Še nekaj o prehrani (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


corfu -> Še nekaj o prehrani (25.5.2005 22:04:05)

Dober večer:)

ko ste svojim :duda: začele dodajati gosto hrano, ste pričele z frutki itd. ali sveže pripravljeno zelenjavo?:zmeden2: ste sveže pripravljeno delale večje količine in shranjevale v skrinjo ali sproti?:zmeden2: En frutek je ogrooomen, ko je odprt ga treba ponucat...kako naj pa spasiram samo en koren, s paličnim mešalnikom, ne gre:zmeden2::ups:

Prosim za vaše nasvete in začetke uvajanja.

Lep večer še naprej:rozica:




Anonimen -> Še nekaj o prehrani (25.5.2005 22:08:47)

Še nisem pričela uvajati ničesar, čakam na dopolnjen 6. mesec.
Vem pa, da lahko odprt frutek ali katero drugo stekleničko v hladilniku hraniš 3 dni, če prej nisi po njej drezala z žlico, ki je bila že v ustih. Iz stekleničke daj tretjino vsebine v skodelico, stekleničko takoj zapri in shrani v hladnilnik do naslednjega obroka. Če potrebuješ dodatno količino, jo vzami z novo, še neuporabljeno žličko.

Drugače pa sem prepričana, da je kupljena otroška hrana veliko bolj zdrava od doma pripravljene, razen, če imamo sadje in zelenjavo sami doma in poznamo pogoje rasti.




a.jda -> Še nekaj o prehrani (25.5.2005 22:19:29)

pričele smo z doma prekuhanim sadjem - jabolko, šele nato z zelenjavo. Najprej sem sproti delala, potem pa ko je pojedla več, sem naredila cel lonec in zmrznila v kozarčkih od fruteka in napisala datum, da ni bilo predolgo v skrinji. Več kot 3 mesece itak ne sme biti v skrinji, jaz pa sem porabila prej kot v 1 mesecu. kuplenih frutekov pa itak nikoli ni marala.




total -> Še nekaj o prehrani (25.5.2005 22:23:56)

Jaz sem začela z sokeci jabolke,korenčka,potem pa z raznim kašicami kot so korenček+jabolko,samo korenje,brokoli,kromirček,cvetača,saj mal več skuhaš pa se da komot zmiksat in vedi,da doma pripravljeno je najbolje,saj ne rečem kdaj pa kdaj če kupiš frutke,ampak sadje mu lahko sama pripraviš in je najbolje pa še se ne rabiš sekirat,če porabiš ali ne.Lepo uvajane hrane vama želim:bravo:




Jančika_ -> Še nekaj o prehrani (25.5.2005 22:34:25)

Začela sem s Hippovimi kašicami (Frutki so na žalost večinoma sladkani, pa se mi za prve žlice to ni zdelo glih vredu). Kje se mi je pa dalo eno uro stat za šporhetom, da je mali potem pojedel eno žličko:).

Ko je začel jesti večje količine, sem začela pripravljati hrano sama, še vedno pa kar pogosto sežem po Hippu, posebej za vmesni obrok. Kosilo zdaj večinoma je z nama (za naju začinim kasneje), ko pa je na sporedu meso, dobi spet Hipp, ker ga midva ne jeva.




Nikica -> Še nekaj o prehrani (26.5.2005 7:43:06)

Mi šele drugi teden uvajamo gosto hrano, pa poje že pol frutka.:sloncek: Ne kuham doma, ne kompliciram, frutek za en dan shranim v hladilnik, prav tako sok, če ga ne popije celega, si ga pa sama privoščim. Res je to malce dražji način, ampak kdo bo za par žličk ždel za štedilnikom. Tudi jaz mu bom začela kuhati, ko bo pojedel malce več.




corfu -> Še nekaj o prehrani (26.5.2005 8:14:36)

Punce hvala za vsa mnenja in vaše izkušnje!:rozica:

Zanima me pa še glede kašic,le te, pa moram pripravljati z adaptiranim mlekom, drži?

Lep dan želim vsem skupaj:)




Pupica -> Še nekaj o prehrani (26.5.2005 9:14:42)

začeli smo z prekuhanim jabolkom,tako da sem ga pasirala kar z vilico, enako smo nadaljevali z banano.Potem je pa že toliko pojedla, da je šlo z paličnim mešalnikom.
Frutki so pri nas le za potovanja, ali če smo zunaj.

Kašice sme delala najpej z svojim mlekom, potem je bilo pa zamudno,saj smo prišli z sprehoda, ona je pa hotela jesti TAKOJ.Zato sem začela z adaptiranim mlekom.

Sedaj je stara 9 mesecev, pa je na pol z adaptiranim, na pol z alpskim.Počasi namreč prehajamo na kravje mleko.

lp:kuza:




Stran: [1]