|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kateri fotoaparat?
5.7.2009 17:26:52   
sunny24
Sem v nakupu novega fotoaparata in me zanima, če ma kdo izkušnje z naslednjimi al pa če mi tisti, k se bolj spoznaste, svetujete kako in kaj...
Zdaj imam Olympusa - ta mali digitalec, sem full zadovoljna z njim, ampak ma že svoja leta, samo 3,2 mio točk...Dela lepe slike, ampak bi neki malo bolj dobrega mela zdej...user posted image

1: NIKON D60, 10.2 mio točk, 6,4cm lcd zaslon, Expeed procesor za obdelavo fotografij, aktivno D-osvetljevanje za optimizavijo podosvetljenih fotografij. Objektiv Nikkor AF-S DX 18-55 mm. Cena v Big Bangu 400 evrov.

user posted image

2. OLYMPUS SP-590, ločljivost 12 mio točk, 26x širkokotni optični zoom (26-676 mm), dvojna stabilizacija slike, HDMI izhod, 10 posnetkov na sekundo. Cena v Big Bangu 385 evrov.

user posted image

Hvala za pomoč! user posted image

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kateri fotoaparat?
5.7.2009 19:06:40   
Ribica **
DSLR - ali Nikon ali Canon, torej v tvojem izboru sigurno Nikon.

A je tale Olympus kompaktni ali DSLR?

< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 5.7.2009 19:07:26 >

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.7.2009 19:09:08   
mini11
Največja razlika je, da je en kompakt, drugi pa DSLR. Kar pomeni, da pri Nikonu rabiš še vsaj za moje pojme objektiv med 70 in 300. Danes že prehajamo v svet DSLr fotoaparatov, tako da zaradi nadgrajevanja ipd. ti bi priporočala DSLR. Sama sem pred časom kupila Sony A 200 (DSLR) in ga ne bi zamenjala za kompakta. Najbolje pa ti veš koliko in za kaj fotoaparat uporabljaš.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.7.2009 19:49:12   
lucika
sunny 24, nikona so big bangu razprodali v nekaj dneh. tak da sanjaj tiste jumbo plakate ob cesti:)
mogoče je še šansa, da dobijo novo pošiljko, bolj ne kot ja....jaz upam, da bodo...

(odgovor članu mini11)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.7.2009 20:32:14   
zmajaz
Jaz sem imela Nikon P80 in nisem bila preveč zadovoljna z njim - zunaj je delal lepe slike, notri pa obup. Meni se je Nikon zameril. Zdaj imam Olympusa in to dosti nižji cenovni razred, pa sem veliko bolj zadovoljna z njim.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.7.2009 20:51:00   
sunny24
IZVIRNO SPOROČILO: lucika

sunny 24, nikona so big bangu razprodali v nekaj dneh. tak da sanjaj tiste jumbo plakate ob cesti:)
mogoče je še šansa, da dobijo novo pošiljko, bolj ne kot ja....jaz upam, da bodo...

Ma ja, sej nism misnla tam nabavit fotiča, ampak sem sam tko napisala za primerjavo cene...user posted image

DSLR...Ker sem malo "lolek" na tem področju, pomeni kaj? user posted image   Torej bi blo bujše Olympusa nabavit?

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.7.2009 20:58:25   
Felicita
maš kompaktne kamere (tortl ziher - to so vse mini zadeve in kaka taka zadeva kot je tale olympus). so cenejši, ko slikaš gledaš na ekranček.
maš pa DSLR oziroma digitalne zrcalno refleksne, ki so v osnovi bolj podobne analognim fotkičem s sistemom leč in ogledal... glavne lastnosti da imajo 'kukalo' in pri večini (oz nobenemu, no) ne gledaš na zaslonček ko slikaš ter to, da so nadgradljive (objektivi, leče, filtri,...).

več pa: http://www.digicamguides.com/learn/slr-vs-compact.html

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.7.2009 21:07:13   
sunny24
Aha felicita, hvala za razlago...user posted image

No, jst bi mela to varianto ja, da gledaš skozi kukalo. Sam ne vem, kak je ta Olympus, k nič ne piše v prospektu...user posted image

Se bom še malo pozanimala okoli! Hvala vsem za odgovore! user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.7.2009 21:13:53   
Felicita
oympus ma kukalo: http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3852 (6. slikica; lahko pa tut prebereš članek, meni je ta portal odličen za take informacije)... sicer pa mal poglej po specializiranih straneh in/ali forumih... čeprov ob tvoji dilemi ti bodo verjetno svetovali nikona, že zrd tega ker je dslr. no, ampak vprašat ni greh.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.7.2009 9:29:07   
Baby
Jaz sem pa gledala NIKONA
L100 je 240 EUR
P80 pa 300 EUR

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2009 22:47:06   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Jaz sem imela Nikon P80 in nisem bila preveč zadovoljna z njim - zunaj je delal lepe slike, notri pa obup. Meni se je Nikon zameril. Zdaj imam Olympusa in to dosti nižji cenovni razred, pa sem veliko bolj zadovoljna z njim.

Eno je kompaktni fotoaparat, eno pa zrcalno-refleksni. In tvoj P80 je bil kompaktni digitalc, tega pa ne mores primerjat z DSLR.

Skratka, jaz bi za DSLR izbirala med Nikonom in Canonom, pri kompaktnih bi pa lih tko ostala pri Canonu user posted image  Bi pa gledala, da ima VSAJ 4x opticni zoom - digitalni zoom in pixli niso kaj dosti pomembni. Pa baterijo bi izbrala li-ion-sko, ker je (vsaj pri canonu dslr) zelo vzdrzljiva. Imam pa Canona kompaktnega a710 is pa je tudi fajn.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.7.2009 8:22:38   
kalbo
Med kompaktom in DSLR fotoaparatom je tko za svetlobno leto razlike. Laik bo pa s kompaktom skoraj zagotovo naredil lepšo sliko kot pa z DSLR aparatom in to je dejstvo.
SLR ali zrcalnorefleksna kamera ne pomeni nič drugega kot to, da imaš iskalo speljano skozi objektiv preko zrcala, ki se ko pritisneš na sprožilec umakne in svetoba pade preko zavese, ki se umakne za čas osvetliotve na medij. Pri SLR kameri je to film, pri DSLR pa elektronsko tipalo z žnj milioni točk.
Laiku se definitivno priporoča kompakt, resnejšemu uporabniku pa DSLR oziroma kompakt, ki je po zgledu in uporabnosti podoben DSLRju.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.7.2009 12:01:58   
sunny24
Torej, na koncu sem se odločla za Olympusa in že skakam okoli z njim in fotkam, da se navadim na vse. Slike so full lepe, je kar enostaven za uporabo, tako, da sem res zadovoljna z nakupom!

Še enkrat hvala vsem za nasvete! user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.