Prvič pečem torto... NA POMOČ! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pikalonica -> Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 8:23:52)

En lep pozdrav vsem skupaj!

Tale vikend praznujemo rojstni dan mojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image] in sem se odločila, da bom probala sama speči sadno torto. Zdaj pa kot norec iščem in brskam za najboljšim receptom za biskvit in seveda tudi nadev, ki pa mora biti obvezno saden, ker čokoladnih tort moj lubi ne mara.

Videla sem, da je tukaj kar nekaj izkušenih kuharic, jaz pa še nikoli nisem pekla torte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image], ampak enkrat je treba probati.
Imam pa sledeča vprašanja, pri katerih bi rabila vašo pomoč:
  • kakšna je možnost, da se ti biskvit za torto prime na model, ker se mi je to pri marmornem kolaču že dvakrat zgodilo (namreč pol ga je ostalo na modelu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]). A je skrivnost v tem, da ga pustiš da se ohladi in ga potem daš iz modela, ker mogoče pri marmornem nisem dovolj počakala???
  • kako potem biskvit razrežete na tri dele, z nožem ali s sukancem (slednje sem zasledila na Kulinariki)
  • koliko potem biskvit navlažite, da ni premalo ali preveč vlažen, da se bo vse skupaj razpadlo na krožniku?
  • kako potem okrasite torto? Ali celo še naokoli namažete s kremo oz. nadevom in potem še nabrizgate smetano, ali uporabljate samo smetano?
  • katero sadje mi svetujete: jagode ali višnje? Ali lahko oboje uporabim iz kompota ali je bolje sveže sadje?
  • ali biskvit spečete prejšnji dan in ga potem nadevate in okrasite naslednji dan in ali se mora nadev tudi kaj hladiti  predno ga namažem na torto?

O groza kolko vprašanj sem postavila, ampak me je res strah, da bom kaj zatupila, pa bom lahko vse skupaj potem samo sosedovim kuram nesla za sladkat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hvala že vnaprej za pomoč in lep pozdravček!





pety78 -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 8:43:27)


IZVIRNO SPOROČILO: pikalonica

En lep pozdrav vsem skupaj!

Tale vikend praznujemo rojstni dan mojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image] in sem se odločila, da bom probala sama speči sadno torto. Zdaj pa kot norec iščem in brskam za najboljšim receptom za biskvit in seveda tudi nadev, ki pa mora biti obvezno saden, ker čokoladnih tort moj lubi ne mara.

Kako narediti nadev, sem opisala na tej temi...
http://www.ringaraja.net/forum/torta/m_4306508/tm.htm


Videla sem, da je tukaj kar nekaj izkušenih kuharic, jaz pa še nikoli nisem pekla torte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image], ampak enkrat je treba probati.
Imam pa sledeča vprašanja, pri katerih bi rabila vašo pomoč:
  • kakšna je možnost, da se ti biskvit za torto prime na model, ker se mi je to pri marmornem kolaču že dvakrat zgodilo (namreč pol ga je ostalo na modelu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]). A je skrivnost v tem, da ga pustiš da se ohladi in ga potem daš iz modela, ker mogoče pri marmornem nisem dovolj počakala???

    Z margarino premaži samo spodni del pekača, rob ni potrebno. Naj se malo ohladi, ne rabi biti pa hladen, da ga dobiš iz modela.

  • kako potem biskvit razrežete na tri dele, z nožem ali s sukancem (slednje sem zasledila na Kulinariki)

    Kakor kdaj. Če boš s sukancem, daj najprej okoli in okoli zareži z nožem.


  • koliko potem biskvit navlažite, da ni premalo ali preveč vlažen, da se bo vse skupaj razpadlo na krožniku?

    Med 1 do 2 dc mleka oziroma kakava, če je čokoladni biskvit.

  • kako potem okrasite torto? Ali celo še naokoli namažete s kremo oz. nadevom in potem še nabrizgate smetano, ali uporabljate samo smetano?

    To je pa čisto odvisno od tebe. Jaz jo ponavadi oblijem s čokolado in prekrijem s tičino ali pa s smetano okrasim.

  • katero sadje mi svetujete: jagode ali višnje? Ali lahko oboje uporabim iz kompota ali je bolje sveže sadje?

    Višnje so super iz kompota.

  • ali biskvit spečete prejšnji dan in ga potem nadevate in okrasite naslednji dan in ali se mora nadev tudi kaj hladiti  predno ga namažem na torto?


