|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Egoizem
30.6.2009 21:17:34   
Anonimen
Bolj všeč mi je zamisel o ljubezni, skrbi drug za drugega, prijaznosti ki rodi prijaznost...samo to so na zemlji v 80% vseh dogodkov in dejavnosti ki se živemu človeku dogajajo bolj kot ne utopične sanje. Žal.

Po tem, kar si predstavljam do sedaj, se mi zdi to najbolj blizu vrhunskemu egoizmu.

Samo mi cela slika se ni najbolj jasna user posted image .

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
30.6.2009 21:19:18   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ampak jaz nisem mislila dobesedno, da od njega pričakujem enako kot naredim jaz, pričakujem pa, da se potrudi tudi on kolikor se lahko. Ne vem, če je to egoizem, po moje da ne. Sej drugače si jaz partnerskega odnosa ne predstavljam, pa če je to egoistično, ali pa ne.

Ja, saj si napisala na koncu, da pricakujes, da se potrudi. Ampak ali ni ze to pricakovanje neke vrste egoizem?

Saj ne vem user posted image , samo sprasujem.

ma ne to ni egoizem, ne more bit, ne sme bit.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
30.6.2009 21:19:32   
rija

Koliko ste egoisti? V odnosu do bliznjih in tako...nasploh?

Premalo, veliko premalouser posted image

Tako nasploh pa sem na zelo dobri poti, da se popravimuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
30.6.2009 21:21:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Ampak jaz nisem mislila dobesedno, da od njega pričakujem enako kot naredim jaz, pričakujem pa, da se potrudi tudi on kolikor se lahko. Ne vem, če je to egoizem, po moje da ne. Sej drugače si jaz partnerskega odnosa ne predstavljam, pa če je to egoistično, ali pa ne.

Ja, saj si napisala na koncu, da pricakujes, da se potrudi. Ampak ali ni ze to pricakovanje neke vrste egoizem?

Saj ne vem user posted image , samo sprasujem.

ma ne to ni egoizem, ne more bit, ne sme bit.user posted image

Dobro ti gre, egoizem, se mi zdi user posted image user posted image .

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
30.6.2009 21:23:25   
liliana

Meni se napirmer zdi egoistično to, če se starim staršem ne da dvignit rit s kavča, da bi peljali vnučka na igrišče in raje gledajo svojo nadaljevanko, pa čeprav ga npr niso videli ene dva tedna.

A ni ta tvoja zahteva oz. bolj  pričakovanje, da bodo stari starši peljali vnučka na igrišče tudi malo egoistično......user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.6.2009 21:24:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Koliko ste egoisti? V odnosu do bliznjih in tako...nasploh?

Premalo, veliko premalouser posted image

Tako nasploh pa sem na zelo dobri poti, da se popravimuser posted image

Zakaj bi se popravila? Kaj mislis?

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
30.6.2009 21:26:16   
bumerang

Meni se napirmer zdi egoistično to, če se starim staršem ne da dvignit rit s kavča, da bi peljali vnučka na igrišče in raje gledajo svojo nadaljevanko, pa čeprav ga npr niso videli ene dva tedna.

Vidiš kako smo si različni.
Meni se pa na primer zdi egostično, da se od njih to pričakuje. user posted image

Pa še odgovor na vprašanje - veliko manj kot dajem videt.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 32
30.6.2009 21:27:02   
rija

Ker so določeni osebki kar nekaj časa lepo izkoriščali moj ne-egoizem.
Pri meni je potrebno dosti, da rečem: zdaj pa res dovolj.....in pač sem rekla.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
30.6.2009 21:28:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Za tebe pa nimam obcutka, da si egoisticna.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
30.6.2009 21:29:41   
water lily

IZVIRNO SPOROČILO: water lily

In premalo egoistična do ljudi, ki jih imam rada.

A se ti da tole malo razlozit? Kaj mislis s tem, da si premalo...v kaksnem smislu?

Kot bi moja mami rekla....še gate bi dala z riti za njihuser posted image
Še sreča da mam malo ljudi radauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
30.6.2009 21:30:24   
Anonimen

Ker so določeni osebki kar nekaj časa lepo izkoriščali moj ne-egoizem.
Pri meni je potrebno dosti, da rečem: zdaj pa res dovolj.....in pač sem rekla.

