oka -> RE: Saj me ne skrbi... (6.7.2009 8:32:56)
|
Moja mala madam ima pri skoraj petih letih med 13 in 14 kg. Suha kot presta, majhna kot miška in živahna kot poper. Bila je na vseh možnih testih in je zdravo dete, ki ima to srečo, da je podedovala očetove gene in bo kot kaže lahkokategornica. Meni je dietetičarka v bolnici, ko sem jo morala vlačiti na razne teste svetovala, da ji kuham kalorične stvari (makarone, močnate stvari) in tam kjer se le da dodajam sladko in kislo smetano. Po drugi strani me pa jezi, ko se pediatri držijo teh svojih razpredelnic, govorijo o spodnjih in zgornjih mejah in vse kar ni v teh okvirjih je za njih nesprejemljivo. Pri nas je šlo tako daleč, da sem jo morala voziti na kontrole na pediatrično. V zadnjo mi je prekipelo in sem "ukazala" našemu suhemu Capotu (s pojstlo vred ima 60 kg) da gre zraven. In zdaj ima mala madam v kartonu zapisano "DRUŽINSKA PODHRANJENOST"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in nič več kontrol. Taka pač je. Je pač tako, eni otroci so suhi, drugi bolj okrogli, tretji so tisto zlato povprečje, ki pediatrom tako ugaja. Tudi jaz sem bila suho, suho dete, pa sem danes... (no suha vsekakor ne).
|
|
|
|