Ponavadi biskvit spečem zvečer, prav tako nadeve, počakam, da se vse ohladi in premažem. Naslednji dan okrasim.

O groza kolko vprašanj sem postavila, ampak me je res strah, da bom kaj zatupila, pa bom lahko vse skupaj potem samo sosedovim kuram nesla za sladkat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hvala že vnaprej za pomoč in lep pozdravček!







melanija -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 8:49:32)

Jaz tudi vse torte pečem sama - tudi za krst sem jo. Moj recep za biskit je:
- 4 rumenjake, 16 dag sladkorja, 1 vanilija - to fajn zmiksam in dodam limonino lupino in 4 žlice vroče vode (ko dodajam vodo zraven miksam) in nato dodam 14 dag moke in 1 pecilni. Če dam na okrogel model 30 cm - potem prerežem na pol, če pa dam na kvadratni model je ravno dovolj debelo za eno plast. Jaz okrogel model dobro namažem z oljem ali maslom in nato dobro potresem z moko ali drobtinami in se mi še nikoli ni prijelo.
Biskvit režem z nožem za kruh.
Biskvit navlažim od oka, nikoli ne šparam edino spodnjo plast naredim malo bolj  suho - po mnenju nekaterih je še vedno ful mokra.
Nadev za torto je pudingova krema (skuham bolj trd puding in potem noter zmiksam še malo masla za boljši okus) Torto okoli in okoli namažem s smetano, samo toliko da pokrije.
Jagode ali višnje oboje je dobro, z svežimi jagodami sem že delala z višnjami pa ne. Če se da si biskvite spečem prej, puding se mi mora tudi ohladit če želim dati noter maslo - da se ne stopi.




kjava -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 8:52:42)

Hmmm...Res je veliko vprašanj [sm=smiley36.gif]
za biskvit ti priporočam tale recept http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Biskvit_za_torto,_ki_nikoli_ne_pade_dol-5814.html

Jaz ga vedno prerežem s sukancem, ker nimam tako dolgega noža in pride s cvirnom bolj enakomerno. da se ne prime, pa kar malo z oljem pomažem pekač, zato, ker je tudi v testu olje. Spečem ga en dan prej samo v primeru, da vem, da naslednji dan ne bom mela dovolj časa. Jasno pa , da je bolje, da celotno torto narediš en dan prej oz zvečer , da se v hladilniku dobro prepoji.

Potem lahko narediš čist enostavno varianto s sadjem in smetano. Namočiš z vodo od kompota, kle nimaš kaj druzga kot delat po občutku. Polivaš po biskvitu (pazi da boš tud robove dobro namočila) in kar mal s prstom probaš, kok je namočeno. Saj če je preveč je še boljša, čeprav razpade. Mi smo jo morali enkrat kar iz pladnja jest [sm=smiley36.gif]

Če maš kaj izkušenj z želatino, pa če mate radi jogurtovo kremo, naredi tole:
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Malinovo_-_jogurtova_sanjsko_fina_torta-6783.html
Tu lahko uporabiš jagode ali višnje, jaz sem dala višnje iz kompota.

Za okrasitev nisem ekspert, ponavad mal s smetano, pa s svežim sadjem , al pa z mrvicami pokombiniram.




Anonimen -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 8:56:54)

IZVIRNO SPOROČILO: pikalonica

En lep pozdrav vsem skupaj!

Tale vikend praznujemo rojstni dan mojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image]  in sem se odločila, da bom probala sama speči sadno torto. Zdaj pa kot norec iščem in brskam za najboljšim receptom za biskvit in seveda tudi nadev, ki pa mora biti obvezno saden, ker čokoladnih tort moj lubi ne mara.

