Spanje?! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


spacey -> Spanje?! (25.5.2005 11:17:17)

Mamice prosim povejte mi koliko vaši oz. so vaši sončki pri cca. 2 mesecih spali čez dan in koliko ponoči? Naš Liam je pravi nespečnik. :zmeden: On je skos buden...mislim že od samega začetka je bil veliko buden, zdej pa je vedno bolj, pa niti še 2 meseca nima in ko se pogovarjam z drugimi mamicami, mi vse pravijo, da so njihovi otročki pri tej starosti še vedno veliko spančkali, tako čez dan kot ponoči. Torej primer: včeraj smo bili vzunaj od 12h-19h in je mali spal: v trgovini cca. 30 min, v pisarni pri moji mami cca. 30 min in vzunaj v naročju cca. 1h in pol je zaspal šele ob 21h v naročju. Čez dan je res veliko buden, mogoče ker je tak firbec? :ups: Mislim res ga vse zanima...da bi vidle kako je včeraj v Mullerju imel na široko odprte oči in gledal naokoli. Ponoči pa je stvar taka: zaspispi ob 20-21h in spi do 24-01h, pol se hranimo cca. 1,5h in pol spi do 5-6h pa se spet hranimo in previjamo 1,5h in pol mogoče spimo še tja do 9h. A je možno, da si on "nafila baterije" v 15-30 minutah? Pol je pa tečen in zaspan in nikakor zaspat, mislim zelo težko zaspi, pa ga guncamo in vozimo v vozičku, pa pestvamo, pa skačemo, pa ne vem kaj še vse in čim se ustavimo in nehamo se takoj zbudi. Kaj naj naredimo, imate kak predlog, nasvet? A je imela katera podobne "težave"?

Hvala za vsak odgovor in predlog... :rozica:

Lep sončen in topel dan še naprej...
:kuza:




ribica. -> Spanje?! (25.5.2005 11:27:31)

To sem se tud jaz spraševala, pred letom in pol. No, zdaj še vedno ne vem odgovora. Pač, sprijaznit se je treba. Zase sem ugotovila, da mi je veliko lažje, če pač sama pri sebi sprejmem, da gre mala spat kadar je res res res zaspana. Včasih sem se trudila in trudila, da bi šla spat ob neki zmerni uri, pa sem na koncu bila čisto na koncu z živci, tamala pa še vedno petarda. Nima smisla. Eni pač manj spijo, kaj moremo. Tolaži se s tem,da vsaj ponoči kolikor toliko spiš. Pa velik živcev ti želim!




Minki -> Spanje?! (25.5.2005 12:21:48)

čisto ista zgodba pri nas, že od začetka...

naš Nejc spi čez dan v vozičku mogoče 30-45 min, na dojki 2x30 min in to je to
zvečer zaspi ob 21-0.30, nato sledi dojenje (1 ura), greva spat do 3h, nato spet dojenje in spanje do 5h, nato ponovno bujenje ob 7h, pa 8h in tako naprej:zaspan::zaspan::zaspan: jest pa koma

aja, ravnokar se je zbudil po 10 min spanja in se spet doji kot da ne bi jedel že 5 ur (zato, tako pišem ko kura)

vem, da ti nisem dala nobenega nasveta, a vedi da nisi sama in edina :)

lp, Minki (Nejc 7t)




tasika12 -> Spanje?! (25.5.2005 13:21:40)

Pozdralvjena,

jaz imam punčko, ki ima dobra dva meseca in imamo enake probleme. Čez dan nič kaj dosti ne spi razen če jo zibam v vozičku in še nato samo pol ure ali urco. Pa še krče ima. Tolažim se da bo kmalu bolje, vsaj upam.
Lepo se imejte.

Nataša




tiktak -> Spanje?! (25.5.2005 13:50:56)

Naša je stara 5 tednov in pride kakšen dan , ko spi le kake 3x po pol ure in je zvečer sitna in kar joka od utrujnosti. Po moje je prevelik firbec- da le ne bi česa zamudila:)-

Ampak ponoči pa spi (trkam na les):bravo:. Spi od 9 do 6 zjutraj, vmes jo podojim (smo hitri, ene 20 min traja vse skupaj); zadnje čase samo enkrat, no ja, danes smo se zbudile 3x.

Aja, se moram pohvalt, da zdej spi (me zanima kako dolgo?).




rainbow -> Spanje?! (25.5.2005 14:33:19)

Spacey, pozdravljena!!

Moram rečt, da moja spi zdaj malo bolje, sploh dopoldan še kar, popoldan pa manj, 2 krat pol ure, ampak ponoči pa spi, s tem, da jo dvakrat dojim;
ko zvečer zaspi, jo dam v njeno posteljo, potem pa ponoči ostane v moji, uspavanje poteka na zizi ali jo nosim v temi in tišini

samo je ponoči ne previjam, ker bi se mi zbudila, edino če je potrebno, poderem kupček; večinoma pa obe zaspima

mogoče je ne previjat, ampak nahranit, ke je v fazi prebujanja, da bo spet zaspala nazaj, ponoči seveda;

podnevi pa so zdaj že vedno bolj aktivni, je kar luštno; moja zdrži budna skoraj dve uri, pol pa je na vrsti uspavanje, če uspe, najboljše v vozičku ali ziza.

