šest prstkov na nogici (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

bebe&jaz -> šest prstkov na nogici (24.6.2009 8:51:49)

Živijo!
Spodaj berem o zaraščenih prstkih, mi pa imamo drugačen primer. Namreč naš 2-mesečni dojenček ima na desni nogici 6 prstkov. To izgleda tako, da sta pri mezinčku iz enega korena izraščena 2 prstka, v obeh je kost. Ta šesti prstek "gleda precej ven" od preostalega stopala, je širše pri prstkih kot stopalo. V porodnišnici je P ob pregledu rekla, ga se ga bo odstranilo preden gre v čeveljčke, na prvi posvetovalnici pa je naša P samo pogledala in nič komentirala, pa tudi obene info o morebitni operaciji (kdaj, kako) mi ni dala. Saj vem, da je še zgodaj, ampak me vseeno zanimajo vaše izkušnje...

bskrle -> RE: šest prstkov na nogici (24.6.2009 9:07:57)

Pri znanki so tako operacijo naredili takoj po rojstvu

tinaaja -> RE: šest prstkov na nogici (24.6.2009 11:47:52)

jaztudi vem za primer da so takoj po rojstvu podvezali prstek

Anonimen -> RE: šest prstkov na nogici (24.6.2009 12:51:52)

Če je kost pol ne vem, če takoj po rojstvu to režejo. Pri eni znanki je imel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] na rokici na koncu prstek, ki je visel samo na tkivu-nitki in so odrezali, ko je dosegel težo 6 kil .
Po mojem je najbolje, da dobiš napotnico do kirurgije in se tam vse pomeniš. Sej P ne more vsega vedet, obstajajo strokovnjaki prav za to področje.

livia -> RE: šest prstkov na nogici (24.6.2009 13:23:57)

Jaz bi začela pediatrinjo vedno bolj o tem spraševat in bi tudi sama iskala informacije drugje.
Verjetno je debelo gledala, ker glih nima takega primera vsak dan, v porodnišnici so pa vseeno tega več vajeni. Mogoče še malo vprašaš na kakih bolj specializiranih forumih mamice s podobnimi izkušnjami ali pa konkretno pediatre kirurge, ortopede,...
Srečno.

NINOLINA -> RE: šest prstkov na nogici (24.6.2009 21:23:34)

tajkoj po rojstvu s to naredili sosedi

svaja -> RE: šest prstkov na nogici (25.6.2009 12:53:37)

Naš [sm=duda.gif] ima pa na levi roki dvojni palec. Prvi člen je skupni, potem pa iz njega rasteta ven dva palčka. Ker je v obeh palčkih kost, te operacije ne delajo pred dopolnjenim 1 letom - zaradi narkoze. Mi smo pri njegovih 3 mesecih dobili napotnico za plastičnega kirurga, pri pediatrinji.Pri cca 5 mesecih smo bili naročeni pri plastičnemu kirurgu, ki je že lahko določil, kateri prstek bo potrebno odstraniti. Pri 10. mesecih so mu slikali prst in sedaj čakamo, da dobi datum za operacijo. Bo pa fant kmalu star 1 leto.

gajči -> RE: šest prstkov na nogici (25.6.2009 14:47:15)

Pediatrinji reci za napotnico za plastičnega kirurga, pa ti bodo potem tam vse natančno razložili. Brezveze je tu spraševat, ker je vsak primer malo drugačen. Ker bodo prstek najverjetneje odstranil v splošni anesteziji, je to najboljše čim kasneje, pa vseeno dovolj kmalu, da ga ne bo motil pri hoji.

Stran: [1]