Videla sem, da je tukaj kar nekaj izkušenih kuharic, jaz pa še nikoli nisem pekla torte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] , ampak enkrat je treba probati.
Imam pa sledeča vprašanja, pri katerih bi rabila vašo pomoč:
  • kakšna je možnost, da se ti biskvit za torto prime na model, ker se mi je to pri marmornem kolaču že dvakrat zgodilo (namreč pol ga je ostalo na modelu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ). A je skrivnost v tem, da ga pustiš da se ohladi in ga potem daš iz modela, ker mogoče pri marmornem nisem dovolj počakala??? Jaz pekač namažem z oljem ali margarino in potresem z moko, do sedaj se mi še ni prijel.
  • kako potem biskvit razrežete na tri dele, z nožem ali s sukancem (slednje sem zasledila na Kulinariki) Narežem kar z nožem za kruh. Imam enega konkretno dolgega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
  • koliko potem biskvit navlažite, da ni premalo ali preveč vlažen, da se bo vse skupaj razpadlo na krožniku? Če delam nadev s sadjem in msetano, navlažim kar s sokom od sadnega kompota ali jabolčnim sokom. Dam pa kar precej soka, toliko, da je celotna površina vlažna.
  • kako potem okrasite torto? Ali celo še naokoli namažete s kremo oz. nadevom in potem še nabrizgate smetano, ali uporabljate samo smetano? Torto premažem ali samo s smetano ali s čokoladno smetano, največkrat pa s stpljeno čokolado (z malo mleka).
  • katero sadje mi svetujete: jagode ali višnje? Ali lahko oboje uporabim iz kompota ali je bolje sveže sadje? Uporabim sadje, ki je pri roki, vloženo ali sveže, običajno višnje, ananas, breskve, grozdje,...
  • ali biskvit spečete prejšnji dan in ga potem nadevate in okrasite naslednji dan in ali se mora nadev tudi kaj hladiti  predno ga namažem na torto? Odvisno, koliko je časa, je pa biskvit res boljši, če je star en dan, dobor navlažen in noč preživi v hladilniku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].


O groza kolko vprašanj sem postavila, ampak me je res strah, da bom kaj zatupila, pa bom lahko vse skupaj potem samo sosedovim kuram nesla za sladkat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Hvala že vnaprej za pomoč in lep pozdravček!




Sploh se ne sekirat, torta je ena najlažjih stvari za spečt, mene bolj daje okraševanje, ker sem popolnoma antiumetniški tip [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




pety78 -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 9:26:36)

Sploh se ne sekirat, torta je ena najlažjih stvari za spečt, mene bolj daje okraševanje, ker sem popolnoma antiumetniški tip user posted image .


To je pa moja strast...[sm=smiley1.gif]

[img]http://www.shrani.si/t/3j/PD/3zK4kdf2/3603aaaa.jpg[/img]

[img]http://www.shrani.si/t/1W/yW/4VH8VWZu/img4567.jpg[/img]

[img]http://www.shrani.si/t/36/Wt/21LFCvhn/img6652.jpg[/img]

[img]http://www.shrani.si/t/c/zx/4aDmQ19c/img6642.jpg[/img]

[img]http://www.shrani.si/t/x/9t/4Tq6jjub/2/dsc00372.jpg[/img]




hrchy -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 10:27:22)

VAU!




Anonimen -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 10:30:44)

Pety78 kapo dol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Tudi jaz pecem po receprtu kot Kjava, iz kulinarike biskvit ki nikoli ne pade dol

Nikoli se mi ne prime biskvit, model dam na peki papir ion obrezem, tako,da je peki papir samo na dnu modela.Ko specem ga obrnem na eno serveto ,pocakam,da se ohladil in potegnem peki papir dol.

Rezem z nozem za prsut.Saj ce ti rezanje en gre pa speces vsak del biskvita posebej

Biskvit ne more biti prevec vlazen lahko je samo presuh no nam ni nikoli prevlazen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]je pa res,da imam obod za okroglo torto in s tem sploh ni nobenega problema.

Okrasim s smetano ali ticino maso.

Za nadev ti pa priporocam:
1/2 litra vanili jogurta iz Hofera, 250ml sladke smetane in zelatino fix notri pa narezes sveze jagode in bos imela vanili okus z jagodami, lahko tudi podvojis,odvisno od velikosti torte

http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-7lxblm.hr.html

Jaz zmiksam sladko smetano z eno zelatino fix, jogurt posebej zmiksam s 2 ali 3 ( vedno raje dam eno vec zelatino fix kot manj) potem pa to dvoje skupaj zmesam z zlico ali kuhlo in nato se notri dam narezano sveze sadje. Ce imas obod namazes kremo takoj gor in das v hladilnik, ce pa nimas oboda pa daj prvo kremo za kaksno uro v haldilnik in potem probas kdaj je ze bolj trda pa takrat namazes na biskvit

Ponavadi specem in namazem dan prej, da se potem se vse skupaj fajn namoci in prepoji cez noc v hladilniku.







Anonimen -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 10:47:43)

Ali pa mu naredis torto ala nogometna zoga.

