porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Udb -> porodniška (27.5.2005 6:55:48)

Vem da se pri izračunu porodniške upošteva povprečje plač zadnjih 12 mesecev pred porodniško. Ker sem v tem času prejela tudi 13.plačo, me zanima, če se šteje tudi ta!! Ker za davčno napoved, je bila tudi ta "božičnica" šteta med plače! Kaj pravite?

Udb -> porodniška (27.5.2005 7:33:04)

Regres se 100% ne šteje - preverjeno!

Anonimen -> porodniška (27.5.2005 7:50:51)

Jaz sem dobila decembra dvojno plačo in se je štelo zraven! Izračun prek interneta je pa bil precej natančen!

Bojana

Gina -> porodniška (27.5.2005 8:18:34)

Kopiram s strani ministrstva:

Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge za eno od vrst starševskega dopusta, kar je na primer: plača, nadomestilo plače kot na primer bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost, denarna pomoč v času brezposelnosti.

Za izračun osnove za posamezno vrsto starševskega nadomestila se ne glede na obračunane prispevke ne štejejo:

prejemki za delo, ki ga je delavec opravil zunaj okvira rednega dela
prejemki, ki pomenijo povračilo materialnih stroškov (na primer: dnevnice, kilometrine, prevoz na delo)
regres za letni dopust
nagrade ob delovnih jubilejih
prejemki v naravi, razen kadar pomenijo sestavni del plače po pogodbi o zaposlitvi in so od njih plačani prispevki
odpravnine
prejemki zaradi upokojitve, prejemki v obliki delnic, obveznic ali drugih vrednostnih papirjev in
drugi prejemki, ki so bili izplačani delavcu poleg njegove plače

Stran: [1]