|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   družinsko drevo
27.6.2009 9:02:28   
Šarki
ga kera dela?? jaz sem se par dni nazaj odločila začet. zaenkrat sem ata in mamo vprašala za koliko nazaj vesta podatke. sta me kar malo presenetilauser posted image
imam že 75 ljudi vpisanih, samo delam tko, malo bolj širše kar je še živečih sorodnikov, tko da mam svaka in njegove starše, brata in sestro tud vpisana.

a se je kera tega bl strokovno lotila??

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: družinsko drevo
27.6.2009 9:50:27   
frutka_
kam pa vpisuješ podatke. jaz sem pred časom tudi razmišljala da bi se lotila tgea

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2009 10:32:37   
Felicita
jest ga mam narjenega za cca 200 let nazaj... samo sem že laufala tudi po dalmaciji, od koder me je sled popeljala na češko, do tja pa še nism pršla... delala sem ga kr na papir, v beležko sem si zapisovala pa na šeleshamer potem risala... mam pa kr velik lukenj vmes na žalost, ker sploh za veliko nazaj so podatki v cerkvenih arhivih (oz. arhivih nasploh) zelo švoh in tko... je pa svojevrstna izkušnja.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2009 11:17:37   
Šarki
jest sem jih vpisala na ancestry.com. začela sem pa glih zaradi tega, ker sem naletela na to stran, ker se mi ne da na liste pisat, k popi**** če se zmotim, k poj ni več lepo k popravlamuser posted image

zaenkrat sem še na slovenskem ozelju, od ata stric je verjetno v ameriki, nekaj sem našla na ellis island - seznam potnikov, od mame teta tudi verjetno, samo je še nikjer nisem našla. na forumu, k je na ancestry.com, sem našla tudi američane k iščejo tukaj sorodnike iz LJ z našim priimkom, sam morš plačat za prijavo, če hočeš odgovarjat (bereš pa lahko brezplačno user posted image )

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2009 12:52:46   
čipka
http://www.geni.com/

user posted image

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2009 13:00:43   
Felicita
aja, jest bi še to rekla - jest sm ga delala po očetovi strani, ker sem ugotovila, da če bi hotla it po obeh straneh že po 4-5 rodovih (torej nekje do praprapradedkov/babic) zadeva rata neobvladljivo velika in široka in nesledljiva.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2009 13:56:03   
Anonimen
Od moje sestre tast ga je naredil oz.ga še dopolnjuje. Mu je blo prej lažje, dokler je bil zaposlen na občini, ker je lažje prišel do podatkov. Sprva je bila samo njihova veja, potem je dodal še našo in prišel do zanimivih povezav izpred 300 let nazaj, ko "smo" bili v žlahti že daleč daleč nazaj.user posted image Zanimiva zadeva.user posted image

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2009 14:57:31   
Spark
Rad bi se lotila dela, samo ne vem kje naj dobim vse podatke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2009 15:03:06   
Felicita
v sloveniji največ po župnijskih arhivih, neki pa tut v občinskih oz. 'splošnem' - v lj v grubarjevi palači. začni pa vsekakor pri živečih sorodnikih.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2009 15:40:30   
mateyka
moj tast ima svojega in je en ogromen plakat v dnevni sobi. ga je dal delat afaik. veliko imen prednikov ima samo ime (priimka ni) ali pa ime očeta ni znano (pankrti user posted image ) itd.
je pa drevo specifično za regijo (severna švedska), tko da imajo vse ženske 3 generacije nazaj priimek Imeočeta+dotter, vsi moški pa Imeočeta+sson, ki se spreminja z vsako generacijo (vsako ime očeta spremeni priimek). kolikor vem so tam vse te zadeve zapisane v cerkvenih knjigah.

zase vem, da imam ene 3 generacije zapisane v župnijski knjigi kjer je živela moja mama (torej so živeli nekaj generacij sigurno v tej vasi), ker sem nekje videla skopirane izpiske - nekdo od naših sorodnikov se je lotil tega dela pa ni končal - aka obupal? user posted image
verjetno pa lahko tudi koga plačaš, da ti to naredi do določene generacije nazaj? odvisno koliko komplicirana zadeva so tvoji predniki - če so bili pustolovci, bo kar drago user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 27.6.2009 15:41:49 >