Speces dve roladi, vzames eno okroglo posodo, jo oblozis z alu folijo, rolado narezes na kose in oblizis celo posodo, vlijes notri ta vaniljev jagodni nadev in se na vrh po celem das kose rolad,potem pa das preko ali kaksno desko za rezat,jaz sem jo pac s tem oblozila, za en dan v hladilnik, naslednji dan pa samo ven zvrznes na podlago za torto in okrasis.


Takole je v prerezu izgledala moja,takrat sem uporabila brskve iz kompota ter visnje iz kompota.

[image]http://www.shrani.si/t/2G/7V/3jH2HKcK/picture-090.jpg[/image]


Tule se ena,da si lazje predstavlja,sem nasla an kulianriki

http://www.kulinarika.net/albumslika.asp?hash=MtEFw0FMLKJLEyoC




pikalonica -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 12:28:43)

Najlepša hvala za vse odgovore in nasvete punce! Sem se odločila da bom uporabila kar recept za "biskvit, ki nikol ne pade dol", ker ga vsi full hvalijo, za nadev bom pa uporabila kar višnje iz kompota.

Dobra ideja je tudi ta torta "nogometna žoga" Skamp, ki bo sigurno kdaj prišel prav, čeprav bom tokrat probala narediti kar klasično torto.

Drugače sem pa ostala brez besed ob fotkah umetnin Pety 78, vauuuuu in še enkrat VAUUUUUUU! A si ti mogoče profesionalna slaščičarka, ali kar samouk in pač navdušen pek slaščic! Kakorkoli že VSAKA ČAST! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jaz kaj takega rajši ne bom niti poskusila ustvarjati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Še enkrat hvala in lep pozdrav vsem skupaj!





Anonimen -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 12:58:48)

Pa javi nam kako bo uspelo presenecenje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




asso -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 15:02:26)

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Sploh se ne sekirat, torta je ena najlažjih stvari za spečt, mene bolj daje okraševanje, ker sem popolnoma antiumetniški tip user posted image .


To je pa moja strast...[sm=smiley1.gif]


Ma kakšna je ta masa, ki "obliješ" torto... a to kupiš? A je to ta tičino masa? Če ne kaj pa je tičino masa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In kje se jo dobi... in kaj vsebuje...
Drugače so res enkratne torte.

Nisem še v "živo" slišala o tičino masi tako, da me zanima, ker drugače rada pečem... ampak sem že v napisanem zasledila za tičino...





Anonimen -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 15:21:58)

asso jaz jo kupim tule
http://www.ramstrgovina.com/rams/izdelek.php?izdelek=56

dobis jo tudi v pekarni vrhnika tam je 7kg okoli 55eur,upam,da se nisem prevec zmotila

Jaz ji recem kar plastelin,svojih slik pa nisem nalepila,ker mene tudi okrasevanje vedno  xje.be in Petty78 ima res zilico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




sneguljčica -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 15:24:06)

jaz tudi rada pečem torte. Vsekakor priporočam biskvit, ki ne pade dol, ki je že omenjen. Za nadev pa pol litra jogurta, smetano, nekaj sadja in vrečko želatine fix. Sveže sadje uporabljam takrat, ko vem, da se bo torta pojedla v enem dnevu.

Za začetek je najlažje okrasit torto s smetano - zmešaš polovico alpske in polovico rastlinske, trdno stepeš in obmažeš torto.
En tak preprost moški motiv je npr. oblika majice. Pravokoten biskvit malenkost obrežeš ob strani tri četrt dolžine, da dobiš rokave in potem še na vrhu - polkrožno za ovratnik. Na majico narediš npr. številko, letnico, na vrh pa ime, da izgleda npr. kot športni dres. Nekaj smetane obarvaš in z njo nabrizgaš patent od ovratnika in rokava. 

Jaz biskvit najraje spečem kak dan prej, da se potem lepše reže. Prerežem ga pa s tistim lokom in kovinsko nitko - kupiš poceni v vsakem večjem merkatorju.

Če lahko dodam še link do mojih tort (če slučajno koga zanima, no[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image])
http://jagode-zavri.blogspot.com/




hmm... -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 15:24:19)

pety78, bravo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




asso -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 18:20:05)

IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica
Če lahko dodam še link do mojih tort (če slučajno koga zanima, no[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image] )
http://jagode-zavri.blogspot.com/



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Enkratne torte.

