Knjiga o razvoju otroka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


misamuk -> Knjiga o razvoju otroka (29.6.2009 10:22:15)

Punce živjo,

Mi lahko zaupate, katero knjigo o razvoju in negi otroka (predvsem za 1.leto) imate doma ? Eno bi si kupila, pa bi rada priporočila oz. dobre izkušnje.
Predvsem me zanima motorični razvoj, kako ga razvijati ipd. in pa osnove nege, morda bolezni, malo o spanju in hranjenju, itd.
Hvala 100x




AndrejBiz -> RE: Knjiga o razvoju otroka (29.6.2009 10:41:46)

Ena taka da hitro noter padeš je Dojenček navodila za uporabo . Dobra je tudi Zdrav dojenček in otrok.




klavdex -> RE: Knjiga o razvoju otroka (30.6.2009 10:01:53)

hej

Jaz imam knjigo Brigit Gebauer Velika knjiga o dojenčku, pa sem ful zadovoljna z njo. Not je vse kar rabiš - kratko in jedernato. Pripopročam!




akin -> RE: Knjiga o razvoju otroka (3.7.2009 15:03:39)

Teh knjig je res veliko, pa tudi cene soprecej viskoe. Meni na srečo ni bilo treba nič kupovati, so me opremile prijateljice. Ker sem tako prišla do prave male knjižnice, bi te predvsem rada opozorila na dve zadevi. Večina knjig, ki se jih dobi pri nas v slovenščini, je že zelo zastarelih in navodila v njih se precej razlikujejo od tega, kar zapoveduje "nova šola". Še posebej velja to za ravnanje z dojenčkom, oz skrb za njegov motorični razvoj. Zato bi ti priporočala, da si za to področje morda nabaviš posebno knjigico, in sicer: Andreja Semolič - Igriva vadba za dojenčka spodbuja uspešen gibalni razvoj. To so nam priporočili tudi v razvojni ambulanti. Poleg tega imaš na tem linku http://www.ivz.si/javne_datoteke/datoteke/1583-Dojencek_2008_splet.pdf opisan handling dojenčka in to je praktično vse kar potrebuješ na tem področju. Če bodo kakšne posebne težave (upam seveda, da ne), jih večino odpraviš že s pravilnim handlingom, sicer pa boš tako potem dobila natančnejša navodila prav za tvojega otročička.

Kar se pa tiče ostalih zadev pa predvsem poglej, da je knjiga čim novejša - pa ne gledat datuma te izdaje oz slovenskega prevoda, ampak datum prve izdaje določene knjige. To je itak bolj tako, da boš prve par tednov pomirjena :) Potem se mi zdi, da če je karkoli narobe itak srfaš po netu na veliko in tako dobiš največ sodobnih in obsežnih informacij za posamezen problem





Stran: [1]