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2009 15:51:09   
nana 27
Jaz sem šla delat drevo po mamini strani. Ni bilo težko, ker vem, kje so živeli stari starši..najprej sem zapisala podatke, ki so mi jih povedali starši in stari starši. Hodila sem tudi po pokopališčih. Zanimivo delo, žal premalo časa. Prva pot je bila  Nadškofijski zgodovinski arhiv v Ljubljani http://lj.rkc.si/?id=11&fmod=2 , kjer poveš, katere podatke potrebuješ in za katero župnijo. Vodijo se podatki - poročna matična knjiga, knjiga rojstev/krstov, knjiga smrti.. in posebna knjiga status animarum, kjer je navedena hišna številka, domače ime, status, služinčad, če so jo imeli :) in potem gledaš nazaj. Imajo podatke do leta 1900 za ljubljansko območje verjetno ima MB svoj arhiv...), ostale dobiš na občini. Dobrodošlo je, da si prej prebereš kakšno knjigo o rodoslovju, kjer dobiš natančne napotke. Včasih za kakšno območje obstaja tudi zgodovinska kronika, torej tudi branje takih knjig zelo priporočljivo, ker izveš še kakšna ozadja, ki jih ob "golih" letnicah ne veš. Dobrodošlo je znanje nemščine, dobro, da si slovar prej sprintaš in vzameš s sabo v arhiv. Sicer lahko še tam sprašuješ, ampak ne moreš pa vsega. Gre pa za staro nemščino. http://www2.arnes.si/~rzjtopl/rod/rod.htm http://www2.arnes.si/~rzjtopl/rod/rod.htm http://www2.arnes.si/~rzjtopl/rod/metode/r-slovar.htm

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.6.2009 12:03:12   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Šarki
ga kera dela??

Jaz - že skoraj 3 leta. To počnem v svojem prostem času, zato napredujem bolj počasi in sem trenutno šele pri obdobju med 1. in 2. svetovno vojno in to po mamini strani. Zadeva gre bolj počasi tudi zato, ker takorekoč nimam živečih sorodnikov oz. nimam stikov s tistimi, ki so še živi. Vprašanje je pa seveda, koliko je takšnih, za katere ne vem, saj je bila moja mama med 2. svetovno vojno posvojena in tukaj se mi je polovica vsega tudi ustavila (predniki moje babice so še neznanka). Sem šla pa tudi jaz v Arhiv poleg Magistrata in tam dobila originalne papirje o mamini posvojitvi. Glede na to, da so mi kot otroku povedali popolnoma drugačno zgodbo o vsem skupaj, je bil kar šok, ko sem zagledala papir, na kateri je bila dedkova lastnoročno napisana in podpisana izjava, da se odpoveduje moji mami. Ko raziskuješ preteklost svoje družine, se moraš pripraviti pač tudi na takšne šoke. Imam pa tako, kakor od Mateyke tast, narejen en velik, dolg plakat, na katerega vpisujem vse, kar izvem - imena, priimke, bivališča, datume rojstev, porok, krstov in smrti. Sem se pa tudi veliko poslužila Interneta in vseh rodoslovnih strani, ki so gor (predvsem Cindy's List je zakladnica).

Počasi, pa ziher. S tem imam dela za celo svoje življenje.

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.6.2009 16:56:35   
ronja
Ne delam. Dokler je bil dedek živ, ne bi bil problem, si je tudi zelo želel, da bi ga kdo naredil, ker je bil zgodovinar... Ampak to je pa ena stvar, ki me res POPOLNOMA nič ne zanima. fascinantno se mi zdi, da se toliko ljudem da s tem ukvarjat in je verjetno super hobi, vendar res ni zame - čisto popolnoma vseeno mi je, kako je bilo ime mojim prednikom in koliko otrok so imeli in kako je bilo ime tem otrokom in s kom se kako v sorodu. Vem za starše, to mi zadoščauser posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.8.2009 14:44:05   
liliput84
Mi smo ga pa za atovo 80. letnico dali delati in je ven prišlo super. Delali so ga dva meseca skupaj, potem smo dali pa še naslikati, tako da ma zdej ata svojo familijo na steni. Super zgleda! Pa še linija gre 250 let v preteklost. Če je še kdo bolj lene sorte ali pa da se bolj kot ne mudi za kakšno darilo vam toplo priporočam, da se obrnete na njih. Najdete jih na: www.genshistoria.com

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.9.2009 21:42:14   
kamilija
ooo super ideja. Jaz sem ravno izvedela da je moja mama iz vasi ključ iz banje luke. ali ima kdo tam sorodnike?

