Anonimen
|
Lep pozdrav! Kar nekaj časa se Vam nisem oglasila in se nekako kar počutim dolžno, da Vam sporočim, kako sem. Sodeč po drugem ultrazvoku, opravljenem včeraj, sem noseča 9 tednov in 4 dni. Glede na prvi ultrazvok, opravljen 05.05.2005, ki je pokazal nosečnost v višini 6 tednov in 5 dni, se vse prav lepo ujema oz. malo bitjece lepo in primerno raste. Sedaj ni več dvoma, da bo samo eden, je pa seveda še prekmalu, da bi ugotovili spol. Videl se je utripajoč srček in premiki, ustje maternice je lepo zaprto. Čeprav sem bila pred osmimi leti enkrat že noseča, pa se kljub temu sedaj počutim kakor začetnica in me ena malenkost vseeno bega. Spadam med nekoliko bolj sklerozne, zato se ne spomnim točno prvega dneva zadnje menstruacije. Bil je med 5. in 10. marcem in to sem povedala tudi svoji ginekologinji. Na prvem ultrazvoku je glede na velikost malega bitjeca ugotovila, da sem zanosila cca. 14 dni po 1. dnevu zadnje menstruacije. Zdaj pa ne vem - otroci se rodijo po 38. tednu nosečnosti, vendar ali je to mišljeno od 1. dneva zadnje menstruacije ali od dneva zanositve? Ginekologinja mi ni izračunala še ničesar niti mi še ni dala materinske knjižice, zato mi ni čisto jasno, kdaj bom rodila, če bo šlo vse tako, kot bi moralo iti. Naj bi bilo nekje v začetku decembra, ampak... No, skratka, nosečniških slabosti nimam popolnoma nobenih (tudi pri prvi nosečnosti jih nisem imela), prvi izvidi krvi in urina so bili v redu, jemljem folno kislino in - v bistvu živim kakor prej. Pa še za en nasvet bi Vas prosila. Prepričana sem, da nisem edina kadilka na forumu. Škodljivosti kajenja zase in za malo bitjece se seveda zavedam, vendar me zanimajo Vaše konkretne izkušnje - tiste, ki ste kadilke, kako je bilo s tem v nosečnosti? Ste prenehale ali ne, zmanjšale število cigaret, izbrale Super ali Ultra light, karkoli? Kako je bilo z odvajanjem? In, predvsem, kako je bilo z otrokom? Hvala za posredovane izkušnje!
|