Obnašanje kot pri bruhanju (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

lunica12 -> Obnašanje kot pri bruhanju (4.7.2009 21:26:44)

Zivijo...

Rabla bi pomoč in sicer pri moji šestmesečni hčeri sem pričela z uvajanjem goste hrane in ko ji dam hrano v usta in ko jo pogoltne naredi tako kot da bo bruhnila[sm=zmeden.gif]

Ali ve katera zakaj bi lahko bilo to

Paštetka -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (4.7.2009 22:04:20)

normalni pojav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Malo manj jo nafilaj z žličko

botrca -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (5.7.2009 14:12:01)

Mogoče ji je pa pregosto ali pa ji daš preveč naenkrat.

Katy78 -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (5.7.2009 15:57:47)

Meni je to naredil pri proseni kaši, ki je bila pregroba. Ko sem kupila drugo, ki se lepše razkuha in s paličnim skoraj do gladkega zmša, je bilo pa ok.

pepa6 -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (6.7.2009 10:07:16)

Moja skoraj 1 leto stara hčerka, pa bruha že po minimalnem drobcu v fruteku, meso ji skuham, pa spasiram z paličnim, pa še moram skozi najbolj drobno cedilko spustit in je zanjo še vedno pregrobo. Noče nič drugega jest kot mamino mleko, jogurte, skutne jogurte, kupljene fruteke brez prisotnega riža, koruznih kosmičev, soka ali čaja sploh ne pije.Tudi baby keksov ne je, ker tudi po njih vse izbruha.Ima že 5 zob, pa jih noče uporabljati, niti noče stvari prežvečiti. Samo da je stvar tekoča in se ji ni treba mučit z prežvekovanjem.

Me je že strah, da bom poslušala od pediatrinje.

MalaČebelica -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (7.7.2009 12:02:11)

IZVIRNO SPOROČILO: pepa6

Moja skoraj 1 leto stara hčerka, pa bruha že po minimalnem drobcu v fruteku, meso ji skuham, pa spasiram z paličnim, pa še moram skozi najbolj drobno cedilko spustit in je zanjo še vedno pregrobo. Noče nič drugega jest kot mamino mleko, jogurte, skutne jogurte, kupljene fruteke brez prisotnega riža, koruznih kosmičev, soka ali čaja sploh ne pije.Tudi baby keksov ne je, ker tudi po njih vse izbruha.Ima že 5 zob, pa jih noče uporabljati, niti noče stvari prežvečiti. Samo da je stvar tekoča in se ji ni treba mučit z prežvekovanjem.

Me je že strah, da bom poslušala od pediatrinje.

Ma butasti pediatri. Naj ti raje pomaga s kakim nasvetom, kak naj stvari izboljšaš, ne pa da te nadere [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

K.D. -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (9.7.2009 20:36:28)

Pri nas imamo isti problem. Moja puncka je stara 6-mesecev in zato sva ta teden začele uvajat GH. Skuhan in pretlačen korenček sem zmesala z vodo.
Lepo je pojedla 3 žličke potem pa vse skupaj bruhnila nazaj ven. Drugi dan sem ponovno poskusila in spet isto. Zdaj pa ne vem ali naj še vztrajam ali naj poskusim z drugim živilom oziroma ali naj z uvajanjem GH pocakam se malo . Prosim za nasvet!

Volga -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (9.7.2009 20:42:17)

IZVIRNO SPOROČILO: K.D.

Pri nas imamo isti problem. Moja puncka je stara 6-mesecev in zato sva ta teden začele uvajat GH. Skuhan in pretlačen korenček sem zmesala z vodo.
Lepo je pojedla 3 žličke potem pa vse skupaj bruhnila nazaj ven. Drugi dan sem ponovno poskusila in spet isto. Zdaj pa ne vem ali naj še vztrajam ali naj poskusim z drugim živilom oziroma ali naj z uvajanjem GH pocakam se malo . Prosim za nasvet!

Daj sebi naredi kuhan korečnček zmešan z vodo. Pa probaj. Je to za jest?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Kaj pa če ta koreNČEK  malo izboljšaš oz. narediš recimo pire kropmirČEK, pa ga malo zabeliš s kilso smetano ali putrom ali mlekom, pa daš zraven malo korenČKA, zabeljenga s putrČKOM? Pa malo posoljenega vse skupaj? Probaj, ša javi kako bo šlo.

K.D. -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (10.7.2009 12:49:46)

Mislim da za začetek uvajanja GH kisla smetana in maslo še nista primerna. Danes sem poskusila s krompirčkom, ki sem ga zmešala s svojim mlekom pa je bil spet isti šmorn. Kar obrača ji. A ima še katera take težave?

ledenaa -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (10.7.2009 12:53:43)

K.D. bo minilo.
otrok pač še ne zna in ga ne silit.
Če je njegov razvoj potekal ok,bo tudi sčasoma hranjenje steklo

Naja31 -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (10.7.2009 12:56:42)

To je čisto normalno.
Otrok se mora navaditi na GH,na nove okuse, na bolj gosto obliko. Saj bo. Najprej žličko,potem dve,postopoma in počasi.

Anonimen -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (10.7.2009 12:59:59)

Normalno, do sedaj so otročki pili le mleko, sedaj se morajo navaditi na gostejšo, bolj grobo hrano. Traja en čas.

KD, mogoče bi korenček zmešala s svojim ali adaptiranim mlekom? Saj za tisti dve žlički, ki jih na začetku poje, ne rabiš veliko.

Pepa6, kaj pa če bi ji v roke dala koščekjabolka ali kruha, da jo spodbudiš k uporabi zobkov?

mulan -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (10.7.2009 14:04:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

To je čisto normalno.
Otrok se mora navaditi na GH,na nove okuse, na bolj gosto obliko. Saj bo. Najprej žličko,potem dve,postopoma in počasi.

Res je. Ne pričakuj, da bo takoj vse pojedla. Najprej se mora navaditi. Za začetek je ena žlica čisto dovolj.

Moj 20. mesečnik še zdaj vrže ven iz ust hrano, posebno kake koščke, ki se mu jih 'ne da' gristi ali pa ko ga bolijo dlesni. Pa zna že pošteno žvečit...

K.D. -> RE: Obnašan j ekot pri bruhanju (12.7.2009 19:23:57)

Hvala vam za vse odgovore !
Bova lepo počasi nadaljevali najino uvajanje GH.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.7.2009 9:52:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]