izredna socialna pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

princeska29 -> izredna socialna pomoč (24.6.2009 9:33:59)

a mogoče gdo kaj ve  o tej izredni socilni pomoči ki bi se naj izplačala septembra od 80 - 200 eurov!!zanima me če moraš to kakšen obrazec na socialnem izpolnit al kak je s tem??o tem je bilo zdaj precej govora po televiziji še celo včeraj pri preverjenem ko je bila tista ženska ki je dobila 2.99 eurov dsp-ja na koncu pa so ji še to ukinili

pipic -> RE: izredna socialna pomoč (24.6.2009 9:39:01)

http://med.over.net/forum5/read.php?58,5526528

http://www.siol.net/slovenija/novice/2009/06/socialno_ogrozenim_posebni_dodatek.aspx

petra2a -> RE: izredna socialna pomoč (3.7.2009 8:53:15)

Sem ravno v štacuni ujela debato o tem in je rekla ena ženska, da je slišala, da bodo do tega dodatka upravičene vse osebe, ki izpolnjujejo navedene pogoje, RAZEN:

oseb, ki so v letu 2009 zaprosile za IDSP (izredno denarno socialno pomoč).

tinatona -> RE: izredna socialna pomoč (3.7.2009 9:22:32)

Kaj pa tisti, ki do DSPja nismo bili opravičeni (prejemam pa samo preživnino in otroške doklade)?

LP

Kerensa* -> RE: izredna socialna pomoč (3.7.2009 16:15:43)

Tudi osebe, ki so v letu 2009 zaprosile (in jim je bila odobrena) za IDSP, so/bodo upravičene do tega dodatka, ki se bo izplačeval menda julija in avgusta.

alamar -> RE: izredna socialna pomoč (9.7.2009 10:39:42)

Kaj pa za osebe, ki jim preneha DSP tekom leta (recimo julija)? Jim tudi, avtomatsko brez vloge, pripada ta dodatek? Morda le sorazmeren delež? Nisem našel podrobnejših informacij glede tega.

Kerensa* -> RE: izredna socialna pomoč (10.7.2009 10:42:28)

Kolikor sem jaz uspela razbrati zadevo, ni potrebno, da si upravičenec do DSP celo leto 2009. Dodatek bodo dobili tisti, ki bodo imeli veljavno odločbo o DSP julija in avgusta 2009 (potem je pa čisto vseeno, ali jim velja od januarja do decembra 2009 ali pa samo julija 2009).

princeska29 -> RE: izredna socialna pomoč (12.7.2009 13:21:16)

jaz dobivam DSP in me zanima če lahko ob tem še dam vlogo za IDSP za šolske potrebščine??
pa glede tega dodatka ki se bo nakazoval a se bo doblo pred tem kakšno obvestilo oziroma odločba da ti pripada in da ti bodo nakazali pa koliko???

valerija77 -> RE: izredna socialna pomoč (12.7.2009 13:31:11)

Jaz dobivam pa denarno nadomestilo iz Zavoda, vendar je znesek 315 eur, torej presega za CELA 2 eur![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Kerensa* -> RE: izredna socialna pomoč (12.7.2009 19:15:21)

IZVIRNO SPOROČILO: princeska29
jaz dobivam DSP in me zanima če lahko ob tem še dam vlogo za IDSP za šolske potrebščine??

Seveda lahko. Moraš pa predtem prinesti predračun (iz knjigarne).
pa glede tega dodatka ki se bo nakazoval a se bo doblo pred tem kakšno obvestilo oziroma odločba da ti pripada in da ti bodo nakazali pa koliko???

Tega pa žal ne vem. Lahko, da bo kakšen dodaten dopis, lahko pa, da bo kar nakazano v "sklopu" nakazila DSP.

hillmagic -> RE: izredna socialna pomoč (20.7.2009 21:55:32)

IZVIRNO SPOROČILO: petra2a

Sem ravno v štacuni ujela debato o tem in je rekla ena ženska, da je slišala, da bodo do tega dodatka upravičene vse osebe, ki izpolnjujejo navedene pogoje, RAZEN:

oseb, ki so v letu 2009 zaprosile za IDSP (izredno denarno socialno pomoč).

od kdo ta podatek  To drzi ali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ne

Kerensa* -> RE: izredna socialna pomoč (21.7.2009 0:37:45)

Nikjer v uradnih objavah NE piše, da osebe, ki so v letu 2009 zaprosile (in jim je bila odobrena) IDSP, tega dodatke NE bodo dobile.

