Vse, ki uprabljate mooncup, na pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


beba76 -> Vse, ki uprabljate mooncup, na pomoč! (2.7.2009 7:35:44)

Ta mesec prvič uporabljam mooncup in me zanima, če je katera imela podoben problem in kako ga rešiti?
Najprej sem imela težave z "repkom", ki ga ima skodelica, kateri mi je ob vstavitvi gledal iz nožnice in me je ob sedenju to motilo.
Dobro, to sem rešila s tem, da sem tale mali repek odrezala.
Še vedno pa ostaja ena težava - ne vem, mogoče je problem v tem, da si skodelico nepravilno vstavim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zraven skodelice moram uporabljati še vložek, saj imam izcedek in to kar precej. Je mogoče problem v nepravilno vstavljeni skodelici, ali kaj drugega?
Hvala za odgovore!




urška -> RE: Vse, ki uprabljate mooncup, na pomoč! (2.7.2009 7:51:52)

mislim da ga res nimaš čisto pravilno vstavljenega. ko ga daš noter, moraš s prstom okoli roba na vrhu, da se čisto razpre. joj ne znam boljše opisat. sej boš čutila, ko se bo to naredilo.




TomTaylor -> RE: Vse, ki uprabljate mooncup, na pomoč! (2.7.2009 9:19:49)

Ja, to je normalno, da ga prvič (in drugič in tretjič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) ne vstaviš pravilno. Jz sem te teževe imela kar ene 4 cikluse. Pol je pa zalaufalo. Sej bo. 




Jančika_ -> RE: Vse, ki uprabljate mooncup, na pomoč! (2.7.2009 9:56:43)

Kot sta napisali predhodnici, je potrebno malo vaje. Tudi jaz sem morala čepek popolnoma odrezati, ker imam rahlo povešeno nožnico (kaj češ, drugi otrok je bil težek in se je rodil zelo na hitro, pol se pa to zgodi). In prav zaradi povešenosti sem se morala naučiti mooncup vstaviti malo po svoje, da popolnoma pokrije maternični vrat. Potem ne gre mimo čisto nič.




beba76 -> RE: Vse, ki uprabljate mooncup, na pomoč! (2.7.2009 10:20:00)

Jančika, kako še je le moj povešen po 4 nosečnostih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Hvala za odgovore, vidim, da ne smem kar tak obupati. Sem danes zjutraj bila tik pred tem, da si vstavim tampon[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Jančika_ -> RE: Vse, ki uprabljate mooncup, na pomoč! (2.7.2009 10:32:57)

Beba76, zato sem ti pa to napisala, ker vem, da imaš štiri otroke. In sem predvidevala, da je anatomija malo spremenjena... Sigurno je tako težje zadevo dobro namestiti. 




Klaudia -> RE: Vse, ki uprabljate mooncup, na pomoč! (2.7.2009 12:55:28)

http://www.ringaraja.net/forum/m_4297870/mpage_3/tm.htm
na tej strani imaš videe, kako vstaviti skodelo.

Sem pa tudi sama imela probleme s povešenim materničnim vratom, vendar samo med menstruacijo. Tako da sem to povezala z lunette. In res je bilo to. Ko jo dajem ven, moram stisniti mišice medeničnega dna in jo je potem posledično tudi vstaviti lažje. Ker drugače vakum vleče vse skupaj dol... upam da me razumeš kaj hočem povedat.




beba76 -> RE: Vse, ki uprabljate mooncup, na pomoč! (6.7.2009 9:58:55)

Punce hvala za napotke, po branju vaših nasvetov ( in seveda tudi upoštevanju) mi je šlo super in nič več mimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]