pampaška trava (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

Katrin -> pampaška trava (2.7.2009 23:03:32)

Pozdravljene!

Tiste, ki jo imate: jo je treba postrič/porezat jeseni ali spomladi?

In drugič: ali jo je potrebno čez zimo zaščititi (s smrekovimi vejami npr.) ali kako drugače?

Hvala za vaše odgovore [sm=smiley1.gif]

Gordana-3 -> RE: pampaška trava (3.7.2009 7:23:25)

jaz jo režem pozno v jeseni, ko se že sama začne sušit. dodatno je ne zaščitim - ne pokrivam jo z ničemer.

ALWAYS LARA -> RE: pampaška trava (3.7.2009 7:42:17)

js sem jo vedno samo povezala v šop in zavila v kopreno. porezala sem jo spomladi ko je začela na novo odganjat

honey -> RE: pampaška trava (3.7.2009 7:58:51)

Jaz sem jo kupila lansko leto jeseni, ampak sem jo imela čez zimo v garaži. Glede na to, da so v Logatcu kar "hude" zime (s tem mislim kar 10 °c razlike z Ljubljano), so mi povedali, da mi bo pozimi zmrznila in da naj jo raje posadim spomladi, da se do jeseni dobro ukorenini. Porezala sem jo spomladi, ko sem jo posadila v zemljo. Mi je pa bivša soseda (živi na Vrhniki) svetovala, da naj jo čez zimo zvežem v šop, korenine pa izdatno zaščitim z gnojem - kar približno 0,5 m okrog in okrog, ker drugače, da mi zna zmrznit. Njej so 2 zimi zapored pomrznile, odkar jih pozimi zaščiti, je v redu. In res gledam pri nas v bližini so imeli lansko leto zelo lepo travo, letos pa tudi odgnala ni, ker je niso zaščitili. Ampak pomembno je, da zaščitiš korenine, ne toliko "šavja", ki porumeni.

Anais Nin -> RE: pampaška trava (3.7.2009 8:59:04)

Pozdravljene,

jaz sem pa letos spomladi zasadila 2 sadiki pampaške trave in sta prav zanikrni - taki ofucani. A je to normalno, bosta drugo leto bolj gosti?

Hope2 -> RE: pampaška trava (3.7.2009 13:17:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

jaz jo režem pozno v jeseni, ko se že sama začne sušit. dodatno je ne zaščitim - ne pokrivam jo z ničemer.

SEm enako počela

Katrin -> RE: pampaška trava (3.7.2009 14:33:02)

Hvala vsem za odgovore [sm=smiley1.gif]

Pri nas jo en sosed poreže jeseni, drugi spomladi, pa obema dela [sm=smiley1.gif]

Meni je bolj smiselno jeseni, ja; in vseeno jo bom potem zaščitila, pred zmrzalijo.

Hvala [sm=smiley1.gif]

dulcinea -> RE: pampaška trava (3.7.2009 17:20:01)

Moji mami pa vsem v vasi je pa letos povsod zmrznila. Kljub zaščiti.

Meggi -> RE: pampaška trava (31.7.2009 22:19:01)

Eto tudi meni. Pa še za rojstni dan sem jo dobila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Sem kr čakala kdaj bo pognala, pa do danes ni![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Zmrznila menda res. Sem jo pa septembra zasadila.

Stran: [1]