odpovedni rok (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

cvetkamarjetka -> odpovedni rok (29.6.2009 21:13:55)

Oj!

Zaposlena sem v vrtcu za nedoločen čas. V pogodbi imam napisano, da imam odpovedni rok 30 dni ali več če je tako določeno po kolektivni pogodbi. Zdaj mi je pa ravnateljica rekla da je odpovedni rok dva meseca.

Kaj je zdaj 1 ali 2 meseca? Ima katera izkušnjo, da mi ne bodo potem rekli, da sem prekmalu prinesla odpoved.

liliana -> RE: odpovedni rok (29.6.2009 21:24:35)

Kolektivna pogodba za dejavnost vzgoje in izobraževanja pravi tako:

21. Prenehanje delovnega razmerja

64. člen

Dolžina odpovednega roka: - za delavce I., II. in III. skupine zahtevnosti 1 mesec, - za delavce IV. in V. skupine zahtevnosti 2 meseca, - za delavce VI. in VII. skupine zahtevnosti 3 mesece, - za delavce VIII. in IX. skupine zahtevnosti 4 mesece. V času odpovednega roka ima delavec pravico do 12 ur odsotnosti z dela na mesec, zaradi iskanja nove zaposlitve. Delavec in ravnatelj zavoda se lahko sporazumeta o krajšem odpovednem roku. Sporazum mora biti sestavljen v pisni obliki.

Glede na to, da imaš v pogodbi o zaposlitvi napisano da imaš odpovedni rok 30 dni ali več če je tako določeno po kolektivni pogodbi je verjetno odpovedno rok 2 meseca, če spadaš v IV. in V. skupino zahtevnosti......

Stran: [1]