Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Dvakrat rodila in dvakrat bi najraje šla domov. Bila sem grozno osamljena - sama v sobi, sestre grozno zoprne, daleč od doma, tako da ni niti nihče na obisk prišel.... V drugo pa niti moj ni mogel biti dolgo na obisku, ker se je starejši, ki je imel dve leti in pol, hitro naveličal. Vseeno pa sem potrpela in zdržala tiste tri dni, v mislih, da tako mora bit. Ko sem prebrala naslov teme, se mi je kar zasmejalo, ker sem pomislila, super, če grem še tretjič, mi ne bo treba biti tam. Potem pa vseeno pomislim na to, koliko otrokom so ugotovili kakšno hudo bolezen tretji dan, ko so jih slučajno dali slikat zaradi neke čisto tretje stvari. Poznam eno, ki bi mogla 6. dan domov, pa je peti dan punčka tako zbolela, da je ponoči umrla... Res je, da otroka lahko odpelješ k zdravniku, če je kaj narobe, ampak vprašanje je, če bi sama doma znala prepoznati znake, da nekaj ni prav z njim. V bolnici je le pomoč takoj pri roki... Poleg tega porod ni mala malca za otroka, niti za porodnico, pa čeprav se oba dobro počutita. Mama mi je pravila, da je njena mama s polja tekla domov rodit, po porodu pa mogla pripraviti večerjo za moža in družino. Dekleta, izkoristite možnost, da tri dni nekdo skrbi za vas in novorojenčka, otrok doma in očka se bosta že znašla. Moja tašča je rodila sredi polja, čez pol ure padla v komo za 6 dni. Sej to so samo nekatere izkušnje porodnic, od dojenčkov jih je mnogo mnogo več.
|