Sosedov pes! (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


PuNcKa -> Sosedov pes! (22.6.2009 21:09:15)

Pozdravljene/i!

Naj najprej povem kako je na stvari!
Sosedje imajo psa, ki pa, kako naj se izrazim...ne da ne skrbijo zanj v smisluu hrane, ampak v smislu varstva. Ta pes se cel dan sprehaja sam naokoli in kar je najhujše, napada druge pse in tudi ljudi! Mamice z vozički, starejše ljudi, mlade...pač vse kar gre mimo njega. Čeprav mu noben nič noče! Ljudje se ga bojijo, a ŽAL noben nič ne naredi, nekatei ker niso sosedje, nekateri pa zaradi "sosedskih odnosov"!
Ta pes tudi je tudi name že renčal najmanj 3x, ko sem hotela z dvorišča, našo psičko napade čim jo vidi, čeprav se na povodcu sprehaja z očetom, mamo, z mano....

Ravnokar je zopet napadel psa na povodcu, ki se je z lastnikom sprehajal, zato sem klicala na policijo in vprašala kaj mi je narediti!
Rada bi to stvar prijavila anonimno, a mi je policist rekel da se ne da! Anonimno bi rada prijavila zato, ker do pred kratkim niso govorili z nami (eno leto), ker smo povedali, da se tako ne dela in da mora biti pes doma, na povodcu ali kakor koli želijo, samo da ne napada vseh, ki grejo mimo njega!!
Bolj se mi gre zaradi staršev, ki se ne bi radi kregali! Čeprav jaz raje vidim, da me gledajo postrani in grem mirne volje na sprehod, kot pa da sem cel čas v strahu!!

No, zanima me, če je kdo imel podobno izkušnjo oz., če mi lahko poveste kam naj se obrnem za anonimno prijavo!! Mislim, da bi sosede po tolikih opozorilih "streznila" samo denarna ali kakršna koli kazen!!


Hvala za odgovore in lep večer še naprej!




bumerang -> RE: Sosedov pes! (22.6.2009 21:15:31)

Če itak že ne govorijo s tabo, kaj imaš pa za zgubit? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Res, kaj je en užaljen sosed proti napadu psa. Pokliči in zahtevaj, da ukrepajo. Ko bodo parkrat kazen plačali bodo premislili, če bodo psa prosto spustili.




PuNcKa -> RE: Sosedov pes! (22.6.2009 21:32:08)

Bumerang, ŽAL zopet govorijo z nami...od pred kratkim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Če ne, nebi niti razmišljala! Zaradi staršev, ki se nočejo kregat, nebi rada naredila kažina, čeprav vem, da bi bilo to edino prav! Zato bi, če se da, rada prijavila anonimno!

Dva tedna nazaj je našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kuza.gif[/image] nazadnje napadel in sem klicala, če ga lahko zaprejo! Zaprt je bil celi dan in pol! Prejšnji teden je napadel psička od drugih sosedov in zopet bil zaprt cela dva dni! Danes pa spet!!

Vem, da ni pes kriv, ampak ko poslušam, kako drugi psi cvilijo ko jih grabi za vrat, se mi kar srce trga!! Krivi so pa lastniki, ki so ga tako naučili...no nič ga niso naučili...edino to kam naj pride jest in spat!




bumerang -> RE: Sosedov pes! (22.6.2009 21:35:15)

No ko jih boš prijavila pač ne bodo govorili več s tabo. Big deal!
Pa ne moreš bit tolerantna pri taki stvari, no.
Policiji pa povej, da to ni enkratna stvar in da se ponavlja, da je ne bodo odnesli samo z opozorilom.




ninataja -> RE: Sosedov pes! (23.6.2009 7:30:07)

Pokliči na anonimno številko policije 080 1200.




asso -> RE: Sosedov pes! (23.6.2009 8:02:26)

Prijavi na veterinarsko inšpekcijo. Če ne drugo bi morali lastnika kaznovati...




rija -> RE: Sosedov pes! (23.6.2009 8:05:57)

IZVIRNO SPOROČILO: PuNcKa

Bumerang, ŽAL zopet govorijo z nami...od pred kratkim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Če ne, nebi niti razmišljala! Zaradi staršev, ki se nočejo kregat, nebi rada naredila kažina, čeprav vem, da bi bilo to edino prav! Zato bi, če se da, rada prijavila anonimno!




ja big dil no.....

mater mi gredo na jetra taki ritolizniki, ki se na račun lastne varnosti nočejo sameriti bedastim sosedom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

kar naj vas napada, ker ste navadne riti.....in kaj se mora zgoditi, da boste reagirali? a otroka ti mora pogristi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





Nea_teja_ -> RE: Sosedov pes! (23.6.2009 8:44:20)

Mi smo imeli podoben primer ko se je naša kluža ženila in so pod blokom čepeli kar štirje ali celo več psov .Ni važno kam si šel je bil povsod  za tabo tudi če si se odpeljal z avtom in to brez kuže. Otroci si niso upali vn niti v šolo ker sta bila dva med njimi že zelo star in sta gledala nekako stekleno.Sem poklicala policijo ,ki je prišla popisala čigavi so psi seveda od tistih katerih sem vedlasam povedala in potem so šli do njih kazen pa znaša nekje okrog 700€ tako mi je reku policist. Očitno so nekaj naredili ,ker naslednji dan sošolka  od tavelike ni več govorila z njo in tudi psa ni bilo več.Drugače pa kakšna vet.inšpekcija ali pa kakšno zavetišče pokliči.




alda -> RE: Sosedov pes! (23.6.2009 8:44:48)

Rija:[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
ko bo naredil kažin-pes namreč; pa ne bo nič pomagalo "prijateljstvo" s sosedom!!
Ukrepaj preden bo prepozno !!!




koala -> RE: Sosedov pes! (23.6.2009 9:09:20)

Meni bi prav dol viselo za sosedske odnose, ko bo pes nekoga pogrizel bo prepozno. Prijavi, sicer pa kolikor vem ima tudi policija eno anonimno številko 080 1200 (se mi zdi da je taprava).




Stran: [1]