoto z mesom ali tuno, kakšen dan si privoščimo pizo na morju. Nikoli ne nosim jajc, pa sadja in zelenjave, ker to kupim dol.




Hope2 -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 9:22:16)

Od hrane nesemo, to kar mamo v hladilniku, včasih še kaj skuhanega za prvi dan. Včasih tudi gremo v štacuno in pol še kaj več nesemo dol. Pijače pa ponavdi ne nosimo.
Smo pa predvčeraj na stojnici na Krku kupili kilo grozdja in 700g marelic in smo dali 10 evrov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Ravno zato, ker včasih nimaš časa it kupovat na normalna mesta, z normalnimi cenami, je včasih bolje kar prinest s sabo, če ne, lahk kar hitro dnar skozi okno poženeš.




BUŠICA -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 9:27:36)

IZVIRNO SPOROČILO: pipic

kakšen je plan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Prvi plan je da nikoli ne vzemamo hrane s seboj




mi tudi ne. mi na misel ne pride hrano zraven vlačit. poleg menjave okolja, prav pride tudi hrano mal menjat.




cmokec -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 9:49:26)

Od hrane vzamemo živila, ki niso v hladilniku: riž, gres, alpsko mleko, sok, zažimbe, kava, paštete, Nuttelo ... Napolnim tudi eno hladilno torbo z zmrznjenimi jedmi, ki sem jih prej pripravila: omaka za makarone, golaž, goveji zrezki, panirani puranji zrezki, vendar ne več kot za 4 dni, ker več ne stlačim notri. Vzamem še nekaj krompirja in zelenjave, ker imamo doma pač velik vrt. Nikoli ne vzamemo salam, sira, jogurtov, ker jih zaradi vožnje po vročini lahko samo vržem. Kruha vzamem samo za takojšen obrok, pa en zavitek toaletnega paprja za prvo silo.

Obvezno vzamem zdravila, brisače (tudi, če so v apartmaju), klinčke za obešanje perila, fen, sončne kreme že prej kupim, pa vse za tuširanje in umivanje, vse za na plažo vključno z napihljivimi zadevami.





5ra_28 -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 9:52:18)



Mi smo ravno prišli iz morja iz apartmaja. Zraven sem vzela le kašice za tamalega (7 mescev)! Še za na pot si nisva midva vzela nič za jest in za pit. Ko sva tankala, sva si to kupila, na morju pa sva jedla zunaj.
V prtljažniku je bil otroški voziček, kovček, potovalka, 2 najina nahbtnika in nahrbtnik za tamalega nosit. Spredaj pa še laptop in kozmetični kovček. Pa je avto že normalno nizek![sm=smiley36.gif] Da bi še hrano nosila zraven, ne hvala.
Posteljnine nisva jemala, le brisače, pa stavri za tamalga.




noranate -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 19:51:56)

Nekaj sokov, kakšne kosmiče in hitre prigrizke, drugače pa ne kuhamo, hodimo ven jest . Takrat smo VSI na dopustu, saj otroci niso več tako majhni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bamby -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 20:09:11)

Ker se mi finančno bolj izide, nesemo skoraj vse s sabo (nekaj mesa, nekaj pripravljenih zmrznjenih jedi, makarone, riž, torteline, mleko, vse za zajtrk, vso pijačo...) Kupujemo le kruh, sadje in zelenjavo. Kakšen dan ali dva pa si vseeno privoščimo kosilo zunaj.




Anonimen -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 20:11:47)

- Pivo, sokove ali vodo, radensko,
- iz hladilnika poberemo, da se nam doma ne pokvari,
- krompir, bučke, kumare, paradižnik, za prve dni, ker imamo to doma
- pa kar je načeto; keksolino, čokolešnik, muslije + 1 liter mleka za prvi dan,
- pa za 2x makarone ali špagete
- kis, olje, sol, sladkor - kar v  posodah, ki jih imamo doma
- konzerv pa letos ne bomo nesli s seboj, ker jih potem tam nihče ne je
No, pa imam že spisek, ki ga bom kamlu uporabila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Smo pa na HR vedno poskušali najti kakšno veliko trgovino (mimogrede nazaj, ko smo šli na izlet),  in tudi zelenjava in sadje sta občutno cenejša.





Anonimen -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (6.7.2009 20:12:20)

Ko smo šli v apartma nismo nesli za jest prav nič,ker smo hodili v eno gostilno na kosilo včasih na večerjo al pa kako pico za večerjo.Za zajtrk smo edino kupili kakšne salame pa kruh to pa je tudi vse.Če grem na dopust potem ne kuham.Potem sem lahko doma.




5ra_28 -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 11:31:49)


IZVIRNO SPOROČILO: Florina
.Če grem na dopust potem ne kuham.Potem sem lahko doma.



[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Jaz enako! Pa če tu kupim vso hrano, ki jo običajno tu jem, potem je na dopustu enako kot doma, če jem enako hrano. Paše tudi sprememba hrane.




Korina1 -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 11:46:05)

Če bi šla na dopust bi s sabo vzela nekaj malega za obleči, recimo za 5 dni bi vzela ene dolge hlače, ene kratke hlače, eno jopico ali pulover, 3 majice, spodnje perilo, brisače. Mož bi vzel isto. Kar se pa tiče hrane, bi si doma malo zamislila jedilnik in tisto kar bi kuhala vzela s sabo. Isto kot če bi bila doma. Vse bi spravila v eno malo večjo potovalko.




