Široko povijanje - Postojna (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

trebušček -> Široko povijanje - Postojna (25.5.2005 13:47:17)

Živjo! A mogoče lahko pove (ups napiše) katera, ki je rodila v Postojni, ali v Postojnski porodnišnici otroku slikajo kolke že takoj po porodu, ali ga je treba nekaj časa široko povijati? Kaj pa če imaš pediatra kje drugje (npr. v Ljubljani), kjer je "predpisano" široko povijanje? Hvala za odgovor.

Jessy -> Široko povijanje - Postojna (25.5.2005 13:54:04)

To pa tudi mene zanima, saj grem roditi v Postojno.

Maxica -> Široko povijanje - Postojna (25.5.2005 13:56:12)

Jaz lahko povem iz svojih izkušenj, da imaš, če rodiš v Postojni, prvo kontrolo kolkov pri :duda:starosti dveh mesecev, potem pa še enkrat pri treh. Do takrat naj bi povijali široko.

tiktak -> Široko povijanje - Postojna (25.5.2005 14:07:26)

Jaz sem rodila v Postojni dober mesec nazaj in so naredili Uz kolkov že tam. Pri nas en kolk ni bil še v redu, tako da široko povijamo, kontrolo pa naj bi mel okoli 6 tedna.

aka -> Široko povijanje - Postojna (25.5.2005 14:35:55)

Rodila v Postojni dve leti nazaj.
UZ kolkov naredijo že v porodnišnici, sledi tri mesece povijanje na široko,tudi če UZ pokaže, da je vse v redu, pri treh mesecih kontrola in konec. Toliko.

Tipi -> Široko povijanje - Postojna (25.5.2005 15:10:59)

Ultrazvok naredijo preden greš domov in nato kontrola, ko je otrok star tri mesece. Do takrat je tudi 'obvezno' široko povijanje. Nato pa ti napišejo po lastni želji ali še drugače pa ne. Jaz sem svojo povijalo do petega meseca.

Lp :sloncek:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.5.2005 15:45:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

trebušček -> Široko povijanje - Postojna (25.5.2005 16:53:06)

Punce super ste!! Najlepša hvala za vse podatke.
LP

Maxica -> Široko povijanje - Postojna (26.5.2005 9:50:37)

Joj, mogoče se nisem prav izrazila.:ups: Prvič kolke seveda pregledajo že pred odpustom, ampak potem jih prvič(odkar si doma:zmeden:) pogledajo spet čez dva meseca, naslednjič pa še pri treh mesecih. Tako sem mislila.:ups:

Stran: [1]