loremi
|
IZVIRNO SPOROČILO: maca m V mojem kraju, pred Sparom je kar nekaj parkiranih mest za invalide. Kdo parkira tam? Večinoma fantiči s fensi-šmensi avtomobili, da imajo potem le 5m do kafiča. In pa cigani, na njih ne smem pozabit. Le-ti so še malenkost hujši, parkirajo ponavadi direkt pred vhodom, da komaj prideš z vozičkom mimo. U evo to me pa jajbolj razkači, ko na invalidnih mestih parkirajo kakšni visokoleteči modeli, kakšna fina dama, za katero je pa ja samoumevno, da bo ona pa fensi parkirala, za mladce, ki to pa ne, da bi šli dlje kot par metrov od vrat trgovine, seveda kot si sama rekla, cigani niso tu nobena izjema. Vsem tem se še fino zdi, da je tak parkirni prostor širši, da lahko svoj kup pleha parkirajo kar počez, kot priletijo na parkirišče. Kaj češ boljšega, pa še čisto blizu vratom si. Super. In kar čaka te prosto mesto. Jaz si pa mislim ... lahko hodim, glede tega sem srečna, kar pa tudi pomeni, da lahko naredim par korakov dlje do trgovine. Če je možnost nakupljeno robo pripeljati do avta, potem se poslužim tega, da vzamem nakupovalni voziček in ne rabim vsega nosit v rokah. Stvar rešena. Invalidi pa se že tako težko prebijajo skozi življenje in naj imajo vsej nekaj olajšano. Še vesela sem, če lahko komu, ki ne doseže iz svojega vozička, sama kaj vzamem iz police in mu dam. Sej je problem, ker so vsi ostali parkirni prostori zasedeni, ampak če bi pa bilo dovoljeno parkirat tudi na invalidnih brez nalepke, bi pa še tisi bili zasedeni in bi bilo parkirišče spet polno, smo spet na istem. Samo enkrat sem parkirala na invalidnem mestu, pa še to za par minut in sama sem počakala ob avtu, če bi se pripeljal kdo, ki potrebuje to parkirno mesto, da se takoj umaknem, mami pa je v tem času šibala v lekarno kupit zdravila. Sva zelo hitro opravili, ampak sem še takrat imela slab občutek. Žal pa nekateri nimajo zavesti in manir.
|