lorelei -> Danes mi je pa " poknu film" (26.5.2005 23:05:13)
|
Joj, Narcisa, jaz tudi mislim, da nimaš prav. Kaj boš otroku na sedmi rojstni dan rekla: Od danes naprej pa red!? Ni res tako. Kadar smo pri otroku dosledni in ima jasno začrtane meje, se otrok najbolje počuti, ker mu je kristalno jasno, kaj sme in česa ne, kaj je dopustno in kaj ni. Takrat se otrok počuti varnega in je tudi spontan in vesel. Taša, jaz sem pa prepričana, da delaš prav. Verjetno si bila hudo razburjena in si se zato skregala z mamo, a to lahko vidve še sami uredita. Najprej se pogovori s hčerko in ji postavi jasna pravila, potem pa še z mamo in povej ji, da pričakuješ, da bo spoštovala tvoje vzgojne pristope, ker ne želiš, da daje hčerki potuho in ker ji s tem dela škodo. Mogoče bo najprej zamerila, a po razmisleku bo sigurno ugotovila, da je tako še najbolje. Hčerki pa natančno povej, kdaj bo lahko šla k babici in kdaj ne in pri tem bodi dosledna in nikoli ne popusti, za nobeno ceno. Pa čeprav jo spet odneseš v avto. Sčasoma bo dojela, da ne bo z izsiljevanjem nič dosegla. Seveda pa ji vseeno omogoči obiske in počitnice pri babici, le da naj bo to takrat, ko se to tebi zdi sprejemljivo. Vso srečo - in nikar ne dvomi o pravilnosti svojih odločitev - ti si mama - ti odločaš, kdaj bo hčerka lahko šla k babici in kdaj ne. lp
|
|
|
|