|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bolniška
17.7.2009 14:51:27   
tasa_m
jaz sem bila v B. od 3.meseca nosečnosti in nisem niti enkrat imela kontrole. Je pa res da sem šla na sprehod stalno nekje po 18.uri, prej pa sem bila doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
17.7.2009 14:52:59   
KatMat
je brez veze se sekirat...pojdi na sprehod (razn ce mas res rizicno) tud ce pridejo ti samo ne placajo tisti dan ko te zalotijo iz doma.....ostalo dobis placano...

tud oni pa zastopjo da se mors mickn nadihat zraka...

drugace je bilo ko so eno februarko dobili v avstriji smucat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
21.7.2009 7:45:34   
Anonimen
Živijo!

Jaz sem na bolniški od marca in prejšnji teden sem prvič imela kontrolo, vendar nisem bila doma ampak pri tašči, ki živi par km proč.  Sedaj je na dopustu in me je prišla iskat, da sem bila pri njih na kosilu in potem sem še ležala na ležalniku na terasi, medtem ko je ona likala in sva malo klepetali. Živimo namreč v stanovanju in nimamo ne balkona in ne klime. Če želim biti na svežem zraku dlje časa, je to najboljša varianta. Sploh pa je bilo pri nas prejšnji teden 30 stopinj.
Ko sem prišla domov, me je kmalu kap. V poštnem nabiralniku me je čakalo obvestilo laičnega inšpektorja. V roku 3 dni sem potem sporočila kje sem bila, vendar nisem dobila odgovora. Na odločbi imam napisano mirovanje ter počitek do PDPja. Stanovanje lahko zapustim samo v primeru zdravniškega pregleda in terapij.
Sedaj se bojim kakšne bodo sankcije ter da bom v hišnem priporu do nastopa porodniške in to je še cel avgust.

Ima katera podobno izkušnjo, kaj naj naredim? Je možno prekiniti bolovanje  in preiti na dopust? To bi naredili samo zato, da ne bi bila doma v hišnem priporu.

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
21.7.2009 7:57:55   
Reby
Jaz sem na bolniški od konca novembra lani, pa nisem imela še nobene kontrole, sem iz LJ. Ne vem pa, zakaj bi po prejeti odločbi kontroliralo podjetje, saj si po več kot 1 mesecu v breme zavoda in podjetje dobi refundirano bolniško.
Anonimna - lahko prekineš bolniško in vzameš dopust, ampak ne vem, kako bo vesel tvoj delodajalec, saj boš spet v njegovo breme. Jaz sem to naredila, ker mi je bilo nesmiselno pustiti ves dopust in regres. Odvisno, kakšnega delodajalca imaš... Vso srečo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
21.7.2009 8:39:32   
Anonimen
Kontrolo sem imela s strani ZZZS.
Glede dopusta pa - propadlo mi ga je pol lanskega in tudi letošnjega ne bi koristila v celoti ampak 17 dni. Do sedaj z delodajalcem nisem imela problemov, bom videla kaj mi rečejo.

(odgovor članu Reby)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
21.7.2009 10:04:38   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Živijo!

Jaz sem na bolniški od marca in prejšnji teden sem prvič imela kontrolo, vendar nisem bila doma ampak pri tašči, ki živi par km proč.  Sedaj je na dopustu in me je prišla iskat, da sem bila pri njih na kosilu in potem sem še ležala na ležalniku na terasi, medtem ko je ona likala in sva malo klepetali. Živimo namreč v stanovanju in nimamo ne balkona in ne klime. Če želim biti na svežem zraku dlje časa, je to najboljša varianta. Sploh pa je bilo pri nas prejšnji teden 30 stopinj.
Ko sem prišla domov, me je kmalu kap. V poštnem nabiralniku me je čakalo obvestilo laičnega inšpektorja. V roku 3 dni sem potem sporočila kje sem bila, vendar nisem dobila odgovora. Na odločbi imam napisano mirovanje ter počitek do PDPja. Stanovanje lahko zapustim samo v primeru zdravniškega pregleda in terapij.
Sedaj se bojim kakšne bodo sankcije ter da bom v hišnem priporu do nastopa porodniške in to je še cel avgust.

Ima katera podobno izkušnjo, kaj naj naredim? Je možno prekiniti bolovanje  in preiti na dopust? To bi naredili samo zato, da ne bi bila doma v hišnem priporu.

Zanima me kaj je laičen inšpektor?

Pa glede na ostalo napisano upam, da ti bo ZZZS laično ukinil bolniško, še posebej če si obrazložila kot v tem postu. Bistvo bolniške je, da se čuvaš z RAZLOGOM, ne pa da iščeš svobodo (in se pa svež zrak in terase, pa bla bla). Nosečnost na bolniški pač ni nobena uživancija, kofetkanje po nakupovalnih centrih in martinčkanje po terasah. Sicer pa glede na to da živite v stanovanju, okna pa verjetno imate, kajne? Odpreš in prezračiš...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
21.7.2009 10:31:01   
Anonimen
Ne iščem svobode za kofetkanje in nakupovanje. Če se ne bi pazila (3 mesece sem vstala samo za na WC in še sedaj ne delam nič), ne bi prišla do 30t. Verjemi, da vem zakaj sem na bolovanju.

Upam, da ti tega ne bo potrebno nikoli preizkusit na lastni koži, potem mogoče ne bi tako obsojala.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
21.7.2009 10:40:34   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ne iščem svobode za kofetkanje in nakupovanje. Če se ne bi pazila (3 mesece sem vstala samo za na WC in še sedaj ne delam nič), ne bi prišla do 30t. Verjemi, da vem zakaj sem na bolovanju.

Upam, da ti tega ne bo potrebno nikoli preizkusit na lastni koži, potem mogoče ne bi tako obsojala.  

Se strinjam. Biti doma, pa čeprav ob odprtih oknih, ni ravno žur, pozimi pa sploh. Jaz sem ful vesela, da z samo nosečnostjo nisem imela težav in sem do zadnjega hodila v službo in rodila skoraj stoje. Se mi pa resnično smilijo nosečke, ki morajo počivati. Iz srca jim privoščim tudi kakšno kavico in martinčkanje na terasi.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
18.8.2009 18:06:41   
mojkap
Živjo anonimna,

mene pa zanima kako se je razpletlo vse skupaj? Si bila kaznovana? Tudi sama grem na sprehod po 18.uri vsak večer, če se seveda dobro počutim.

Hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
19.8.2009 11:01:47   
*chance*
Pa taka nevoščljivost... Se sprašujem, zakaj si potem anonimen/na... Samo na to pomisli: kar ne želiš, da bi drugi tebi želeli, ti ne želi drugim!!! Vem pa, da enim resnično paše biti zaprt med štirimi stenami in očitno je, da bi bil/bila med njimi tudi ti... z eno besedo so take osebe zame GNOJI... vsi ostali pa, ki ne želimo zgnit in nam je pač kljub zdravstvenim težavam kakšen dan bolje, poskrbimo za vsaj malo rekreacije in druženja, kar HB razume tudi kontrola s strani ZZZS-ja... tako da bolniška ni zapor...
Vsem nevoščljivcem pa na žalost ne preostane drugega, kot da se še naprej ubadajo s tujimi zadevami....user posted image vendar vsaka rit pride na svoj sekret ! user posted image in tako je tudi edino pravilno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?