tak zgleda to pri nas; so sicer dnevi, ko težko zaspi, ker jo kaj mantra ali kaj takega.

spacey, veš, da so radovedni dojenčki ful bistri kasneje, tak da se ne sekiraj

lepo bodite:rozica::rozica::rozica:




nita -> Spanje?! (25.5.2005 14:43:14)

Naša je prvi mesec res kr dost spala. Drugi mesec je že začela več čut in to nekak takole: ko smo se nahranle je spala nekje 1 uro, ostalo prečula, razen če nismo šle ven z vozičkom ali kam z avtom. Takrat je definitivno spala. Zdej sploh ne spi več, če jo nekak ne prisilim v to (ker dugač je zvečer tečna ko :hudicek: ) al pa če je ful zmatrana.

Jaz mam zvečer, ko je zadnji obrok hrane, v sobi luč ugasnjeno. Med hranjenjem ponavad zadrema, ko podiramo kupčka pa se zbudi. Potem jo stisnem k sebi in ji dam dudo, kar ponavad pomaga da kr hitro zaspi. Pol pa še mal traja, da jo počasi odložim v postlo, da se ne zbudi. Največkrat mi tako rata :bravo: .

Je pa možno, da se nafila v pol ure in ma dost spanja.

L.P. Anita :rozica:




eva1 -> Spanje?! (25.5.2005 15:05:25)

Ja pri nam je takole-zbudimo se zjutraj od 9-10h, potem se dojiva in ostane buden nekje 3 ure, potem se spet dojiva(12h) in je zmatran takoj pade v spanec in spi do 3-4 popoldan, se vstane se dojiva greva ven(v vozičku ponavadi spi, ko pa se ustavimo pa je takoj buden-tako da jaz temu pravim dremanje), pa se greva podojit(okrog 18h), pa spet ven, pol se pa kopamo, pa dojimo okol 21-21.30, pa spi včasih do jutra(6h), zadnje noči pa se mi zbuja ponoči okol 2-3h, malo poziza(nekje5-10 minut)_(pomoje je žejen, tako da danes začnemo s čajčkom) in zaspi nazaj do 6h, takrat se samo podojimo in zaspimo, potem pa se ob 9h nekje ustanemo in previjemo, podojomo...in spet jovo na novo!

Specy ni mi jasno, kaj za :hudicek: ponoči delata 1.5h ko se hranita?? Probaj ko se ponoči hranita ta čas malo skrajšat, ker to je pa hudič-sej nč se spite!!!
Ja kar se pa tiče guncanja pred spanjem-razvajen je, naš ko je v vozičku tut takoj okice odpre ko se voz ustavi, ko pa spi v postli pa ni problema, ker se nisem dala na začetku:bravo::bravo::bravo: in ga nikoli nisem dvigala iz postle ko je bil čas za spat(sem ga tako v postli potolažila in zdej nimamo problemov s tem)!
Zelo težko pa zaspi vrjetno samo zato, ker je preveč utrujen-mi smo tut ene parkrat imeli žurke, ker smo cel dan bili zdoma, je ful mal spal, zvečer pa zmatran , da gledat ni mogu, a spat ne!
Ne vem, mislim, da je treba eno rutino vzpostavit,da je otrok na nek ritem navjen in je! Pa pančak bi tut mogu mal več-vsaj pomoje!
No vsaj s tem se tolaži, da bo enkrat sigurno minilo!

Uživajte na sončku!

Lp, Eva in Luka




Dolina -> Spanje?! (25.5.2005 17:25:06)

Spacey, če tvoj :duda: ni siten, ko je buden, ima pač tak ritem. Zoja od dopolnjnega prvega meseca naprej zelo veliko bedi. Spančka pol urc dopoldan, pa pol urce popoldan in mogoče 1 al pa 1.5 urce opoldne - tokrat obvezno v vozičku.
Ko je utrujena jo enostavno probam pustit čim bolj pri miru, ker otročka baje razdražiš, če ga po rokah zibaš, pojčkaš in tko - nekaterim pa to paše - to pa moraš ugotovit, kao je pri vama.

Če je priden, ko je buden, pol po moje ni nič narobe, da toliko gleda.

zdej pa moram it, lakota ....

pa pa, Dolina in Zoja




Soncnica -> Spanje?! (26.5.2005 12:21:32)

Hoj!


Jaša je star malo več kot dva meseca in pri nas spanje zgleda takole; zjutraj se zbudiva okoli 8 h in je načeloma buden do 2 popoldne, nato spi 3 ure in je buden do 23 ko ga damo spat. Potem se zbudi okoli 4-5 in jeva 15 min, zaspi in spančka do 8h, včasih če čez dan manj spi zjutraj potegne tudi do 10h. Problem pa je v tem, da mi zaspi samo na joški. Mislim, da bomo imeli velike probleme, ko bom nehala dojit, ker se bo na to navadil, ampak tko je zdaj še najlažje. Je pa res, da vozička ne mara; že to je OK, da ne vpije, kaadar ga vozimo naokoli, nikoli pa trdno ne zaspi, tako da kakšne trgovine zame odpadejo, ker imamo cel cirkus.

lp




Stran: [1]