BONI* -> alergija?? (25.5.2005 21:40:29)
|
Hojla punce! Prosim ne bit hude name, ker tole ne paše čisto na ta forum, ampak tu sem najbolj domača, ve pa ste tako zlate, da mi boste vseeno malo pomagale. HVALA!! Naš Luka (5,5m) ima že kakšen mesec na roki malo nad komolcem in na obeh komolcih kot ene lišaje suhe kože, ki so počasi tudi nekoliko zrastli. Največji je velik kot 5 tlolarski kovanec. Že veliko dalj časa pa se ubadamo tudi z zelo suho kožo na obrazu, ki smo jo mazali že z bepantenom, linolo, kamilično kremo in ribodermom, pa nič ne pomaga. Sedaj pa je pediatrinja prišla na idejo, da gre verjetno za alergijo in nas je poslala k dermatologu. Sama je rekla, da je možno, da je Luka alergičen na mačje dlake. Danes pa smo bili pri dermatologu (otroška dermatološka ambulanta v Lj.), pa se mi zdi, da je dermatologinja precej površno pogledala stvar in takoj rekla, da so najpogostejše alergije na kravje mleko in jajce in da moram jaz na dieto, ker ga dojim. Povem pa naj še to, da že uvajamo gosto hrano in da dopoldan dobi sadno ali zelenjavno kašico, zvečer pa mlečno riževo kašico, v kateri je že mleko (posneto, torej kravje:zmeden. Po sadju ali zelenjavi nisem opazila nobene alergije, kvečem mogoče na brokoli, pa še to nisem sigurna (rdeče pikice po obrazu ali pa samo naklučje). Testiran ni bil pri dermatologinji nič. Seveda bomo šli sedaj še privat k dr. Kralju v Murgle center, ker jaz z današnjo obravnavo niti najmanj nisem zadovoljna. Zdaj pa vi meni povejte, tisti ki imate izkušnje, kako sploh zgleda alergija na jajca ali kravje mleko, ali pa celo res na mačjo dlako? Naj še povem, da Luka drugače ne kaže mnobenih znakov alergije (nima zamašenega nosa, ne kašlja, kiha v mejah normale, se ne duši ipd.), niti nima nikjer drugje po telesu kakšnih drugih izpuščajev. Hvala za pomoč! Lp, Boni
|
|
|
|