BUŠICA -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 13:32:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Korina1

Vse bi spravila v eno malo večjo potovalko.



ti si dobra..




KIKI**** -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 13:37:53)

Ker hodimo 2 družine 4 odrasli in 4 otroci, vzamemo vse[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Samo kruh, sadje, zelenjavo in če kaj zmanjka kupimo dol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Hrano za kosilo skuhamo (sem danes glihkar kuhala golaž in polivko za makaronovo meso, zvečer pa še čufte naredim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Čeprav, mi je že tega vlačenja sabo vsega i svašta vrh glave. Drugo leto mislim, da bomo bolj kot ne dolj kupovali, bomo šli proti zadru. Tu na Loparju je pa ena mala trgovina, sej je vse dol, sam moti me, ker ni tistega piva ki ga mi vzamemo sabo (ice in power), pa tud sok imajo sam fruktal al pa na tone gaziranih pijač, ki jih ne pijemo, vzamemo sabo fruc in dano vodo. začeimb ne kupujemo ampak jih vzamemo od doma, za v hladilnik nesemo sabo, torej vse, še dobr da mamo karavana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




BUŠICA -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 13:41:06)

IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

še dobr da mamo karavana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bo treba Korino vprašat za nasvet, kako dobi vse to v eno malo večjo potovalko.




Anonimen -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 13:41:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Korina1

Če bi šla na dopust bi s sabo vzela nekaj malega za obleči, recimo za 5 dni bi vzela ene dolge hlače, ene kratke hlače, eno jopico ali pulover, 3 majice, spodnje perilo, brisače. Mož bi vzel isto. Kar se pa tiče hrane, bi si doma malo zamislila jedilnik in tisto kar bi kuhala vzela s sabo. Isto kot če bi bila doma. Vse bi spravila v eno malo večjo potovalko.


Bom zadela na lotu pa vam častim en dopust, plačam pot in dodam žepnino.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Korina1 -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 13:47:51)

Hehe Želva, tako kot ti sanjaš o zadetku na lotu tako jaz sanjam o dveh ali treh dneh morja.
Kako pa spraviti vse to v eno malo večjo potovalko? Z lahkoto. Saj ne rabiš ne vem kaj s sabo nosit. Čez dan si tako ali tako v kopalkah, pa čez imaš kako oblekico ali majčko in kratke hlače. V tem si lahko oblečen ves teden če je treba, če se vmes popaca si pač opereš in posušiš. Za zvečer imaš eno drugo oblačilo, itak če bi lahko jaz šla na morje bi šla zato da bi uživala in zamenjala okolje in dala možgane na off in ne zato da bi se šla modmo revijo. Od čevljev bi vzela ene japonke pa ene sandale ali pač eno obuvalo v katerem se najbolje počutim.
Glede hrane pa če si lahko doma zamislim kaj bom kuhala v naslednjem tednu, ni vrag da si ne bi mogla še na morju. Čeprav bi pa res pasalo nekaj dni NE kuhati in jesti v restavraciji.
Sanje.




KIKI**** -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 13:49:44)

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

še dobr da mamo karavana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bo treba Korino vprašat za nasvet, kako dobi vse to v eno malo večjo potovalko.


Joj, tole bi blo pa res fajn[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], mogoče je pa njena mala potovalka malo prtljažnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Uh, mal velik je to, kar jemljemo sabo, ampak stvar navade. Ko smo šli v hotel smo meli celga hudiča sabo, da smo zgledal ko kaki begunci, ki čakajo na azil. Zdaj pa drugih stvari razen oblačil in osebnih stvari za kopalnico in nekaj malega igrač za v vodo ne jemljem sabo.




Korina1 -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 13:58:38)

Govorim o potovalki ki se jo je dalo kupiti dve ali tri leta nazaj na Sparove nalepke. Pa še to za odrasle osebe. Če imaš pa male otroke je pa bolje vzeti s sabo tri majčke več kot pa premalo.




KIKI**** -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 14:01:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Korina1

Govorim o potovalki ki se jo je dalo kupiti dve ali tri leta nazaj na Sparove nalepke. Pa še to za odrasle osebe. Če imaš pa male otroke je pa bolje vzeti s sabo tri majčke več kot pa premalo.


Sej mi imamo pole vseh platojev pijače in ene hladilne torbe hrane sabo samo še 1 velik kufer,kamor spravim vsa oblačila za nas 4, preveč ne jemljem, ker nikol ne ponosmo (za na plažo imamo 2-3 majce in hlače (itak so polne soli in peska)), 2 vedra in 2 lopatke, 2 žogice, barvice, pobravanke, kako knjigo, nekaj družabnih iger, čevlje in kozmetiko. Ampak kr nanese pol na koncu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Korina1 -> RE: Kaj vzamete s seboj ko greste v apartma na morje (7.7.2009 14:11:59)

No jaz bi od hrane vzela kavo, riž, testenine, salamo, kako konzervo, sok, sladkor. Kruh in meso bi kupila na morju. Pa tudi zelenjavo bi tam kupila.
Joj ne vem kaj sploh to pišem in berem ker me je spravlo samo v slabo voljo ko tule sanjarim.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>