(odgovor članu liliput84)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.9.2009 12:57:08   
Kerensa*
Družina moje biološke babice izhaja iz Mostarja ali okolice (predvidoma), lahko pa je kjerkoli iz BiH. Bili so namreč Hrvati, ki so živeli v BiH pred in med 2. svetovno vojno. Nekaj sledi me vodi v vas Široki Brijeg, nekatere pa v Vitez. V končni fazi niti Banja Luka ni tako daleč in priimek, katerega raziskujem, obstaja tudi tam. user posted image

Mogoče se pa lahko kako poveževa oz. si pomagava pri raziskovanju? Jaz sem se namreč obrnila na pomoč na BiH oz. ex YU medije (Dnevni alaz, Večernji list, Sve za ljubav itd.) in v kratkem bo objavljeno moje iskanje družine. Po BiH brskam že dve leti in mogoče ti lahko pomagam.

Dobiš me na darja.slovenija@gmail.com (e-mail in MSN).

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.9.2009 20:30:55   
Poka
Meni je pa to noro noro zanimivo... Polbratova sorodnica se je pred leti lotila tega, pa ne vem, če je prišla do konca, ker se je žal smrtno ponesrečila v avtomobilski nesreči. Vem, da je v ta seznam potem vključila tudi mene in mojo mamo, verjetno zato, da bi potomci vedeli, da si tako del družine, čeprav si nisi v krvnem sorodstvu.

Jaz bi se z veseljem lotila tega, ker se mi včasih zdi, da del mene dobesedno manjka - problem je v tem, da nimam stikov ne z očetom, niti z babico in dedkom ne, ker so med nami pač neke nepremostljive ovire, nimam pa niti z drugim dedkom, s katerim pa že od mojega rojstva noče govorit moja mama. Skratka, čudna situacija - vem pa samo to, da moj dedek izhaja iz menda najvišje ležeče vasi v Sloveniji, nekje na primorskem.

Zanima me pa tudi to, če sem si v sorodu z zadnjim lastnikom Blejskega gradu user posted image , ker se piše isto kot jaz user posted image user posted image Niti nebi vedela, sem pa tri mesece živela na Bledu in so mi povedali domačini - zanimivo sicer, nisem pa sicer preverila informacije, če slučajn ni res, je boljše mislit, da je res user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.9.2009 20:37:11   
Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Družina moje biološke babice izhaja iz Mostarja ali okolice (predvidoma), lahko pa je kjerkoli iz BiH. Bili so namreč Hrvati, ki so živeli v BiH pred in med 2. svetovno vojno. Nekaj sledi me vodi v vas Široki Brijeg, nekatere pa v Vitez. V končni fazi niti Banja Luka ni tako daleč in priimek, katerega raziskujem, obstaja tudi tam. user posted image

Mogoče se pa lahko kako poveževa oz. si pomagava pri raziskovanju? Jaz sem se namreč obrnila na pomoč na BiH oz. ex YU medije (Dnevni alaz, Večernji list, Sve za ljubav itd.) in v kratkem bo objavljeno moje iskanje družine. Po BiH brskam že dve leti in mogoče ti lahko pomagam.

Ti, karnisa, do kam nazaj pa ti misliš raziskvat? Mislim, koliko stoletij nazaj? Do ktere dobe, trias, jura, kreda al še nazaj? Ker potem v končni fazi niti ne rabiš ne vem kako iskat....

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.9.2009 21:32:17   
tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Ti, karnisa, do kam nazaj pa ti misliš raziskvat? Mislim, koliko stoletij nazaj? Do ktere dobe, trias, jura, kreda al še nazaj? Ker potem v končni fazi niti ne rabiš ne vem kako iskat....

Samo do špegla.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.9.2009 17:03:47   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Volga
Ti, karnisa, do kam nazaj pa ti misliš raziskvat? Mislim, koliko stoletij nazaj?

Do kjer bo šlo. Zaenkrat sem prišla do 19-ega stoletja.

Tanika... če ti je dolgčas... saj veš. user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.9.2009 17:09:58   
Kerensa*
No, pri nas se bo očitno nekaj premaknilo.

Klicali so me s slovenskega veleposlaništva v Bih in mi pojasnili nekaj "malenkosti", ki so za raziskovanje v pravi smeri lahko zelo pomembne. Usmerili so me še na slovensko veleposlaništvo v Zagrebi (ker je bila moja babica Hrvatica, obstaja tudi možnost, da je bila ob rojstvu vpisana v hrvaške državljanske knjige) in na UE Radovljica (ker je pokopana na Bledu, mi tam lahko izdajo mrliški list, iz katerega potem menda lahko v BiH sklepajo marsikaj).