Mene pa malo več zanima glede teh okraskov. Ma kako se to dela, kakšna je ta tičina (plastelin[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) a se oblikuje kot plastelin... A to je v eni barvi ali so barvne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa kakšnega okusa je to, ker mi deluje "umetno"...
Sem laik na tem področju tako, da kakšna info je dobrodošla.




pety78 -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 18:39:32)


IZVIRNO SPOROČILO: asso

IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica
Če lahko dodam še link do mojih tort (če slučajno koga zanima, no[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image] )
http://jagode-zavri.blogspot.com/



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Enkratne torte.

Mene pa malo več zanima glede teh okraskov. Ma kako se to dela, kakšna je ta tičina (plastelin[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) a se oblikuje kot plastelin... A to je v eni barvi ali so barvne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa kakšnega okusa je to, ker mi deluje "umetno"...
Sem laik na tem področju tako, da kakšna info je dobrodošla.


Sneguljčica, sem si shranila tvojo stran. Noro lepe torte.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Verjamem, da ti kar dosti časa vzame. Kje pa nabaviš okraske, kot so metuljčki in pesek za palmo? Kakšne okuse pa delaš?
Kaj pa poročna torta? Imaš toliko različnih velikosti pekačev in podstavkov?

Punce, tičino masa je sladkorna masa. Je ful sladka. Je pa užitna, seveda.




pety78 -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 18:41:35)

Pa veš kaj me še zanima, kje si kupila modelček za marjetice? Ga že ful dolgo iščem.




asso -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 18:52:39)

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Punce, tičino masa je sladkorna masa. Je ful sladka. Je pa užitna, seveda.



Ja, zdej sem malo več skapirala... in kako se jo potem pobarva z gnetenjem najbrž.
Kaj to maso prodajajo tudi v manjših količinah, ker 6 kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] bi morala najprej poskusit s tem ustvarjat...
Ja za take kot od Sneguljčice moraš imet res smisel in potrpljenje, ker je res v detajle narejena.
Če bom potrebovala vem kam it po torto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (2.7.2009 20:08:43)

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Pa veš kaj me še zanima, kje si kupila modelček za marjetice? Ga že ful dolgo iščem.


Marjetica tukaj se regestriraj in anroci pri uporabnici Pitoncica,sem ze narocila od nje in vedno vse hitro dobila,zdaj pa pobira narocila do 8.7. Sem kupila tudi model za marjetice delat pa icing barve za ticino.Tu se v albumu vidis kaj vse se se da anrocit
http://pitoncica.moj-album.com/album/12760300/

asso samo v takih kolicinah se prodaja,se ponavadi zmenijo tudi vec uporabnic, ce ne rabijo toliko

postopek za ticino
http://pitoncica.moj-album.com/album/10310829/




Anonimen -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (3.7.2009 8:30:55)

Uau, kakšni izdelki, vse pohvale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Najbolj pa sta mi padla v oči poročni figurici na tejle torti, hehe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]: http://pitoncica.moj-album.com/album/12256408/.

A se tičino maso lahko slučajno kako shranjuje, jaz jo tudi niti približno ne bi rabila 6kg, bi najprej naredila eno poskusno verzijo, ali pa moj dragi, njemu to kar gre od rok, preden bi kakšno zaresno skupaj spacali.




Anonimen -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (3.7.2009 8:39:08)

Ticino imam shranjeno v plasticni vrecki to pa v vakumski plasticni posodi na sobni temperaturi oz kar v kleti,ker v mansardi imamo malo nadpovprecne temparature[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Jaz sem jo kupila maja pa ima rok do leta 2011.

Ankica pol je pri tebi kot pri meni,moj ima bolj umetnisko zilico in kar njemu prepustim ticino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pazit moras samo,da torto premazes s masleno kremo,ker ne sme priti v stik s smetano




higuys -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (3.7.2009 8:44:09)

pridne ste, res, kapo dol. Jaz sicer pečem , a moje torte so bolj ...bolj art noveau [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




resnično srečna -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (4.7.2009 8:55:28)

sneguljčica ne orem, das ne bi komentirala tvojega bloga...joj tile škratki, punčkice...ki jih delaš za na torto...so tko posrečene in lepe...se mi zdi, da imaš en tak poseben stil...in bi človek...ko to vidi lahko takoj rekel ej to je njena torta...

čestitke...




gloria -> RE: Prvič pečem torto... NA POMOČ! (7.7.2009 16:10:41)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]...kapo dol za vaše mojstrovine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>