Prevoz v tujino (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

Lucija Perc -> Prevoz v tujino (2.7.2009 8:33:01)

Mamice pozdravljene!

Ne vem, če tale tema ravno tukaj zraven paše, pa bi vseeno prosila za vašo pomoč.

Zanima me namreč če za prevoz otroka na Hrvaško, v primeru, da ga pelje, nekdo durg, ki ni starš otroka, še vedno potrebuješ potrdilo UE, da ga lahko? Včasih so bila taka potrdila obvezna, sem pa dobila informacijo, da Hrvaška tega ne zahteva več. Zanima me ali to drži, če katera ve.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore, vsem pa želim lepe počitnice oz. dopust!

*blu* -> RE: Prevoz v tujino (2.7.2009 8:37:27)

Razen osebnega dokumenta ne rabiš ničesar več (za Hrvaško). Preverjeno včeraj.

benika -> RE: Prevoz v tujino (2.7.2009 8:41:11)

Jaz ti kljub temu močno priporočam, da na UE vzameš še tisti bel kartonček oz. pooblastilo. Ker nikoli ne veš kaj piči carinike tako na eni kot na drugi strani. Se je že zgodilo, da so ravno na sloivenski meji komplicirali okoli tega.

lukec -> RE: Prevoz v tujino (2.7.2009 9:30:05)

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Jaz ti kljub temu močno priporočam, da na UE vzameš še tisti bel kartonček oz. pooblastilo. Ker nikoli ne veš kaj piči carinike tako na eni kot na drugi strani. Se je že zgodilo, da so ravno na sloivenski meji komplicirali okoli tega.

Mislim, da ti kartončki sploh več ne obstajajo.

Izabela_ -> RE: Prevoz v tujino (2.7.2009 9:55:37)

Mislim, da od 17. junija ni več potreben za Hrvaško. Naš mali je šel ravno tisti dan čez mejo z mojimi starši in so jim cariniki povedali, da "od danes" ne rabi več.

benika -> RE: Prevoz v tujino (2.7.2009 9:59:26)

Ja, ti kartončki še kako obstajajo. In ravno zadnjič sem brala zgodbo ene babice, ki se je na meji obrnila, ker jo cariniki niso spustili čez mejo brez kartončka.

Jaz raje dam tistih par centov za pildek, kot pa da bi imela štalo na meji. Odločitev je pa itak odvisna od posameznika.

špelin@ -> RE: Prevoz v tujino (2.7.2009 11:09:23)

http://www.upravneenote.gov.si/domzale/splosno/novice/novica/article/4555/5625/?cHash=2d9936faa9

la_piccola -> RE: Prevoz v tujino (21.6.2012 10:37:45)

Leta 2009 je bila v Republiki Sloveniji in Republiki Hrvaški spremenjena zakonodaja, ki je določala, da otrok do 15. leta starosti, ki potuje v tujino ali iz tujine brez spremstva zakonitega zastopnika, potrebuje dovoljenje zakonitega zastopnika (v Republiki Hrvaški overjeno soglasje zakonitega zastopnika).

Sedaj otrok, ki v Republiko Hrvaško potuje brez spremstva zakonitega zastopnika, ne potrebuje nobenega slovenskega ali hrvaškega posebnega dovoljenja.

http://www.policija.si/index.php/delovna-podroja/mejne-zadeve-in-tujci/1110

Stran: [1]