Streptokok B - Brežice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

LERO -> Streptokok B - Brežice (29.6.2009 9:28:14)

A v Brežicah verjetno tudi delajo test na streptokok B? Čudno se mi zdi, da G tega sploh ni omenil. Me pa skrbi, ker sem imela v nosečnosti nekaj krat bakterije na sečilih, zdaj pa tudi čakam na izvid.
Kako hitro pa je izvid tega brisa? Rok imam konec tedna.

Anonimen -> RE: Streptokok B - Brežice (29.6.2009 13:57:45)

Si itak že prekasna za ta test, ker ga delajo v 35 tednu. Ker če imaš streptokok, je potrebno jemat antibiotike 10 dni. Moja sestra je dobila rezultat brisa po 4 dneh, v Po porodnišnici. Izvid je prišel domov pod nujno, ker je morala nazaj do G, da ji je predpisal AB.

Nončika -> RE: Streptokok B - Brežice (29.6.2009 15:34:15)

izvidi pridejo v roku 3-4dni. za test pa ni rečeno, da ti ga delajo samo v 35t. meni so ga delali v 17t. v kolikor si pozitvna te bodo priklopili na AB med samim porodom.

šrimpf -> RE: Streptokok B - Brežice (29.6.2009 16:42:14)

meni ga je naredila v 38. tednu, bris je pa takoj pregledala, trajalo je kakih 10 minut, tko da sem še na istem pregledu zvedla za rezultat. je pa to bilo v Ljubljani pri koncesionarki. 

Anonimen -> RE: Streptokok B - Brežice (29.6.2009 18:55:56)

Men je delala test v 35.tednu, rezultat je prišel čez 7 dni po pošti domov, AB pa dobim pred porodom v žilo in ga nism nič 10 dni jedla.

Ploha -> RE: Streptokok B - Brežice (29.6.2009 20:09:50)

meni je delala test v 10 tednu (ker sem imela že prej težave s streptokokom) potem sem jemala antibiotike, no potem pa sem šla 1 dan pred PDP na pregled v porodnišnico in so mi nardil še 1x bris, rezultati so bili takoj naslednji dan, ko sem pač imela PDP, samo so me pozabili poklicat, tako da nisem nič AB jemala,...tik za tem ko je pupa "ven" padla, pa sem babco prašala: "Kaj pa streptokok?" Pa ni mogla verjet, da me niso poklical, vsa je bla jezna,...tko da je mala potem na oddelku dobivala AB, vsakih 8 ur, 5 dni, zato sva tudi 1 dan dlje ostali v porodnišnici,...

Stran: [1]