krci ter tezave z odvajanjem blata (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


daisyb -> krci ter tezave z odvajanjem blata (24.6.2009 19:44:49)

zivjo,

mislim, da ima moj otrocicek star 14 dni krce in ne more normalno na blato...ga prav zvija. blato, ko se pokaka pa je normalno mehko. kaj naj mu dam proti krcem? ali naj kupim kapljice ali naj grem na mleko novalac proti kolikam? sedaj imava novalac 1...od sobote do danes je lepo kakal, danes pa tezko...ali je krivo mleko? naj uporabljam oba mleka (novalac 1 in proti kolikam)?

vsak nasvet mi bo dobrodosel


lp




Hope2 -> RE: krci ter tezave z odvajanjem blata (24.6.2009 19:57:08)

O krčih je bilo veliko napisanega. Lahko malo pobrskaš. Sicer pa pusti ga brez plenice in naj se fajn zbrca, lahko mu tudi ti pomagaš in mu kolena vlačiš do trebuščka. Masiraj mu trebušček v smeri urinega kazalca. Čaj iz komarčka mu dajaj, lahko po žlički ali flaški. Če je na Am, potem nekateri rabijo dodatno tekočino in bo tudi lažje odvajal. Kapljice proti krčem. Tu nažalost moraš vse sprobat, saj ni nujno, da bodo tvojemu sploh pomagale. Imaš pa bio gaia, antiflat, kuminov sirup različnih lekarn ( s temi v sekundi vsi utihnejo, saj so cuker[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ne pomagajo pa vsem), sab simplex, razne homeopatske granule........ ma ni da ni, kupiš v slovenskih lekarnah, italijanskih ali avstrijskih. Potem nošenje na trebuhu, cartanje, namakanje v topli vodi in predvsem mirne živce in čakat da pač minejo ti dnevi oz meseci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Glede odvajanja pazi tudi, da odmerjaš pravilno, da ni mleko premočno. Lahko raje daš 10ml več vode, kot je predpisano. Pazi, da ne pije postanega kuminovega ali komarčkovega čaja. Če je hudo, lahko mleko tudi menjaš.




Stran: [1]