Hope2 -> RE: pričetek uvajanja (3.7.2009 7:05:03)
|
Vsaka mama začne drugače. Delaj kot tebi paše in hkrati poslušaj otroka oz kaj on hoče. Vsaknasvet drugih mam vzemi za rezervo oz se opiraj na določene točke. Jaz sem začela s korenčom, potem jabolko, bučke, krompir..... Eno živilo sem uvajala 2-3 dni, prvi dan 2-3 žličke, drugi dan okoli 5-7 žličk, tretji dan kokr je hotel. Tisti dan, ko sem uvedla novo živilo, nisem zraven mešala nobenga drugega živila, na tretji dan sem že včasih zmešala znano živilo. Kasneje po 1 mesecu se tega več nisem držala. Nikoli nisem hrane pasirala s paličnim, ampak sem samo z vilico pretlačila, sprva zelo na fino in malo več vode, potem pa vedno manj. S koščki hrane zato ni imel nikoli težave. Prvo žlico in vsako novo živilo je sprva mal pljuval, se kremžil in tresel, ampak že drug dan je jedel z veseljem. MOraš vedet, da ni nujno da se alergija pokaže že prvi dan, največji bum je lahko šele ob drugem poskusu, zato na začetku bodi vztrajna in ne mešaj takoj 2 živilh hkrati. Sprva sem tudi jaz k kakemu živilu dodala AM, predvsem, če kake zelenjave ni maral. Občasno sem dodala tudi riževe kosmiče. Po slabem mesecu uvajanja pa sem že kuhala riž, ajdo, polento. Vse to lahko skuhaš tudi na vodi, ki ti ostane od kuhane zelenjave ali sadja. Če lahko, pa kuhaj zelenjavo in sadje na sopari. Če ne pa daj res zelo malo vode, tolk da pokrije zelenjavo in tolk da pol to vodo celo pokuriš za mečkanje. Aja prvi mesec sem mu dajala obroke le dopoldan (tako sadne kot zelenjavne), saj sem tako imela čas do večera videt možno reakcijo. Po 1 ali več mesecu pa sem celotno dopoldansko malico spremenila v sadno, opoldansko pa na pol zelenjavno, na pol pa še mleko. PO kakih 2 tednih pa že cel zelenjavni obrok.
|
|
|
|