VesnaLana
|
jaz sem pregledala teste, ki jo je izvedla vip neodvisna revija. Sem popolnoma zgrožena nad rezultati. Na prvem mestu so kreme z lidla in hoferja - polne kemikalij, kreme kot so Vichy, LRP in L'Oreal pa so na testu padle , če ste pogledali so edine brez konzervansov pa tega sploh niso gledali, padle so pa na berljivosti in zato ker nimajo konzervansov HALO kaj pa vse ostale kemikalije, ki jih kreme imajo. Konec koncev so ravno konzervansi krivi za veliko alergij. Malo bolj poglejte kaj testirajo. Kreme za sončanje sploh ne rabijo konzervansov, ker vsi filtri na visoki temperaturi razpadejo, jaz pa ravno ne nosim hladilne torbe na plažo zato, da imam kremo notri. Krema, ki se je ne porabi v parih dneh je itak zanič, ker nima več faktorja (seveda , če je bila izpostavljena vročini - kar večina tudi je). Najbolje je izbrati kremo za otroke s čim manj kemičnimi filtri, filtri naj bodo mineralni, pozorni bodite na parabene (konzervans) ti so najbolj nevarni in krema za otroke naj jih ne bi imela. Slaba lastnost mineralnih filtrov je edino v tem, da se slabo razmažejo, kar pa ni slabo vsaj vidite kje ste otroka namazali in kje ne. Smiselno je uporabiti večje faktorje, to pa zato, ker je faktor merjen tako, da na kvadratni cm kože nanesejo 1mg kreme in merijo prepustnost. To je toliko kreme, da bi 150 ml kremo imeli za 3x, če bi hoteli doseči faktor, ki je naveden. Zato če damo otroku kremo s F 30 mu praktično namažemo toliko, da dosežemo 10 kar pa je absolutno premalo. Za vse traparije dajemo na tone denarja za zaščito kože vaših otrok pa šparate. Kupite vsaj otroku primerno kremo, če že sebi ne. SOnce je dandanes zelo škodljivo, žarki pa se akumulirajo (seštevajo). Ni nujno, da je koža opečena, pa ste vseeno naredili škodo otroku. Sicer naj bo otrok čimveč v senci pa še tam namazan s kremo. Pa od 11 do 16 naj bi se izogibali soncu. Sicer sama nisem komplikator se pa zavedam nevarnosti sonca in želim svojemu otroku dobro. Sem pa mnenja, da če kupite kremo za 3€ in je polna kemikalij, boste na tej kremi sicer prišparali nekaj EUR, škode bo pa bistveno več. LP