Diabetes, part 40 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Medvedka -> Diabetes, part 40 (25.5.2005 22:00:53)

Joj, ženske, ženske! :(

Očitno nisem samo jaz tako redko za računalnikom...
Smo bile že na 5. ali 6. strani... :ups:
V 39. nadaljevanju so bile pridne Alja, Tejka, Mirna in delno tudi Kinokija (vsaj tako se mi zdi), od ostalih pa kar nič. Vključno z mano, seveda... :ups:

Jaz pa imam spet čast, da odpiram jubilejno, 40. nadaljevanje... :bravo:

Upam seveda, da se mi pridružite še ta mesec... :zaspan:
In še bolje bi bilo, če se mi pridružite še preden nas fliknejo na drugo ali celo tretjo podstran... :kuza:

Nosečke, ne vem, kako vam uspe s samo 10-kratnim merjenjem KS na dan... Jaz sem si merila 12- do 15-krat. Se je Tomažička kar za glavo držala, ko mi je pisala recepte...
Bazalne odmerke sem si praktično spreminjala skorajda vsak dan. Redko sem imela iste bazalne 3 dni. Tudi meni je v začetku nosečnosti potreba po insulinu sprva začela upadati (hipe), potem pa seveda naraščati do konca nosečnosti.
Ni kaj, tudi vam drugega ne ostane, kot da se kar naprej špikate... A kaj bi to, ko pa vas na koncu čaka nekaj tako lepega... :duda:

Ja, naša mala medvedkica pridno raste, malo nam jih "špila", malo se veseli, malo teži, malo se smeje, malo joka, pa gre čas naprej... Zaenkrat je vse OK, prejšnji teden sva bili na cepljenju, drugi mesec pa imava spet nekaj (ne vem, a cepljenje ali posvetovalnico?).
Aja, pa še to... Sem začela medvedkici malce dajati sadje. Najprej kuhano jabolko (tako kot piše v revijah), pa se je bolj kot ne pačila (v bistvu se je tudi meni zdelo prekislo...), danes pa sem se spomnila na banane, pa sem ji zmiksala pol banane in pol jabolka in je tako jedla, da je blo veselje... :bravo: Bomo videli, če bo kakšna reakcija, ker je pojedla ful (ker je zmanjkalo, sem ji dala še preostale pol banane in nekaj jabolka... :zmeden: ), a enostavno nisem imela srca, da bi ji nehala dajati, ko pa je takooooo na široko odpirala ustka... Upam, da ne bo nič in da bomo lahko nadaljevali v tej smeri...
Ja, fotke bom ob priliki dodala, samo da jih odberem. Pa ne danes...

Saj bom kar končala, ker moram iti spat, sicer bo kriza... :muca:

Skratka, lepo se imejte, nosečke pobožajte svoje trebuščke, mamice poljubite svoje otročičke, vse pa imejte lepe cukre!

Srečno!

Medvedka

Kinokija -> Diabetes, part 40 (5.6.2005 18:24:02)

Ne morem verjeti, da smo tako lene.:ups: Edina, ki se javi, je mamica z najmanjšim dojenčkom. :zmeden:

V glavnem, pri nas nič novega. Razen ogromenga trebuha, jaz ne vem, kaj je to, ampak trebuh imam že toooooooooolk velik, ne vem več, kam bo šlo. Res, da sem se zredila malo preveč (črpalka), ampak vseeno. Sedaj sem v 26. tednu, okoli 30. tedna se bom počasi spravila kaj pripravljat za dojenčka, sedaj zaradi vraževernosti raje ne. Pa saj, kaj češ komlicirat, potem si samo še bolj neučakan.

Medvedka, ko boš dala slikice notr, plis, geslo.

Ajsha, ti si pa sedajle enkrat začela delat, kako je priti nazaj po 1,5 letu odsotnosti?

Alja, kako? :miska::miska:

Je pa grozno tale vročina, me je prov strah poletne pripeke, že sedaj me je oblivalo, dihala sem komaj na škrge, kaj šele bo.

LP vsem, nosečke javite se kaj!

Kinokija 26t :nosecka:

tejka24 -> Diabetes, part 40 (7.6.2005 7:55:00)

Živjo!

Smo pa res malček lene kar se pisanja tiče. Mogoče pa bo sedaj čez poletje kaj boljše glede na to, da se bom čez dan večinoma zadrževala v hiši in bom ven pokukala, ko se bo vsaj majčkeno shladilo.

Trenutno sem sredi izpitnega obdobja. Še tri izpite pa bo konec :).
Ja pa v šolo za starše hodiva. Sva ujela ravno zadnja predavanja, ker jih tu čez poletje ni. Včeraj smo imeli predavanje o porodu in je ta zdravnica razlagala kaj vse lahko uporabljaš v porodni sobi (poslušaš svojo glasbo, porodne žoge,...). Kako je pa kaj s tem v Ljubljani?

Moj trebušček tudi pridno raste in moje kilce tudi :(. Včasih imam občutek, da samo trebuh hodi po svetu. :)

Z možijem se počas pripravljava za najinega :duda:. Voziček sva že kar neki časa nazaj kupla, včeraj pa sva še posteljico. Ta teden pa nameravam pregledat vse oblekice, ki sem jih dobila, da bom približno videla kaj bi blo potrebno še kupit.

A ima mogoče katera PDC 13.6.?

Lep pozdravček vsem mamicam in vašim :duda:, pa seveda :nosecka: in tistim, ki to kmalu boste!

Tejka

digi -> Diabetes, part 40 (14.6.2005 15:12:47)

Pozdravljene punce,
no sem sladkorček 1 in z :love: delava že eno leto na :duda:. Sedaj pa me zanima kako je kaj bilo ali je pri vas in kako dolgo ste rabile, da ste :nosecka: in pač vse okrog tega me zanima. Please.... Pišite. Saj sem že ogromno brala o tej zadevi in seveda o sami sladkorni kar vem veliko, saj sem na insulinu, samo zanima me kako je to v realnem svetu...

Pa pa:)-

Stran: [1]