Ekstenzijski vzorec (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Razvoj otroka, razvojna ambulanta

Sporočilo

Linda25 -> Ekstenzijski vzorec (4.7.2009 14:41:35)

Pozdravljeni.

Pred enim mesecem nam je pediatrinja omenila, da naš sonček želi biti trd. Dala nam je napotnico za RA.

V torek imam prvi obisk v RA. Otročička opazujem. Predvčerajšnjim je dopolnil 4 mesece. Poiskušam redno izvajati pravilni handling. Moti me, da levo rokico bolj malo uporablja. Sicer se z njo vleče za ušeska, laske, jo daje tudi v usta, vendar to raje počne z desno. Nogici obe ima pokrčeni in z njima lepo opleta. Moti me tudi to, da ne posega za igračami, ko mu jo postavim v ospredje, medtem ko leži na hrbtu. Ko mu jo sama položim v desno rokico, jo prime, v levo naju pa ovira palec. Prav tako še vedno ne drži igrače z obema rokama. Res pa je, da ko mu položim igračo v roko, jo takoj nese k ustom.

Nog še ni opazil.

Kaj menite? Strah me je, da niso to kakšbi znaki za cerebralno paralizo. Ima katera izkušnje.

Prosim za nasvet.

Lp

onur -> RE: Ekstenzijski vzorec (4.7.2009 15:39:56)

Ne delat črnih scenarijev, boš videla, da bo vse ok. Nogice dvigujejo in si jih prijemljejo komaj proti 6 m. Naša je sesala prstke na nogah komaj pri 7 m. Drugač pa če gre za ekstenzijski vzorec, je verjetno zategnjen v ramenskem obroču in rokah, zato tudi težje posega po igračah. Moje laično znanje. Čim manj pokonci nosit.
Boš videla, da bo vse ok. Dali ti bodo napotke za naprej in z rednimi vajami pri tako malih se vse popravi. Za kaj več, lahko pogledaš ali povprašaš tudi na forum pediatrija na med.over.net.

temtem -> RE: Ekstenzijski vzorec (5.7.2009 10:54:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Linda25

Pozdravljeni.

Pred enim mesecem nam je pediatrinja omenila, da naš sonček želi biti trd. Dala nam je napotnico za RA.To je zelo pogost pojav

V torek imam prvi obisk v RA. Otročička opazujem. Predvčerajšnjim je dopolnil 4 mesece. Poiskušam redno izvajati pravilni handling. Moti me, da levo rokico bolj malo uporablja. Sicer se z njo vleče za ušeska, laske, jo daje tudi v usta, vendar to raje počne z desno. Nogici obe ima pokrčeni in z njima lepo opleta. Moti me tudi to, da ne posega za igračami, ko mu jo postavim v ospredje, medtem ko leži na hrbtu. Ko mu jo sama položim v desno rokico, jo prime, v levo naju pa ovira palec. Prav tako še vedno ne drži igrače z obema rokama. Res pa je, da ko mu položim igračo v roko, jo takoj nese k ustom.

Nog še ni opazil.

Kaj menite? Strah me je, da niso to kakšbi znaki za cerebralno paralizo. Ima katera izkušnje.

Prosim za nasvet.

Lp

Stran: [1]