Torej jim pripada.

princeska29 -> RE: izredna socialna pomoč (21.7.2009 8:07:01)

mene pa zanima oz.mojo znanko ki je v letu 2009 ostala brez službe in ni prijavljena na zavodu za zaposlovanje(ne dobiva ne nadomestila iz borze in ne DSP) A je ona upravičena do te pomoči in ali jo bo sploh dobila če ni prijavljena na zavodu???
hvala

p.s.
njen mož pa dobiva invalidsko nadomestilo v višini 424 eurov in to je tudi ves prihodek ki ga imata čez mesec

Kerensa* -> RE: izredna socialna pomoč (22.7.2009 1:39:04)

IZVIRNO SPOROČILO: princeska29
mene pa zanima oz.mojo znanko ki je v letu 2009 ostala brez službe in ni prijavljena na zavodu za zaposlovanje(ne dobiva ne nadomestila iz borze in ne DSP) A je ona upravičena do te pomoči in ali jo bo sploh dobila če ni prijavljena na zavodu???

Nikjer ni izrecno navedeno (al' pa jaz ne vidim), da osebe brez dohodkov do tega dodatka ne bi bila upravičene, niti ne vidim posebne obrazložitve za vzdrževane družinske člane (kakor je npr. tvoja znanka), torej bi ji po tej logiki ta dodatek moral pripadati. Vendar bi, takole na pamet, rekla, da načeloma ne njej, temveč bi zanj zaprosil mož, ki je zaposlen, ima pa premajhno plačo za dva.

Anonimen -> RE: izredna socialna pomoč (22.7.2009 7:26:34)

kdaj pa naj bi se nakazovalo?
jaz sem zadnji dohodek prejela maja 2009 od zavoda za zaposlovanje. in od maja, pa do 15.setembra sem brez dohodkov, razem otroskih dokladov. upam, da me ne pozabijo.
samo kolkor imam jaz sreco, bom dobila augusta. ko bom imela itak dovolj. en kos porodniske, doklade, € od paketa. ...
grrr....

Kerensa* -> RE: izredna socialna pomoč (22.7.2009 9:54:50)

Nakazovalo naj bi se julija in avgusta, vendar ne vem, po kakšnih kriterijih (ali vsem julija, ali vsem avgusta, ali enim julija in drugim avgusta, pa po kakšni prioritetni lestvici).

princeska29 -> RE: izredna socialna pomoč (22.7.2009 10:12:21)

pa je gdo že od tukaj na forumu dobil to pomoč!!!

princeska29 -> RE: izredna socialna pomoč (22.7.2009 10:33:15)

tako zdaj sem brala da bo pomoč nakazana septembra!!me pa zanima če sem do nje upravičena saj moja dsp znaša 354 eurov sem mamica samohranilka 

Kerensa* -> RE: izredna socialna pomoč (22.7.2009 10:34:58)

To izredno pomoč bodo dobili vsi prejemniki DSP, ne glede na mesečno višino DSP.

tinatona -> RE: izredna socialna pomoč (22.7.2009 16:00:13)

Kaj pa če nisi prejemnik DSP, vendar si brezposeln in imaš 250€ dohodka na mesec?

LP

slutnja -> RE: izredna socialna pomoč (22.7.2009 16:08:52)

o kaki socialni pomoci je govora?

Kerensa* -> RE: izredna socialna pomoč (23.7.2009 0:18:09)

IZVIRNO SPOROČILO: tinatona
Kaj pa če nisi prejemnik DSP, vendar si brezposeln in imaš 250€ dohodka na mesec?

Če si brezposelna, moraš biti aktivna iskalka zaposlitve (kar se bo najverjetneje dokazovalo s prijavo na RZZ - razen, če si upravičeno nezaposlena ali nezaposljiva). Dohodkovno pa ustrezaš.

tinatona -> RE: izredna socialna pomoč (23.7.2009 7:58:50)

Hej!

Sem prijavljena na Zavodu za zaposlovnje in si iščem službo. Trenutno dobivam samo preživnino in otroške. Čakam novo odločbo za otroške, če bo odobreno bom potem dobivala 317€ na mesec. A bom še vedno ustrezala za to pomoč?

LP

Kerensa* -> RE: izredna socialna pomoč (23.7.2009 8:31:15)

Če imaš samo preživnino in otroški dodatek, sta to "dohodka", ki v bistvu pripadata otroku, ne tebi (ti si samo skrbnica oz. upravljalka tega denarja - uradno). Ti si brez dohodkov, torej si po tej logiki upravičena do tega dodatka.

Kerensa* -> RE: izredna socialna pomoč (23.7.2009 8:35:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Nakazovalo naj bi se julija in avgusta, vendar ne vem, po kakšnih kriterijih (ali vsem julija, ali vsem avgusta, ali enim julija in drugim avgusta, pa po kakšni prioritetni lestvici).

Ja, drek... nakazovalo NAJ BI SE septembra. Poudarek je na NAJ BI SE. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>