Aha, v tem smislu, hvala.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
30.6.2009 21:32:16   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

A ni ta tvoja zahteva oz. bolj  pričakovanje, da bodo stari starši peljali vnučka na igrišče tudi malo egoistično......user posted image

Meni se tudi tako zdi. Od staršev (mojih in njegovih) ne pričakujem nič, bom sama vozila svoje otroke okrog. Če pa jih zabavajo, pa toliko boljše. Tast recimo čisto nič ne naredi za našo tamalo (niti za kogar koli drugega), pa mi je vseeno, ker od njega niti ne pričakujem. Tašča bi se dala pa na pol, samo da nam ustreže. Isto moja mami.
Jaz naredim, kar je v moji moči in za kar sem pri volji, velikokrat tudi prek svoje volje, to je res. Pa se redko kdaj potem tolčem po glavi. Je pa odvisno, za koga. Če imam z nekom slabo izkušnjo (recimo sem že prosila za uslugo, pa ni bilo nič iz tega), pač preklopim na nižjo stopnjo še sama.
Neumno se mi zdi - da dam konkreten primer - da se moram vedno jaz vsest v avto in se peljat eno uro stran na kavo do prijateljice, ko pa rečem, naj kdaj ona pride, je pa vedno kak izgovor, in to čist beden oz. neutemeljen. Recimo "imava samo en avto" - ja, OK, midva sva se tudi zmenila, kdaj bo kdo vzel avto, pa sem vseen lahko prišla na tist kofe.
Tako da, ja, mislim da sem jaz tud ravno prav egoistična.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
30.6.2009 21:33:02   
rija

Jaz pa da ful user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
30.6.2009 21:39:39   
nejcko
Premalo, mnogo mnogo premalouser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 39
30.6.2009 21:43:18   
Anonimen
No ja, kar zanimivo. Ali ravno prav ali premalo.

Cakam se koga, ki je prevec user posted image .

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
30.6.2009 21:57:35   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Meni se tudi tako zdi. Od staršev (mojih in njegovih) ne pričakujem nič, bom sama vozila svoje otroke okrog. Če pa jih zabavajo, pa toliko boljše. Tast recimo čisto nič ne naredi za našo tamalo (niti za kogar koli drugega), pa mi je vseeno, ker od njega niti ne pričakujem. Tašča bi se dala pa na pol, samo da nam ustreže. Isto moja mami.
Jaz naredim, kar je v moji moči in za kar sem pri volji, velikokrat tudi prek svoje volje, to je res. Pa se redko kdaj potem tolčem po glavi. Je pa odvisno, za koga. Če imam z nekom slabo izkušnjo (recimo sem že prosila za uslugo, pa ni bilo nič iz tega), pač preklopim na nižjo stopnjo še sama.
Neumno se mi zdi - da dam konkreten primer - da se moram vedno jaz vsest v avto in se peljat eno uro stran na kavo do prijateljice, ko pa rečem, naj kdaj ona pride, je pa vedno kak izgovor, in to čist beden oz. neutemeljen. Recimo "imava samo en avto" - ja, OK, midva sva se tudi zmenila, kdaj bo kdo vzel avto, pa sem vseen lahko prišla na tist kofe.
Tako da, ja, mislim da sem jaz tud ravno prav egoistična.

ja itak, da jih sama vozim naokoli, ker ne živimo v istem kraju z mojimi in moževimi starši. Ne pričakujem, da mi bojo čuvali otroke, ker smo navajeni, da se sami rihtamo. Bi se mi pa zdelo lepo. No pa zleda, da sem spet egoist.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 41
30.6.2009 21:59:27   
Pia73

Nisem, v nobenem odnosu.

Včasih bi lahko rekla, da je temu žal tako a ne morem iz svoje kože. Je že menda prav tako.

Ja, ja,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
30.6.2009 22:01:22   
blaža

No zgleda, da vas več misli, da sem egoist. user posted image  no pol pa sem.user posted image

ma ja no. Sej ne pričakujem, da mi ven otroke vozijo, sem pa ful vesela zanje, če si stari starši vzamejo čas za moje otroke, ker so pol moji otroci srečni. Itak, da rabijo tudi stare starše, pa ne samo za to, da jim dajo kakšen e. včasih je komu lažje dat denar, kot pa otroka ven peljat in to me blazno moti. Egoistično moti.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 43
30.6.2009 22:06:21   
bumerang

Od kdaj pa vidve mene poznata?

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 44
30.6.2009 22:07:46   
Anonimen

Od kdaj pa vidve mene poznata?

Saj te ne.
Samo pravim, da nimam obcutka, da si, po tem, kar napises.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
30.6.2009 22:34:12   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Pia73

Nisem, v nobenem odnosu.

Včasih bi lahko rekla, da je temu žal tako a ne morem iz svoje kože. Je že menda prav tako.

Enako. In niti ne morem rečt, da bi se lahko spremenila.
Poznam pa eno ravno prav egoistično osebo in jo občudujem, kako zna sama sebi izborit 1. mesto.
Načeloma pa se zelo izogibam egoističnih ljudi, ker imam izkušnje, da so zraven egoizma preveč preračunljivi. Meni pa so bolj pri srcu spontani ljudje.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 46
30.6.2009 22:51:11   
ronja
včasih preveč, včasih premalo. Baje večkrat slednje (tako pravijo bližnji, sam sebe težko sodiš, ampak da probam).
Kar se tiče otrok, nisem skoraj nič egoistična - če vem, da je nekaj boljše za njih, bom skoraj gotovo naredila to, čeprav bo slabše zame. Se trudim, da bi to malo spremenila včasih, samo mi ne gre prevečuser posted image . To je v bistvu lubijeva naloga: on me mal nazaj drži, da v miru pojem kosilo, recimo. Zato če ga ni, sem veliko bolj lačnauser posted image . Evo, tu sem premalouser posted image .