Mogoče mi pa ne bo treba iti v Bih in bo dovolj do Hrvaške. Glede na to, da so mi v BiH 100%-no potrdili, da je bila moja babica hrvaške narodnosti, mi je zdaj vsaj jasno, zakaj tako rada poslušam hrvaško glasbo.

Kri ni voda, pravijo. user posted image

Kaj pa ostale - kako kaj napredujete, če sploh kaj delate na tem?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.9.2009 20:09:38   
abc100
Jaz sem se tega lotila slabe dve leti nazaj. Na začetku sem bila zelo zagreta, sedaj sem pa kar malo popustila. Jaz si vse vpisujem v program Brother's keeper. Hočem pa narediti tako, da bodo imeli moji otroci po obeh streneh (po moji in partnerjevi) pogled v preteklost. Zanima me, kako to ve delate. Ko pridete do nevem, praprababice, a potem vnesete vse njene otroke in njihove družine? Ker tega je potem toliko, da se ven ne vidiš. Jaz nisem šla tako v podrobnosti, ampak grem bolj v preteklost. Imam pa srečo, da je za taščino družino drevo delal hwalina in je prišel zelo, zelo daleč nazaj. Najstarejši po njeni strani je bil rojen leta 1682. Nekdo drug pa je delal drevo za mojega starega ata, je pa prišel do leta 1750. Tako da imam kar nekaj dela olajšanega. Za eno vejo imam 13 rodov. sama sem najdlje prišla za tastovo družino do nekje leta 1800, naprej pa še nisem šla.
Enkrat sem se odpravila v naše župnišče, vendar je blo vse tko smotano. Tam sem stala, župnik je pa brskal, tako da sem ga samo za nekaj podatkov prašala, potem sem pa šla. Sem si drugače predstavljala, da bom lahko sama iskala in si vzela več časa. Sploh bi pa rada malo več izbrsala o očetovih koreninah, ker sem pršla samo do njegovih starih staršev.

treba si bo spet čas vzet in se spet malo v zgodovino spustit.

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.9.2009 20:10:38   
abc100
Še nekaj me zanima. Jaz bi vse to rada nekako spravila na papir, vendar se tega ne znam lotiti. Rada bi naredila nekaj preglednega. Kako ste to ve naredile?

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.9.2009 20:16:55   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: abc100
Jaz si vse vpisujem v program Brother's keeper.

Tudi jaz sem ga imela na začetku, ampak ko sem ugotovila, koliko je še drugih (brezplačnih) programov za to, sem se raje odločila za "My heritage family tree", ker je vizuelno lepši. Tako ali tako pa imam računalnik samo za osnutke vsega - ostalo delam ročno, ker me bolj veseli.
Zanima me, kako to ve delate. Ko pridete do nevem, praprababice, a potem vnesete vse njene otroke in njihove družine? Ker tega je potem toliko, da se ven ne vidiš.

Ja, tako to počnem. Zato imam po moževi strani (ki jo je bistveno lažje raziskovati, kakor mojo) vpisanih že cca. 200 sorodnikov, po svoji pa... hmmm... 20?
Imam pa srečo, da je za taščino družino drevo delal hwalina in je prišel zelo, zelo daleč nazaj.

Hawlina je raziskoval tudi določen priimek mojih prednikov in sva v kontaktu preko e-maila (primerjava evidence).
treba si bo spet čas vzet in se spet malo v zgodovino spustit.

Jaz sem zaradi tega tedensko na učnih urah zgodovine Jugoslavije.

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.9.2009 20:56:44   
abc100
IZVIRNO SPOROČILO: abc100
Jaz si vse vpisujem v program Brother's keeper.

Tudi jaz sem ga imela na začetku, ampak ko sem ugotovila, koliko je še drugih (brezplačnih) programov za to, sem se raje odločila za "My heritage family tree", ker je vizuelno lepši. Tako ali tako pa imam računalnik samo za osnutke vsega - ostalo delam ročno, ker me bolj veseli.

Jaz imam brezplačno verzijo. Pa ne predstavljam si, da bi vse še enkrat vpisovala v drug program.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

IVF spol
larci22

Ali ste po ivf postopku rodile punčko ali fantka?

punčko (53%)

fantka (47%)

Število vseh glasov: 123

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!