asso -> 6. bolezen (27.5.2005 8:54:21)
|
Živjo Jen, moja bo čez teden dni stara 7 mesecev. Vročino je imela kar visoko, tam okoli 39 merjeno pod pazduho in ji je s svečko padla nekako na 38,2. Če ima tvoja 37,8 vročine merjeno v ritki to ni še povišana vročina. Blato pa je lahko zeleno, če je kaj takega jedla. 6. bolezen izgleda takole: nekako 3 dni vročine, pri nas še kar visoka. Bila je slabe volje, si ji videl, da ji nekaj fali. Zelo zaspana, ponoči je spala nemirno - kar mislim, da je normalno z vročino. Goste hrane ni jedla se je pa zelo pogosto dojila zato, da ji dam tudi z dojenjem tekočino (nekako na 1 uro, eno in pol). Po treh dneh vročina izgine, en dan je brez vročine in naslednji dan dobi izpuščajčke - pikice po glavi in trebuščku ter hrbtu, ki trajajo nekako 2-3 dni. V glavnem sem včeraj poklicala pediatrinjo in so me naročili. Rekla je, da verjetno jo tej izpuščajčki srbijo in ji dala Fenistil kapljice. Včeraj zvečer jih je dobila prvo dozo in to noč je res lepše spala. Glede sprehodov pa je rekla, da ni problemov, le direktnega sonca je treba se izogibat, in da ne gremo v bližino drugih otrok, da ne bi kakšen potem kaj rekel, da smo ga nalezli. Mislim, da je to to. Lp asso
|
|
|
|