ronja -> RE: Otrok pri 4 letih sam v trgovino? (30.6.2009 15:21:52)
|
Ni šans. Pa nekaj me zmoti: vse tak fino povdarjate, da na vasi bi ga pa nekak pustile. My ass....glih na vasi je še bolj nevarno, vsaj pri nas, ker ni nobenega pločnika, vsi divjajo ko zmešani...tak, da ga res prej pustim v mestu po pločniku kot pa v tem teksasu Tole pa jaz podpišem, pa sem sicer v mestu doma - ampak na vasi se mi zdi glede tega res še hujše! Vsaj kolikor sem bila jaz po vaseh... Ma jaz svojima fantoma tud zaupam. Ne zaupam pa drugim, če bi ju kdo nadlegoval, ogovarjal v najhujši mori ugrabil? Tudi mene je tega strah, ne tega, da si bi kupla še eno čokoladico zraven ali mi prinesla 2 evra premalo nazaj... Sicer še ni toliko stara, ampak pri 4ih ne bo šla sama v trgovino, za moje pojme ne bi bilo varno (cesta, čeprav so policaji na cesti, gužva v trgovini,... ma ne vem, ne zdi se mi potrebno) - po sladoled, tako da sem jaz spredaj pa jasno da jo bom pustila. ja, mene so seveda pošiljali že prej, čeprav v mestu. Moji starši so bili itak zelo flegma, kar je super, ker sem postala zato zelo zgodaj zelo samostojna - vendar pa bi se mi komot tudi kaj zgodilo, glede na to, kaj smo vse počeli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] - tudi so naju pustili s sestro sami se kopat, ko sem imala jaz 3 leta, po brata sem hodila v vrtec pri 8ih,... pri 4ih pa so me pustili pri babici, ki me je odpeljala zjutraj v malo šolo, ker so bili vsi par let starejši in mi naročila, da naj se po isti poti vrnem, ko bo konec - mimogrede, od babice do šole je bilo več kot 2 km - prvič sem bila tam, neznan kraj, nobenega pločnika, hodit bi morala ob magistralki... da itak nimam kaj falit... nisem mela pojma, ne kod ne kam in sem se tam zjokala unim vzgojiteljicam, ki so mi potem pomagale, da sem našla nazaj k babici. Ok, njih pač ni skrbelo zame, to pa ne pomeni, da mene ne sme za moje male! Jaz mojo mami nekam pošljem, da mi otroka kar nekam odpelje, pa naj sam pride nazaj pri 4ih letih! Če se ji ne da ukvarjat z njo in ji je odveč it vsaj ponjo, tudi ni treba, da jo sploh ima na obisku... Absolutno ni dobro, da otroku vedno stojiš za ritjo, pustiš ga, da se sam igra, prideš, kadar rabi pomoč in to je to. Vendar pa če ga pustiš nekam daleč stran, ga ne vidiš in NE VEŠ, ali rabi pomoč. Zato bom to naredila, ko bosta dovolj zreli, da se lahko sami postavita zase, če bi se kaj neljubega zgodilo.
|
|
|
|