nesorazmerna velikost otroka... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mozartina -> nesorazmerna velikost otroka... (25.5.2005 10:10:30)

Lep pozdrav!

Imam eno vprašanje, če mi bo katera lahko pomagala. Sem v 33 tednu nosečnosti in sem bila včeraj na pregledu pri ginekologinji, kjer sva delali tudi ultrazvok. Pa je rekla, da je z otročkom vse v redu, le da ima obseg trebuščka velik za 35 tednov, nogice pa zaostajajo v rasti za dva tedna. Ker sama nisem tako zelo velika je rekla, da je zanimivo, da je otroček tako velik in da izgleda debelušček. Sem pa že slišala, da so otroci nosečnic, ki v času nosečnosti jedo veliko sadja, bolj okrogli (debeli), saj sama pojem kar veliko sadja in bi bil to lahko razlog.

Ali ima katera kakšno mnenje o tem?
Pozdravček,

Anonimen -> nesorazmerna velikost otroka... (25.5.2005 10:29:34)

A pa ni moćno, da bi ti zdravnica hotela dati samo kompliment v smislu, joooj, kako fino, kakšnega debeluščka imate! Po moje bi, če bi bilo res karkoli posebnega, bolj podrobno povedala ali pa bi bila v najslabšem primeru tiho.

nejcko -> nesorazmerna velikost otroka... (25.5.2005 11:48:38)

Ne sekiraj se. Te meritve so bolj tako. Mojadva sta imela oba "prekratke"noge, pa sta se čisto normalna in sorazmerna rodila. Pa teden dni pred rokom, sem šla k drugi gin. na pregled in je rekla, da še en mesec ne bom rodila, da je otrok čisto premajhen, da naj bi imel le nekaj čez 2000 g. No, rodila sem 5 dni čez rok, torej čez kakih 14 dni, in je imela tamala 3090 g. Malo težko, da bi se kar za kilo zredila v tem času, a ne?

Tako da - ne sekiraj se.

Anonimen -> nesorazmerna velikost otroka... (25.5.2005 12:07:20)

Ja, naša je tudi v 33t odstopala v vse smeri. Glava za 7 tednov precelika, noge prekratke, trebuh prevelik, bla bla bla. Rodila se je... sploh ne vem kako naj napišem... popolna.

mozartina -> nesorazmerna velikost otroka... (25.5.2005 12:11:45)

Hvala vsem mamicam, ki ste napisale komentar na moje vprašanje. Vaših odgovorov sem zelooooooo vesela... U glavnem, veliko lažje mi je. Vsem želim veliko lepih trenutkov z vašimi pikicami in hvala še enkrat.

Mozartina

ZARA -> nesorazmerna velikost otroka... (25.5.2005 12:16:15)

Ja no,kr neki najedajo...pr nas je bla pa prevelika!!!
Je bila rojena 18 dni čez rok,pa je imela 3870g in 52 cm,normalno če mene vprašaš...

lp

Mina1 -> nesorazmerna velikost otroka... (25.5.2005 21:26:15)

Nič ne skrbi, vse je tako kot mora biti:

moj prvi je bil 4-kilski, jaz pa vsa drobna in tako, za drugega mi je pa Pušenjak delal predpripravo za CR, pa je rekel, da je debelušček in da se mi spet obeta 4-kilski fantek in tako.

No, na koncu je bil drugi težek 3390, tako da;)

Je pa res, da sta bila oba, tako prvi kot drugi "velika" v sorazmerju z mojo medenico oz. boki, zato sem imela obakrat CR.

pa-pa Mina1;)

t_t_y -> nesorazmerna velikost otroka... (31.5.2005 18:03:32)

To s sadjem gotovo ne bo držalo. Sicer pa so mene dan po roku prestrašili s tem, da ima moj otroček obseg glavice ustrezen, obseg trebuha pa za 36 tednov. No, rodil se je čisto zdrav fantek (51 cm in 3200g), očitno je bil pač malce večji in lažji, pa sva tudi oba manjša.

lp

Stran: [1]