Splišni -> RE: vrtec in TV (23.6.2009 10:28:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Koliko se "vaše" vzgojiteljice poslužujejo gledanja televizije? Pri nas se zadnje tedne dogaja, da jo redno gledajo vsak dan, prej pa zagotovo dva do trikrat na teden. Ene parkrat sem vzgojiteljici direktno rekla, da mi to ni všeč, pa najmanj desetkrat dala pripombo tako, da jo je slišala z garderobe, pa se je ne obesi. Mi je rekla, da kaj more, da otroci prinesejo CD-je od doma in hočejo gledat. Da tisti, ki želijo, gledajo, kdor pa ne se pa lahko igra. Si mislim, ja, koliko je takih, ki se igrajo. Meni je tudi to brez veze. Posebno če je zunaj kolikor toliko normalno breme in bis e morali pojati po igrišču (če ga imajo). Pri nas je bilo kar se pripomb tiče, pa še slabše. Meni je enkrat ena varuhinja nazaj zabrusila, da ona se tudi v mojo službo ne vtika ... ne bom nikoli v življenju pozabila. Vedno sem žalostna, ko grem mimo tega vrtca. Drugače pa pri nas tudi zdaj, v šoli, ko imajo eno nadomestno učiteljico v vartstvu, gredo v arčunalniško učilnico namesto ven ali v telovadnico se jagat. In potem tam igrajo igrice na računačnik. Med drugim eno, ko daš stricu očala gor, pa potem z njimi vidi lulčke in joške. Mi je Tibor potem doma pokazal to igro in lulčki so prav v različnih stanjih. No, to delajo v varstvu v 1. razredu.
|
|
|
|