Glede lubija sem nekje pola pola - tako kot on - enkrat en popusti, drugič drugi. Tu se mi zdi ravno prav.

Glede ostalih sem bolj egoistična: nikomur ni toliko do moje sreče kot meni sami, zato moram pač jaz zanjo poskrbet. Trudim pa se, da ne bi nikogar po nepotrebnem prizadela (včasih je pa treba, to sem se pa naučila, ko sem dobila tamale - ker če jih ne, trpiš ti in s tabo tudi tvoji otroci).

Glede naključnih ljudi na cesti pa sem vljudna ampak se pa čisto nič ne sekiram, če koga moti moje dojenje v javnosti, moje nenamazane trepalnice, moje čudne barvne kombinacije in nemodno oblačenje in kar je še tegauser posted image . Tu sem recimo čisti egoist in verjetno je komu grozno gledat mene, ker nekatere res baje kar boli, če vidijo kaj neprimernega, pa se zato nič ne sekiram, niti nimam slabe vesti - saj  mu ni treba gledat. Brez kančka slabe vesti bom pokazala in povedala, kaj si mislim o divjem vozniku, ki me je skoraj zgazil. Bom pa vedno vstala s sedeža starejšemu, nosečnici, komurkoli, ki bi se mi zdelo, da mu je slabo, ga noga boli, probala držat vrata v trgovini, ne prit tja zadnjo min., da ne končavajo prodajalke zaradi mene čez uro, ipd...

Vsekakor lahko damo različno veliko na različnih področjih, vendar si pač najdeš nekoga, ki ti na čustvenem področju lahko da nekak toliko kot daješ ti, na ostalih se pa kompenzirata (recimo jaz oblačim male rokice njegovih otrok v male rokavčke, on pa premakne velike omare, da stlači male posteljice v stanovanjeuser posted image ).

meni se zdi egoistično to, da forsiraš nekaj, ker ti je to pač všeč, čeprav drugemu škodi. In če je ta drugi nekdo, ki ga imaš rad, potem si res velik egoist. Včasih to delamo, pa se niti ne zavedamo, to je najhujše...
To, da moj oče prižge tv, da se mu ni treba z malo ukvarjat, se mi ne zdi egoistično - zdi se mi, da je tako nesamozavesten glede teh malih otrok, da si sploh ne upa probat. Mogoče se motim, ampak zame on ni egoist, samo ne zna (še - ga učimouser posted image ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
30.6.2009 22:55:43   
picola1
Sem našla ene dva dokaj dobra članka na to temo (kokr sem na hitrco preletela)...Mogoče ti kej tole pomaga razjasnit pojme?

http://www.cosmopolitan.si/samo-zate/egoizem_je_lahko_scit-7212.aspx

http://www.osebnost.si/clanki/preglej.php?id=172

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 48
30.6.2009 23:01:19   
TomTaylor

In premalo egoistična do ljudi, ki jih imam rada.

A se ti da tole malo razlozit? Kaj mislis s tem, da si premalo...v kaksnem smislu?

Kot bi moja mami rekla....še gate bi dala z riti za njihuser posted image
Še sreča da mam malo ljudi radauser posted image

Tole pa zmede moje pojmovanje egoizma. Čist.user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 49
30.6.2009 23:47:25   
ZmajTolovaj

No zgleda, da vas več misli, da sem egoist. user posted image  no pol pa sem.user posted image

ma ja no. Sej ne pričakujem, da mi ven otroke vozijo, sem pa ful vesela zanje, če si stari starši vzamejo čas za moje otroke, ker so pol moji otroci srečni. Itak, da rabijo tudi stare starše, pa ne samo za to, da jim dajo kakšen e. včasih je komu lažje dat denar, kot pa otroka ven peljat in to me blazno moti. Egoistično moti.user posted image

Ja, ja, saj jaz to razumem, kaj misliš. Ampak po drugi strani mi je pa vseeno, če se recimo tast ne zmeni, ker če je njemu vseeno, potem raje vidim, da ga sploh ni zraven. Ga ne pogrešamo - če me razumeš? Pač družiš se z ljudmi, do katerih ti je kaj mar, ali so v sorodu ali ne, je pa postranskega pomena.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

spol, nuhalna svetlina
Admin

Lep pozdrav! Zanima me, koliko tocna je napoved spola pri nuhalni oz. kaksne izkusnje ima katera pri tem? Se bolj me zanimajo izkusnje pri dr. Kudrovi.

. (84%)

. (16%)

Število vseh glasov: 50

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!